Over NEBO

Op zoek naar een betrouwbare aanbieder op het gebied van fotografie? Met zowel een webwinkel als fysieke winkels met optimale service? En toch scherp geprijsd? Kijk snel in onze webshop of kom naar één van onze 6 vestigingen in Den Haag of Pijnacker Nootdorp voor een breed assortiment met alle topmerken op het gebied van fotocamera's, objectieven en alle gerelateerde fotografie artikelen. Sinds 1923 dé fotospecialist van Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en wijde omgeving!

Dé fotospecialist sinds 1923

Je hoort en leest het om je heen overal: alle online aanbieders noemen zich specialist. Maar wie kan nu zeggen dat ze al sinds 1923 actief zijn, zelf meerdere camera's hebben ontwikkeld én meerdere fysieke winkels hebben? De geschiedenis van NEBO gaat ver terug, naar 1923. Het begint echter al eerder, met Hendricus Jacobus Johannes van den Boogaardt (1887 -1956).
Lees verder over de geschiedenis van NEBO.

Fotoapparatuur kopen

Bij ons bent u op het juiste adres voor alle topmerken op het gebied van reflex, compact, systeemcamera's, flitsers en accessoires. In alle zes de vestingen kan u terecht voor betrouwbaar advies en scherpe aanbiedingen. Ook vindt u hier gegarandeerd een perfecte tas of een goed statief voor uw spiegelreflex fotocamera met super zoomlens.

Fotocamera's online kopen?

NEBO heeft een uitstekend beoordeelde webshop en een groot aanbod in camera’s en objectieven van de bekende merken zoals Canon, Nikon, Sony, Panasonic Lumix. In onze webwinkel vind u alle informatie, reviews van kopers en de scherpste prijs. U kunt er nieuw aangekondigde camera’s reserveren of kiezen uit populaire modellen als de Nikon Z6II, Canon eos R serie, Fujifilm X-T serie, Canon PowerShot, Sony A7 serie en de Sony A6000 serie. En omdat NEBO ook inruilt zijn er altijd betaalbare occasions met garantie in huis! Alle occasions staan gepresenteerd op onze vestiging aan de Korte Poten 8 in DEN HAAG en de Lange Baan 7 in Nootdorp.

Pasfoto's laten maken bij NEBO in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp. Ook voor o.a. Amerika, Canada en India

Bij NEBO snel, eenvoudig, direct klaar en met de hoogste kwaliteit pasfoto´s maken? Digitaal, via de mail of afgedrukt Bij elke NEBO vestiging in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp kunt u terecht voor het maken van pasfoto´s voor bijvoorbeeld uw rijbewijs, paspoort of andere indentiteitsdocumenten. Voor slechts één euro extra ontvangt u van ons een tweede set pasfoto’s of een exemplaar digitaal via de mail. NEBO werkt in de vestigingen Den Haag en Pijnacker-Nootdorp met de nieuwste digitale pasfotosystemen als het gaat om het maken van een pasfoto. De gemaakte pasfoto kan op een beeldscherm bekeken worden. NEBO is officieel gecertificeerd door de Stichting Nederlandse Fotovakhandel. Al onze verkoopmedewerkers zijn speciaal opgeleid voor het maken van de juiste pasfoto. NEBO levert pasfoto's nationaal (volgens de BiZa normen) en internationaal goedgekeurde pasfoto’s. De kwaliteit van de gemaakt pasfoto's wordt door ons streng in de gaten gehouden. Ook verzorgt NEBO pasfoto's voor bejaardenhuizen en bedrijven zoals CAP Gemini, KPN en Getronics. NEBO verzorgt ook pasfoto's voor sportbonden die aangesloten zijn bij de NOC NSF en supportersverenigingen zoals bijvoorbeeld Feyenoord.

