Lensbaby

Met een lensbaby objectief kun je het scherptegebied aanpassen zoals je dat wil. Daarnaast stelt een lensbaby object je in staat creatieve effecten aan je foto toe te voegen waardoor je veel meer vrijheid hebt bij het opstellen van je compositie. Wil je ook experimenteren met het scherptegebied en andere effecten? Scroll naar beneden om het assortiment lensbaby’s te bekijken!

Producten 1-12 van 109

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
per pagina

Wat zijn Lensbaby’s?

Lensbaby’s zijn objectieven waarbij de focus ligt op het indelen van het scherptegebied. Bij gewone lenzen is het scherptegebied een rechthoekig vlak over het volledige beeld. Een lens baby heeft daarentegen een klein scherptegebied met een gebogen of cirkelvorm. Het scherptegebied van een lens baby wordt de ‘’sweet spot’’ genoemd. De grote van de diafragma-opening van je camera is van invloed op de grootte van deze sweet spot. Een grote opening, oftewel een klein f-getal zal zorgen voor een kleine sweet spot. Een kleine opening, oftewel een groot f-getal zal zorgen voor een grotere sweet spot.

Waarom een Lensbaby?

Lensbaby’s worden veelal gebruikt bij foto’s waar de focus ligt op één onderwerp en waarbij de overige ruimte van een afbeelding wazig wordt afgebeeld. Lensbaby’s gaan dus hand in hand met het bokeh-effect. Dit wordt ook veelal toegepast bij macro fotografie waarbij bijvoorbeeld een insect scherp in beeld wordt gebracht en de achtergrond wazig is zodat dit niet afleidt. Lensbaby’s zijn zeer geschikt om je foto een extra effect te geven door middel van spelen met het scherptegebied.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een Lensbaby?

Allereerst is het belangrijk om te kijken of de lensbaby geschikt is voor je digitale camera, dit kun je vinden in de productbeschrijving.

Er zijn verschillende types lensbaby’s met ieder zijn eigen voordelen, nadelen en specialiteiten. Deze lensbaby’s zullen hieronder kort worden toegelicht.

Composer Pro

De Composer Pro lenshouder werkt met een metalen bal waarmee je eenvoudig het draai- en scherpstelmechanisme bedient. Met deze lenshouder kun je zeer precies de sweet spot bepalen. De Composer Pro stelt de fotograaf in staat om selectieve scherpstelling te hanteren op een gekanteld vlak.

Spark

De Spark is een lenshouder waarmee je een sweet spot kiest, de overige ruimte in de compositie wordt opgevuld met geleidelijk toenemende wazigheid. Door deze werking kan een grotere beeldhoek in beeld worden gebracht om deze vervolgens op te vullen met een effect.

Muse

De Muse is een lenshouder die enigszins vergelijkbaar is met de Spark lenshouder. De fotograaf kan de foto scherpstellen en verplaatst de sweet spot door middel van het knijpen en buigen van de lens. Bij de Muse lenshouder dient de fotograaf echter de lens vast te houden, omdat de lens anders vanzelf terugbuigt en de fotograaf de compositie opnieuw moet gaan opstellen.

Scout

De Scout lenshouder beschikt niet over een selectieve focuscontrole. Deze lenshouder is bedoeld voor gebruik als fisheye-lens met een korte minimale focusafstand.

Lensbaby online kopen: snel en voordelig

Geniet van het gemak van online winkelen in onze webshop. Je zoekt thuis je lensbaby uit en bestelt deze direct online. Voor 17:00 besteld, is vandaag nog verzonden, mits op voorraad. Wil je de lensbaby’s liever van dichtbij inspecteren en vasthouden, kom dan naar een van onze 6 vestigingen in de regio Den Haag. Wij voorzien je graag van een passend advies.