Statieven & Rigs

Met meer dan 89 statieven en accessoires vindt u gegarandeerd een passende oplossing voor elke videocamera. Om te beginnen maakt u gebruik van de filter functie om direct naar de relevante productgroep zoals tripods, selfiesticks en sliders te gaan.

Producten 1-12 van 97

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
per pagina

Welk statief past het best bij u?

Door het enorme aanbod van statieven is het vergelijken en kiezen van een goed statief die bij je past zeer belangrijk. Er zijn verschillende type statieven te krijgen. Uiteraard is het budget een belangrijke factor maar ook de kwaliteit en het formaat van het statief speelt een belangrijke rol.

Wat zijn de belangrijke eigenschappen waar jouw statief aan moet voldoen, voor jouw videocamera? Bij NEBO hebben we de statieven opgedeeld in verschillende categorieën.

Statieven

De statieven zijn er in verschillende uitvoeringen. Belangrijk om te weten om de juiste keuze te maken is dat dat je er goed van bewust moet zijn waar je het statief precies voor gaat gebruiken. Er zijn reisstatieven leverbaar, de kracht van een reisstatief is dat wanneer je het statief niet gebruikt je het statief gemakkelijk in elkaar kan klikken waardoor deze zeer gemakkelijk is te vervoeren, in de bijbehorende statieftas. Voor de videograaf die graag in de studio werkt en niet veel met het statief op stap hoeft te gaan is weer een groter en zwaarder statief leverbaar.

De statieven worden van verschillende materialen gemaakt zoals o.a. carbon. Het grote voordeel van een carbonstatief is het lichte gewicht en de enorme degelijkheid. Verder bestaat ook de mogelijkheid dat je het statief zelf gaat samenstellen. Bij een aantal statieven kan je namelijk de statiefkop, het bovenste gedeelte waar je camera op vast zit, en het onderste gedeelte de driepoot gescheiden van elkaar kopen.

Tripods

Tripods zijn simpel gezegd driepootstatieven. Deze statieven zijn perfect voor een stevige en stabiele opzet, deze statieven zijn een goed hulpmiddel om zowel stabiel als vloeiend beelden te schieten.

Shoulder rigs

Een shoulder rig kun je zien als een soort statief die je op je schouder draagt. Hierdoor kun je vrij bewegen en stabiele beelden schieten.

Mounts

Mounts zijn bevestigingspunten voor camera’s. Zo kun je in diverse omstandigheden de juiste manier vinden om beelden te filmen. Denk bijvoorbeeld aan mounts voor je drone of op je fiets of motor voor je actioncam.

De keuze van een goed statief is zeer belangrijk, onderschat dit niet. Wij willen graag dat je zo creatief kunt zijn als je bent en niet wordt beperkt door techniek. Onze adviseurs in 6 vestigingen zijn opgeleid zodat ze u perfect kunnen informeren over welk statief het best werkt in uw specifieke vorm van filmen. Kom gerust een keer langs in een van onze winkel of bekijk hier direct al ons statieven.