Lensfilters

Een lensfilter wordt op het objectief geplaatst om een specifiek effect te creëren voor uw perfecte foto. Een lensfilter kan net dat beetje extra geven om uw foto naar een hoger niveau te tillen. Een combinatie van het gebruik lensfilters en het bewerken van uw afbeeldingen met fotobewerkingsprogramma’s is aan te raden voor optimale resultaten.

Er zijn verschillende lensfilters met elk een eigen doeleinde, deze worden onderaan de pagina verder toegelicht.

Producten 1-12 van 154

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
per pagina

Uv-filters

Ultraviolette straling kan invloed hebben op de scherpte van uw foto’s. Ook kan de straling, bij het fotograferen op grote hoogte, zorgen voor een soort blauwe waas op uw foto. Een uv-lensfilter kan voorkomt dit.

Uv-filters zijn het meest effectief bij analoge camera’s. Doordat moderne camera’s werken met een digitale sensor is het storende effect van de Uv-straling minder aanwezig. Bij moderne camera’s worden Uv-filters nog veel gebruikt ter bescherming van de lens.

Polarisatiefilters

Transparante materialen weerkaatsen licht wat kan zorgen voor vervelende reflecties in foto’s. Een polarisatiefilter verminderd deze reflectie waardoor transparante materialen als water en glas beter tot hun recht komen op uw afbeeldingen. Ook heeft een polarisatiefilter een positief effect op het contrast en de kleurintensiteit waardoor uw afbeeldingen meer ‘’tot leven komen’’.

Skylight filters

Deze filters worden voornamelijk gebruikt bij analoge fotocamera’s. Zoals de naam al aangeeft zijn deze filters bedoeld om de lucht beter tot zijn recht te laten komen. De Skylight lensfilters zijn lichtrood van kleur, hierdoor wordt een foto van de lucht of horizon helderder op dia-afdrukken.

Grijsfilters

Grijsfilters kunnen gebruikt worden om de lichtinval te verlagen of juist te verhogen. Ook kan er een langere sluitertijd worden gehanteerd, hiermee kunt u bewegingen vastleggen of een foto een ietwat dromerig effect geven.

Close-up filters

Deze filters zijn, bedoeld om in te zoomen. Met een close-up filter kunt u een onderwerp moeiteloos uitvergroten. De sterkte van de vergroting loopt van +1 tot +10, er zijn ook sets close-up filters verkrijgbaar.

Protect filters

Een beschadigde lens is de nachtmerrie van elke fotograaf. Om dit te voorkomen worden protect filters gebruikt. Protect filters zijn filters die u over de lens van uw camera plaatst. Deze beschermen u lens en zijn vaak ontworpen om ongewenste reflecties te filteren.

Uw speciaalzaak voor lensfilters

Voor fotografie en toebehoren is NEBO een vertrouwde naam sinds 1923. Wij kunnen dan ook zeggen dat onze medewerkers over uitgebreide vakkennis beschikken.

Neem gerust contact op als u nog vragen hebt of hulp bij u aankoop wenst. Onze experts staan klaar om u te helpen. Kom gerust langs in één van onze vestigingen, maak gebruik van de chat of bel naar 070-3040777.