Cleaning & Onderhoud

Wanneer je op pad gaat met je fotocamera is het verstandig om altijd iets mee te nemen je de fotocamera of je lens mee schoon kan maken. Veel gebruikt is het microvezeldoekje, dit zijn zeer zachte doekjes waar mee je de lens van je fotocamera schoonmaakt. Maar ook de lenspen is een bestseller, de pen is even groot als een normale en gebruik je om de vlekjes die op je lens weg te poetsen.

Producten 1-12 van 33

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
Pagina
per pagina

Fotoapparatuur regelmatig onderhouden

Een fotocamera is een product waar je zuinig en zorgvuldig mee om moet gaan. Het onderhouden van de verschillende onderdelen in de fotocamera is dan ook zeer belangrijk. Het onderhouden van de cameralens, beeldsensor, scherm en objectieven moet dan ook met enige regelmaat uitgevoerd worden. 

Lens schoonmaken|

De lens is een zeer belangrijk onderdeel van je camera, een schone lens bepaalt mede de kwaliteit van de gemaakt foto. Wanneer er vuil op de lens terecht komt, dan beïnvloedt dat het uiteindelijke resultaat van een foto. Er zijn verschillende schoonmaakmaterialen die de lens clean houden. Vaak gebruikt is het microvezeldoekje om stof snel te verwijderen en de blaasbalg om ongewenst vuil weg te blazen. Voor vuil wat lastig is weg te poetsen is het aan te raden het microvezeldoekje in combinatie met enkele druppels reinigingsmiddel te gebruiken. Door het zachte doekje weekt u op deze manier eenvoudig vuil los van de lens. Een derde optie die niet mag ontbreken in de cameratas is de zogenoemde lenspen, waarmee u vuil zoals stof en vingerafdrukken van lens of objectief verwijdert. 

Vuil op de fotocamera

Vaak wordt de fotocamera tijdens lange vakantie en veelvuldig gebruik in zeer regenachtige omstandigheden al snel vuil aan de buitenkant. Wanneer u gebruik maakt van een goede en degelijke cameratas en het liefst met een ingebouwde regenhoes dan kan je de camera al eenvoudig beschermen tegen vuil. Zorg er dan ook voor dat u de tas met enige regelmaat afneemt met een vochtig doekje. De camera zelf kunt u eenvoudig met een microvezeldoekje afnemen, eventueel met wat water. Kom je in aanraking met zand dan kan je dit het beste verwijderen met een wattenstaafje. Wacht nooit te lang met het schoonmaken van je fotocamera.