Polarisatiefilters

Wil je een polarisatiefilter kopen. Hoe werkt eigenlijk een polarisatiefilter? Met de voorste ring van een polarisatiefilter kan je draaien en het effect zelf bepalen. Belangrijk is wel is om te weten hoe het filter te werk gaat. Licht heeft altijd een richting, normaal gesproken is dit rechtdoor. Indien licht wordt weerkaatst op bijvoorbeeld water of een object dan verandert de richting. Het filter speelt hierop in door het licht slechts uit en bepaalde richting naar binnen te laten. Door met de ring de richting te wijzigen verandert dus ook het effect. Bij een ander camerastandpunt kan via de draairing de werking eenvoudig worden bijgesteld. 

Producten 1-12 van 30

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
Pagina
per pagina

Polarisatiefilter kopen?

Wij leveren de topmerken zoals B+W en Kenko. Een polarisatiefilter is een zeer nuttg filter dat licht alleen doorlaat indien het een specifieke richting heeft. Door het slechts vanuit een bepaalde richting toe te laten kunnen kleuren in uw foto’s veel scherper worden gemaakt en het ongewenste effect van reflecties verwijderd worden. Denk bijvoorbeeld het fotograferen door glas of de reflectie in het water. In het verleden werd er bij analoge camera’s  met een filmrolletje nog gebruik gemaakt van een lineair polarisatiefilter, maar met de komst van de digitale camera wordt nu het circulaire polarisatiefilter gebruikt.

Het filter is opgebouwd uit twee ringen: een om via schroefdraad vast te maken aan de camera en een tweede om de sterkte van het effect te bepalen. Je kan deze ring draaien om het gewenste effect te bereiken. Doordat niet al het licht door wordt gelaten verliest u dus ook een deel van het licht. Met een langere sluitertijd, groter diafragma of hogere ISO waarde kunt u de belichting gelukkig weer bijstellen.Je maakt dus een veel mooiere foto wanneer je een polarisatiefilter gebruikt tijdens het fotograferen.