Studio

Wil je graag fotograferen in je eigen fotostudio of een mooie vlog maken? Er zijn verschillende mogelijkheden en wij adviseren je graag welke atributen je nodig hebt om er een geslaagde fotostudio of vlog van te maken. Om te beginnen maak je gebruik van de filter functie om direct naar de relevante productgroep zoals ringlampenstudioflitsen, achtergronden en lampstatieven te gaan.

Producten 1-12 van 826

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
per pagina

Studioflitsen

Er zijn verschillende vormen van studioverlichting. Welke kant zou je op willen gaan? Het is belangrijk om met een goede basis te starten die later ook uit te breiden is. Er zijn talloze mogelijkheden en je hoeft geen kenner te zijn om een fotostudio in te richten en in gebruik te nemen. Wil je producten of portretten fotograferen in de studio?  Dan heb je genoeg aan een flitser of lamp tot 500 watt (seconde). Zijn de onderwerpen groter zoals bijvoorbeeld een bruiloft of een groot gezin dan raden we sterkere lampen/flitsers aan. Bekijk hier het assortiment studioverlichting.

Reflectieschermen en achtergronden.

De reflectieschermen zijn is verschillende formaten en kleurtinten leverbaar en zijn effectief in het reflecteren van licht voor de optimale lichtinval voor jouw foto. Wil je bijvoorbeeld de zijkant van het onderwerp, bijvoorbeeld gezicht beter uitlichten dan zal je ervaren dat met een reflectiescherm er verbluffende resultaten zijn te behalen. Bekijk hier het assortiment reflectieschermen.

Heel belangrijk is om de juiste achtergrond te kiezen. Maak het niet druk en kies voor een neutrale kleur die voor verschillende vormen van fotografie goed te gebruiken is.  Achtergronden voor in de fotostudio zijn in verschillende breedtes en lengtes leverbaar. De meeste verkochte achtergrond is de papieren variant. Bekijk hier het assortiment achtergronden.

Softboxen & Beautydishes

Softboxen & beautydishes worden voornamelijk gebruikt voor portretfoto’s of modeshoots. Beautydishes verzachten schaduw en worden gebruikt voor het verfijnen van gezicht- en huidtinten. Softboxen worden gebruikt om oneffenheden op de huid van het model te verbergen. Bekijk hier het assortiment.

Lampstatieven & lichtmeters

Lampstatieven worden gebruikt om flitsers, lampen of andere verlichting op te hangen. De statieven zijn in hoogte verstelbaar en geschikt voor het opstellen op een vaste ondergrond. Dit is geen probleem aangezien de lampstatieven vooral in de studio worden gebruikt. Naast de standaard lampstatieven zijn er ook wandstatieven, deze zijn geschikt om aan een wand te hangen. Bekijk hier het assortiment lampstatieven.

De lichtinval is van grote invloed op je foto’s. Factoren als diafragma en sluitertijd zijn hierop van grote invloed. Om dit allemaal handmatig in te stellen kan veel tijd kosten. Om dit gemakkelijker te maken kun je gebruik maken van een lichtmeter. Bekijk hier ons assortiment lichtmeters.

Zenders & Ontvangers

Bepaalde camera’s zijn van afstand te bedienen doormiddel van een afstandsbediening. Kijk altijd goed of de afstandsbediening werkt op jouw type camera of flitser. Bekijk hier ons assortiment zenders & ontvangers.

Lichttenten & Opnametafels

Wil je graag producten fotograferen? Dan kan je beste aan de slag met een licht of opnametent. De lichttent is niet al te groot makkelijk opvouwbaar en vaak al aan de binnenkant voorzien van studioverlichting. Je plaatst het te fotograferen object in de lichttent en op een eenvoudige manier fotografeer met een vaste opstelling kan je de producten van dichtbij fotograferen.

De opnametafel is goed te gebruiken voor wat grotere producten, de tent is dan niet meer van toepassing, door middel van lampstatieven die je opstelt naast of vast aan de opnametafel licht je het te fotograferen product goed uit. Bekijk hier het assortiment.

Grijskaarten & Kleurcalibratie

De kleuren van je foto’s kunnen erg afwijken op verschillende beeldschermen. Om ervoor te zorgen dat je kleuren overal hetzelfde worden getoond is het raadzaam om gebruik te maken van een van onze producten voor kleurcalibratie.

Grijskaarten worden gebruikt om de witbalans van je camera goed in te stellen bij het werken met externe lichtbronnen. Bekijk hier het assortiment grijskaarten & kleurcalibratie.

Paraplu’s

Een paraplu kan op verschillende manieren gebruikt worden. De paraplu kan een flitser reflecteren, wat als effect heeft dat je ‘’zachter’’ licht krijgt. Er zijn ook paraplu’s met een stof die licht doorlaat, hierdoor worden oneffenheden minder zichtbaar. Bekijk hier het assortiment paraplu’s.

Beeldbewerking

Wanneer je veel tijd besteedt aan het bewerken van foto’s zijn de bewerkingscontrollers van Palette een aanrader. De bewerkingscontrollers van Palette zijn volledig geïntegreerd met Adobe producten zoals Lightroom en Photoshop. Bekijk hier het assortiment.

Wij willen graag dat je met plezier aan de slag gaat. De start is dan ook heel belangrijk. Onze adviseurs in 6 vestigingen zijn opgeleid zodat ze u perfect kunnen informeren over welke benodigdheden je kan gebruiken om een geslaagde fotostudio in te richten.