Converters

Wil je een teleconverter voor je fotocamera kopen. Met een teleconverter / extender als tussenstuk in combinatie met je lens op de fotocamera verklein je de beeldhoek en kunnen objecten van grote afstanden worden vastgelegd. De teleconverter is compact en makkelijk mee te nemen.

Producten 1-12 van 26

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
Pagina
per pagina

Wanneer gebruik je teleconverter / extender?

Een teleconverter / extender is een tweede lens die tussen de body en je eigen lens van de fotocamera wordt geplaatst. Dit om de brandpuntsafstand van de hoofdlens te vergroten en objecten die verder weg liggen goed naar je toe te kunnen halen Met een 2.0x teleconverter wordt de brandpuntsafstand verdubbeld, met een 70mm objectief wordt dit dus 140mm. Bij de beschikbare teleconverters en extenders van merken als Canon, Tamron, en Kenko wordt aangegeven voor welk type objectief ze te gebruiken zijn. De teleconverter is speciaal ontworpen voor brandpuntsafstanden van 50mm tot 300mm.

Voordelen van een teleconverter / extender

Het grootste voordeel van een teleconverter is dat voor je voor minder geld in plaats van een telelens te kopen de brandpuntsafstand van een objectief kan worden vergroot. Vooral de duurdere objectieven met een lange brandpuntsafstand zijn vaak onbetaalbaar voor de gemiddelde consument, maar door het gebruik van een teleconverter is het mogelijk om bijvoorbeeld van 300mm naar 600mm te gaan.