Professionele camera’s

Bij professioneel gebruik is hoge beeldkwaliteit een vereiste. Het gaat dan om Full HD of zelfs 4K beeld. Bij het filmen van grotere en bewegende beelden speelt ook de stabiliteit een grote rol. Goede beeldsensoren, ingebouwde filters en meerdere geheugenkaarten maken de professionele videocamera’s geschikt voor de hoogste kwaliteit opnames. Instellingen van belichting, sluitertijd, filtertoepassingen en time-lapses zijn handmatig in te stellen. Kies uit topmerken als Blackmagic, Canon, JVC, Panasonic en Sony of laat u indien nodig uitgebreid adviseren.

Professionele videocamera kopen

Zoek je naar de perfecte videocamera om je creatieve visie tot leven te brengen? Zoek niet verder! Bij NEBO de fotospecialist hebben we de ultieme professionele videocamera die aan al je behoeften voldoet. Ontdek de wereld van hoogwaardige videoproductie met onze indrukwekkende selectie videocamera's, en leg verbluffende beelden en vloeiende opnames vast.

De hoogste beeldkwaliteit

Een professionele videocamera is ontworpen om uitzonderlijke beeldkwaliteit te leveren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Met geavanceerde sensoren en lenzen leg je beelden vast met een ongekende helderheid en details.

Indrukwekkende prestaties

Mis nooit meer een belangrijk moment. Eeb professionele videocamera is voorzien van een krachtige processorsen geavanceerde autofocusmogelijkheden, zodat je moeiteloos vloeiende en scherpe opnames kunt maken, zelfs bij snelle actie.

Verschillende doeleinden

Of je nu een documentaire filmt, een bruiloft vastlegt, of een indrukwekkende reclamevideo maakt, een professionele videocamera levert een scala aan aanpasbare instellingen en accessoires om aan al je eisen te voldoen.

Betrouwbaar

Investeer in een professionele videocamera die je niet in de steek zal laten. Professionele camera's zijn gebouwd met duurzaamheid en betrouwbaarheid in gedachten, zodat je de videocamera keer op keer kunt gebruiken zonder zorgen.
 
Bij NEBO de fotospecialist staan onze specialisten klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste videocamera en om eventuele vragen te beantwoorden. 
 

Waar op te letten bij aankoop

Er zijn allerlei professionele camera’s leverbaar, maar waar moet je nou opletten bij de aankoop?

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hieronder een aantal criteria op een rijtje gezet.

Maximale resolutie: De maximale resolutie geeft een indicatie van de beeldkwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld.

Frame rate: Een video bestaat eigenlijk uit foto’s die zeer snel achter elkaar worden getoond. De frame rate geeft het aantal beelden dat per seconde wordt vastgelegd aan. Voor rustige onderwerpen als landschappen zijn lage frame rates voldoende. Wil je echter wat actievere beelden of slow motion beelden filmen is een hogere frame rate aan te raden.

Beeldstabilisatie: Bij het filmen vanuit de losse hand lukt het niet altijd om de camera stil te houden. Gelukkig beschikken veel camera’s over beeldstabilisatie. We kennen optische beeldstabilisatie en digitale beeldstabilisatie. Bij optische beeldstabilisatie corrigeert de lens zelf jouw handbewegingen. Bij digitale beeldstabilisatie wordt er achteraf gecorrigeerd, dit kan echter invloed hebben op de beeldkwaliteit.

Lichtgevoeligheid: Zoals de naam al zegt bepaalt dit de kwaliteit van je video’s onder verschillende lichtomstandigheden. Zowel de lens als de CCD-chip bepalen de lichtgevoeligheid van je camera. Als je voornamelijk filmt bij veel licht is een lage lichtgevoeligheid prima, film je vaak onder donkere omstandigheden is het aan te raden om voor een hogere lichtgevoeligheid te gaan.

Opslagtype: Sommige videocamera’s hebben een ingebouwde harde schijf, voor andere zijn er losse geheugenkaarten beschikbaar. Er zijn ook camera’s waar een combinatie van beide mogelijk is.

Zoomfunctie: De zoomfunctie van professionele camera’s onderscheiden we in digitale zoom en optische zoom. Bij digitale zoom wordt het beeld uitvergroot, hierdoor verlies je wel wat van de kwaliteit. Bij optische zoom bewegen verschillende lensdelen ten opzichte van elkaar, hierdoor blijft de kwaliteit hetzelfde. Wel wordt het beeld minder stabiel, dit is echter op te lossen door het gebruik van een statief. Voor professionele camera’s is een optische functie aan te raden om de beeldkwaliteit te waarborgen.

Uw speciaalzaak voor videocamera’s en accessoires

Voor professionele camera’s en bijbehorende accessoires is NEBO een vertrouwde naam sinds 1923. Ambachtelijke vakkennis in de online wereld is zeldzaam. In onze uitstekend beoordeelde webshop helpen we u graag aan de juiste elektronica.

Het vastleggen van beelden is magisch, zowel een vak als een passie. Kunst en emotie. Wij willen graag dat u zo creatief kunt zijn als mogelijk, en daar horen geen technische beperkingen bij. Onze adviseurs in 6 vestigingen zijn opgeleid zodat ze u perfect kunnen informeren over welke camera het best werkt in uw specifieke situatie.