UV-filter

Wil je een UV filter kopen. UV licht zorgt zorgt namelijk voor een blauwe gloed in je foto, dit voorkom je dan weer door een UV filter te gebruiken. Op grote hoogte bijvoorbeeld in de bergen is de UV straling sterker en heeft je digitale camera er waarschijnlijk wel last van. In deze situatie is het verstandig om een UV filter op je lens te plaatsen. 

Producten 1-12 van 54

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
per pagina

UV filter kopen voor je fotocamera

Wij leveren op het gebied van UV filters de topmerken zoals o.a. B+W en Kenko. UV-filters werden in verleden vaak gebruikt om de  analoge'film' tegen UV-licht (Ultra Violet straling) te beschermen. Tegenwoordig hebben de digitale sensoren (beeldsensor) nauwelijks meer last van het UV licht. Dit betekent dan niet dat je geen UV filter meer hoeft te gebruiken.

Vooral op grotere hoogte, zoals in de bergen, wanneer er meer UV-stralen in het beeld komen, is bijvoorbeeld de lucht met een filter veel natuurlijker van kleur. Omdat de UV-bescherming door moderne digitale sensoren echter niet helemaal meer op gaat, gebruiken de meeste bezitters van een fotocamera tegenwoordig een UV-filter ter bescherming van hun lens. Een filter waar een kras op komt vervangen is namelijk vele malen goedkoper dan een lens vervangen. Toch is de kwaliteit van het filter belangrijk. Een goed UV-filter geeft geen verschil in helderheid van kleuren en heeft verder geen negatieve invloed op je gemaakte foto's.