Camcorders

De camcorder is een digitale, draagbare videocamera die uitermate geschikt is voor beginnende gebruikers, maar ook voor ervaren hobbyisten. U vindt bij ons een breed assortiment aan camcorders van diverse merken. Camcorders zijn licht, compact en liggen prettig in de hand. Ideaal voor spontane opnames in het dagelijks gebruik en tijdens vakanties. Vrijwel al onze videocamera’s hebben een optische zoomfunctie, waardoor u ook bij minder licht gegarandeerd bent van goede beeldkwaliteit. Bekijk alle camcorders en maak uw keuze.
 
per pagina

per pagina

Waar op te letten bij aankoop

Er zijn verschillende camcorders leverbaar, maar waar moet je nou op letten bij de aankoop?

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hieronder een aantal criteria op een rijtje gezet.

Maximale resolutie: De maximale resolutie geeft een indicatie van de beeldkwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld.

Frame rate: Een video bestaat eigenlijk uit foto’s die zeer snel achter elkaar worden getoond. De frame rate geeft het aantal beelden dat per seconde wordt vastgelegd aan. Voor rustige onderwerpen als landschappen zijn lage frame rates voldoende. Wil je echter wat actievere beelden of slow motion beelden filmen is een hogere frame rate aan te raden.

Lichtgevoeligheid: Zoals de naam al zegt bepaalt dit de kwaliteit van je video’s onder verschillende lichtomstandigheden. Zowel de lens als de CCD-chip bepalen de lichtgevoeligheid van je camcorder. Als je voornamelijk filmt bij goed licht is een lage lichtgevoeligheid prima, film je vaak onder donkere omstandigheden is het aan te raden om voor een hogere lichtgevoeligheid te gaan.

Opslagtype: Sommige camcorders hebben een ingebouwde harde schijf, voor andere zijn er losse geheugenkaarten beschikbaar. Er zijn ook camcorders waar een combinatie van beide mogelijk is.

Zoomfunctie: De zoomfunctie van camcorders onderscheiden we in digitale zoom en optische zoom. Bij digitale zoom wordt het beeld uitvergroot, hierdoor verlies je wel wat van de kwaliteit. Bij optische zoom bewegen verschillende lensdelen ten opzichte van elkaar, hierdoor blijft de kwaliteit hetzelfde. Wel wordt het beeld minder stabiel, dit is echter op te lossen door het gebruik van een statief.

 

Uw speciaalzaak voor videocamera’s en accessoires

Voor camcorders en bijbehorende accessoires is NEBO een vertrouwde naam sinds 1923. Ambachtelijke vakkennis in de online wereld is zeldzaam. In onze uitstekend beoordeelde webshop helpen we u graag aan de juiste elektronica.

Het vastleggen van beelden is magisch, zowel een vak als een passie. Kunst en emotie. Wij willen graag dat u zo creatief kunt zijn als mogelijk, en daar horen geen technische beperkingen bij. Onze adviseurs in 6 vestigingen zijn opgeleid zodat ze u perfect kunnen informeren over welke camcorder het best werkt in uw specifieke situatie.