Geheugen & Opslag

Wil je meer opslagruimte voor je foto, videocamera of actioncam? NEBO heeft een uitgebreid aanbod aan geheugenkaarten en accessoires. Er zijn verschillende opties mogelijk en wij adviseren u graag welke geheugenkaart het best aansluit op uw gebruik. Om te beginnen maakt u gebruik van de filter functie om direct naar de relevante productgroep zoals geheugenkaarten en kaartlezers te gaan.

Producten 1-12 van 107

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
per pagina

Geheugenkaarten

Er zijn verschillende type geheugenkaarten in omloop. Voor fotocamera’s worden vaak compact flash geheugenkaarten en SD geheugenkaarten gebruikt. Voor de professionele camera’s wordt meestal gebruik gemaakt van CFExpress geheugenkaarten. Bij de actioncam’s zijn de micro SD de meest gebruikte geheugenkaarten.

Kijk voor aankoop eerst welke geheugenkaarten uw camera ondersteund. Let daarnaast op de snelheid van het uitlezen en wegschrijven. Wanneer je met grote bestanden werkt is voor het uitlezen en wegschrijven van deze bestanden een snellere geheugenkaart zeker aan te raden. De snelheid van de geheugenkaart staat aangegeven bij de productinformatie.

De keuze van een goede geheugenkaart is zeer belangrijk, onderschat dit niet. Omdat de prijsverschillen niet heel erg groot zijn raden we je altijd aan een geheugenkaart te kopen waar je voldoende ruimte vrij hebt om je data op te kunnen slaan. Niets is zo vervelend om tijdens een belangrijke shoot te moeten constateren dat je geheugenkaart vol is. Een goede tip die we je graag mee willen geven is dat aan de zijkant van de geheugenkaart vaak een palletje geplaatst is waar je de geheugenkaart mee kan beveiligen. De kaart is dan geblokkeerd en je voorkomt dan dat bestanden per ongeluk overschreven worden.

Geheugenkaartlezers

Er zijn verschillende type kaartlezers in omloop. De kaartlezer kan je aansluiten op de PC of je notebook,  het grote voordeel is dat je bij het uitlezen van de geheugenkaart niet afhankelijk bent van je fotocamera, daarnaast gaat het uitlezen ook veel sneller. Vaak zijn de kaartlezers geschikt gemaakt om verschillende type geheugenkaarten uit te kunnen lezen.

Geheugenkaarthouders

Om je geheugenkaart extra te beschermen kun je gebruik maken van een geheugenkaarthouder. Deze kunnen echter ook erg handig zijn als je met meerdere geheugenkaarten werkt, je kunt ze namelijk gemakkelijk, overzichtelijk en veilig bewaren.

Wij willen graag dat je met plezier aan de slag gaat om de mooiste foto’s of videobeelden te maken. Onze adviseurs in 6 vestigingen zijn opgeleid zodat ze u perfect kunnen informeren over welke geheugenkaart past bij uw gebruik.