Pasfoto's op locatie

Woont u in de regio Den Haag,Pijnacker-Nootdorp en bent u slecht ter been of ziet u geen mogelijkheid om naar ons toe te komen dan bestaat ook de mogelijkheid dat de pasfoto bij u aan huis wordt gemaakt. De prijs voor deze pasfoto is  € 59,95. Er worden verder geen extra kosten berekend. Voor een afspraak vragen wij u contact op te nemen met de klantenservice. Deze is bereikbaar via 070-3040777. Digitale pasfoto's laten maken bij NEBO Den Haag en Pijnacker-Nootdorp. De aanvraag van een OV-chipkaart kan tegenwoordig ook digitaal via het internet. Hiervoor heeft u een digitale pasfoto nodig. NEBO kan de gemaakte pasfoto naar u toe mailen. Heeft u dus een digitale foto nodig voor uw sportpas of OV-chipkaart het is geen probleem bij NEBO kunt terecht. Pasfoto's voor andere landen bij NEBO Den Haag en Pijnacker-Nootdorp. Wij maken op alle vestigingen ook de pasfoto’s voor andere landen (o.a. Polen, USA, India). U heeft bijvoorbeeld pasfoto’s nodig voor een Amerikaans visum of greencard. Ook deze pasfoto’s zijn direct klaar.Neem geen risico, en kom langs bij één van de vestigingen voor het maken van uw pasfoto’s. Bij onze vestiging aan de Bankastraat in Den Haag centraal gelegen in de buurt van alle grote ambassades bestaat tevens de mogelijkheid om voor de landen waar bij een andere kleur achtergrond (blauw en rood) nodig is een pasfoto te maken.

Profielfoto laten maken voor sociale media

Ook bestaat de mogelijkheid om een leuke profielfoto te laten maken voor bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook. Wij maken de foto zoals u dat wenst en wij mailen het bestand dan digitaal naar u toe. 
Voor dichtsbijzijnde vestiging klik hier

Geschiedenis van NEBO

Zoals genoemd begint de geschiedenis van NEBO dé fotospecialist met Hendricus Jacobus Johannes van den Boogaardt. 

Van den Boogaardt

Van den Boogaardt was een leerling bij het gerenommeerde Haagse fotoatelier van Vermeulen. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het werken met albuminepapier. Dit daglichtpapier wordt in een donker hoekje in een drukram in contact gebracht met een negatief en daarna zolang blootgesteld aan het volle daglicht dat een fotografisch beeld ontstaat, dat vervolgens wordt gefixeerd. Naarmate van den Boogaardt ouder werd, bleef hij zich (ook in zijn vrije tijd) bezig houden met fotografie. Met name het vinden van oplossingen voor allerlei fototechnische problemen hield hem bezig. Als amateur uitvinder verwierf hij een aantal octrooien, onder meer op een ontwikkeltank, een lichtdicht filmpak en een box-camera die niet voor rolfilm maar voor het sluiervrije NEBO filmpak was bestemd.

NEBO

In 1925 werd van den Boogaardt directeur van NEBO, gesticht op 20 april 1925. NEBO is afgeleid van de naam N.V. tot Exploitatie van Van den Boogaardts Octrooi. Hij kwam hier vooral om het octrooi op het lichtdichte en dus sluiervrije filmpak te exploiteren (filmpak advertentie uit 1925). In 1926 werd door NEBO zelf de productie van het filmpak opgestart.

In 1930 introduceerde NEBO een bronskleurige box-camera, voorzien van een A.G.C. sluiter en een gekitte achromaat.
In een later stadium richtte van den Boogaardt de Haagsche Foto Centrale op, die zich bezighield met het afwerken van films voor derden. Na ruim 19 jaar aan het hoofd te hebben gestaan van deze afwerkcentrale, opende van den Boogaardt een fotowinkel. Deze winkel werd na enkele jaren door één van zijn zoons overgenomen. Inmiddels is reeds de 4de generatie van van den Boogaardt in het bedrijf werkzaam en is de onderneming uitgebreid tot een grote speler in de markt. Met 6 vestigingen en een webshop kan rustig gesteld worden dat NEBO dé fotospecialist is.

Bekijk ons uitgebreide aanbod fotocamera's.