starten met fotografie - welke camera kopen NEBO

Starten met fotografie | Welke fotocamera moet ik kopen

We fotograferen wat af op dit moment. In aantallen wordt er per dag meer gefotografeerd dan voorheen.
Nu kan ik me voorstellen dat wanneer je gaat beginnen met fotograferen, het een lastige keuze is welke camera je moet kiezen. In dit artikel nemen we je mee in het proces “Starten met fotografie”.

De vraag die je eigenlijk eerst moet stellen is aan welke vorm van fotografie je zit te denken en denk dan ook gelijk voor een langere periode vooruit. Ga je voor de familiefoto of leg je de lat hoog en ga je voor het serieuze werk? Denk hier goed over na want hier ligt de basis voor de toekomst en de keuze van je fotocamera speelt hier een hele belangrijke rol in. Vooraf beslissen wat je wilt gaan bereiken, is een belangrijk aspect in het proces van fotocamera kopen. Het plezier in fotograferen staat bovenaan.

Systeemcamera of spiegelreflexcamera kopen

Een belangrijke keuze is het formaat van de camera, onderschat dit echt niet. Een compacte camera (systeemcamera) neem je in ieder geval mee en een wat forsere camera (spiegelreflexcamera) ligt vaak weer beter in de hand. Voor dat je overgaat tot het maken van de juiste beslissing is het belangrijk dat voor de aankoop je de camera even goed in je hand hebt gehad en er vervolgens goed op let hoe de camera in de hand ligt. Het makkelijkst is dat je hiervoor in één van onze vestigingen  langskomt. Onze fotospecialisten leggen je dan gelijk  het verschil uit tussen een systeem en een reflex fotocamera.

Spiegelreflexcamera voordelen

De (spiegel) reflexcamera is al jarenlang op de markt en biedt volop keuze om je hobby mee uit kunnen breiden. Deze optie staat garantie voor succes. De reflexcamera is vaak wel een  wat grotere camera maar wel met heel veel mogelijkheden. Je bent niet verplicht om al deze mogelijkheden te gebruiken. Lekker op de automatische manier fotograferen maar wel genieten van de hoge kwaliteit is ook een optie. Eerder schreven we al een uitgebreide artikel over starten met fotografie, spiegelreflexcamera voor beginners.

Systeemcamera voordelen

De tweede mogelijkheid  is de systeemcamera.
Deze camera levert dezelfde mogelijkheden en kwaliteit als een spiegelreflex fotocamera maar is een stuk compacter gebouwd. Je neemt een systeemcamera een stuk makkelijker mee dan een reflex fotocamera. De techniek van een systeemcamera is ook wat moderner dan een reflexcamera. De systeemcamera is veel lichtsterker en het grote voordeel is dat je vooraf waarneemt op het lcd scherm of de foto belichtingstechnisch voldoet om uiteindelijk een goede foto te kunnen maken.

systeemcamera lcd scherm NEBO

Om eerlijk te zijn zie je alle grote merken een breed assortiment systeemcamera’s in de markt zetten. Dit betekent niet dat de reflex camera een verkeerde keuze zou zijn  maar de systeemcamera biedt voor nu en de toekomst meer mogelijkheden.  Sommige producten zijn nu eenmaal aan vernieuwing toe en met de systeemcamera is onze ervaring dat de consument met veel meer plezier en inspiratie staat te fotograferen.

Het assortiment systeemcamera is heel breed, je kan kiezen voor een instapmodel of voor de alleskunner. Wanneer je goed hebt aangegeven voor wat voor vorm van fotografie je zou willen gaan dan hebben wij de kennis in huis om samen de juiste camera voor je te vinden. Je wilt immers wel de juiste systeem fotocamera kopen. Een camera die na een paar maanden niet meer gebruikt wordt is geen goede keuze, terwijl andersom geldt dat je je juist laat inspireren door alle mogelijkheden. Eerder schreven we al een blog top 3 camera’s voor beginners.
Natuurlijk ben je altijd welkom bij ons wanneer je vragen hebt over je fotocamera.

Workshop fotografie

Ben je ook op de hoogte dat wij de specialisten zijn in het geven van workshops fotografie? Het is niet meer bij te houden hoeveel mensen inmiddels een fotocursus hebben gevolgd. Je kan bij ons kiezen uit workshops fotografie voor beginners en workshop fotografie voor gevorderden inclusief macrofotografie. Op een leuke manier wordt je in één avond bijgepraat hoe je meer uit je camera kan halen.
Binnenkort starten we trouwens met de workshop straatfotografie. Dit belooft ook een succesnummer te worden.