Statieven & Toebehoren

Met meer dan 642 statieven en accessoires vindt u gegarandeerd een passende oplossing voor elke vorm van fotografie. Om te beginnen maakt u gebruik van de filter functie om direct naar de relevante productgroep zoals tripods, monopods en gorillapods te gaan.

Producten 1-12 van 340

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
per pagina

Welk statief past het best bij u?

Door het enorme aanbod van statieven is het vergelijken en kiezen van een goed statief die bij je past zeer belangrijk. Er zijn verschillende type statieven te krijgen. Uiteraard is het budget een belangrijke factor maar ook de kwaliteit en het formaat van het statief speelt een belangrijke rol.

Wat zijn de belangrijke eigenschappen waar jouw statief aan moet voldoen, voor jouw fotocamera? Bij NEBO hebben we de statieven opgedeeld in verschillende categorieën.

Statieven

De statieven zijn er in verschillende uitvoeringen. Belangrijk om te weten om de juiste keuze te maken is dat dat je er goed van bewust moet zijn waar je het statief precies voor gaat gebruiken. Er zijn reisstatieven leverbaar, de kracht van een reisstatief is dat wanneer je het statief niet gebruikt je het statief gemakkelijk in elkaar kan klikken waardoor deze zeer gemakkelijk is te vervoeren, in de bijbehorende statieftas. Voor de fotograaf die graag in de studio werkt en niet veel met het statief op stap hoeft te gaan is weer een groter en zwaarder statief leverbaar.

De statieven worden van verschillende materialen gemaakt zoals o.a. carbon. Het grote voordeel van een carbonstatief is het lichte gewicht en de enorme degelijkheid. Verder bestaat ook de mogelijkheid dat je het statief zelf gaat samenstellen. Bij een aantal statieven kan je namelijk de statiefkop, het bovenste gedeelte waar je camera op vast zit, en het onderste gedeelte de driepoot gescheiden van elkaar kopen.

Tripods

Tripods zijn simpel gezegd driepootstatieven. Deze statieven zijn perfect voor een stevige en stabiele opzet, deze statieven zijn een goed hulpmiddel om scherpe, onbewogen foto’s te maken.

Monopods

Monopods zijn statieven met een ‘poot’. Deze statieven zijn uitermate geschikt voor situaties waar je in beweging bent, maar toch stabiele foto’s wil schieten.

Gorillapods

Gorillapods zijn lichte, flexibele statieven. Deze zijn uitermate geschikt voor oneven ondergronden. Daarnaast zijn ze door het compacte formaat ook zeer geschikt om mee te nemen.

De keuze van een goed statief is zeer belangrijk, onderschat dit niet. Wij willen graag dat u zo creatief kunt zijn. Onze adviseurs in 6 vestigingen zijn opgeleid zodat ze u perfect kunnen informeren over welk statief het best werkt in uw specifieke vorm van fotograferen. Kom gerust een keer langs in een van onze winkels of bekijk hier direct al ons statieven.