Fotografie

 1. Tips fotografen en vloggen met je smartphone

  fotograferen smartphone

  Foto’s maken met je smartphone is al heel gewoon geworden. Ook voor het vloggen gebruiken we soms de smartphone, voordat we een professionele vlogcamera kopen. Natuurlijk wordt de fotocamera nog steeds het meest gebruikt voor het serieuze werk en maken we mooie foto’s met de smartphone wanneer het spontane momenten betreft. Maar hoe maak je nu de beste foto’s met je smartphone? En kun je foto’s van je smartphone afdrukken? Met dit artikel laten we je zien welke accessoires er allemaal leverbaar zijn om de beste foto’s met je smartphone te maken.

  Lees meer »
 2. Fotostudio set en fotostudio apparatuur | Thuis een fotostudio inrichten

  NEBO fotostudio inrichten

  Er wordt steeds meer gefotografeerd. Een fotostudio thuis of een fotostudio op locatie inrichten is voor veel fotografen een uitdaging. Toch is een eigen fotostudio inrichten voor fotografen iets wat hoog op het verlanglijstje staat. Wat heb je nodig voor het inrichten van een fotostudio? In dit artikel leggen we je uit hoe je met een kleine investering al een professionele fotostudio inrichten kan.

  Lees meer »
 3. Tips voor het maken van de beste vakantiefoto’s

  NEBO beste vakantiefoto maken

  Juist in deze roerige tijden is het fijn om vooruit te kijken naar de zomervakantie. We gaan er vanuit dat we straks weer “gewoon” vakantie kunnen vieren en deze mooie momenten en herinneringen in de maak, wil je natuurlijk vastleggen. Wij vertellen je hoe je je voorbereid op het maken van de beste vakantiefoto’s.

  Lees meer »
 4. Tips voor beginnende fotografen

  Tips voor beginnende fotografen NEBO

  Ben je een beginnende fotograaf en sta je te popelen om mooie foto’s te gaan maken? Met dit artikel hopen we je te helpen hoe je het beste kan starten met fotograferen.

  Lees meer »
 5. Tips voor landschapsfotografie

  Blog Tips voor landschapsfotografie NEBO

  Er zijn diverse vormen van fotografie. Een van die aansprekende vormen van fotografie is het maken van landschapsfoto’s. In dit artikel helpen we je goed voorbereid te werk te gaan, wanneer je er met je fotocamera op uit gaat om prachte landschapsfoto’s te schieten.

  Lees meer »
 6. Tips voor fotograferen in de herfst

  Tips voor fotograferen in de herfst NEBO

  Foto’s maken in de herfst is iets speciaals. Het hele jaar kan je mooie foto’s maken, maar fotograferen in de herfst springt er eigenlijk wel tussen uit. De natuur levert tijdens deze periode een enorme hoeveelheid aan herfstkleuren waardoor je de mooiste foto’s kan maken. Met name de laatste week van oktober en begin november is de natuur op zijn best en maak je de betere herfstfoto’s. Fotografie in de herfst is schitterend, denk aan foto’s maken in het bos of heide fotografie.
  Hieronder geven we je enkele tips die je kan gebruiken om de mooiste herfstfoto’s te maken.

  Lees meer »
 7. Hoe maak je de mooiste foto’s voor op Instagram

  Blog maak de mooiste foto voor op Instagram NEBO

  Voor Instagram gaan we steeds meer foto’s maken. De aantallen per dag stijgen enorm. Hoe maken we nu de beste Instagram foto? Hieronder geven we je enkele tips voor het maken van de  beste foto.

  Lees meer »
 8. Wat is de sluitertijd en hoe werkt het?

  Wat is sluitertijd en hoe werkt het fotografie

  Om met je fotocamera tot een goede belichting te komen ben je afhankelijk van je sluitertijd en diafragma. Met deze twee elementen kan je dus bepalen hoeveel licht je camera doorlaat om tot een goede belichting te komen. Maar wat is sluitertijd en hoe werkt dit?

  Lees meer »
 9. Filmen met een fotocamera

  Filmen met een fotocamera NEBO

  Niet zo gek lang geleden werden videobeelden vastgelegd met een videocamera. De markt verandert echter in een rap tempo. Anno 2020 is het zo dat je met een fotocamera videobeelden kan maken van hoge kwaliteit! Dit kan voor uiteenlopende doeleinden: je kan je camera voor vloggen gebruiken, voor korte vakantiebeelden of voor professionele films. Met een fotocamera beschik je zelfs over mogelijkheden die niet aanwezig zijn in een videocamera. Filmen met een fotocamera is eigenlijk de toekomst, maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden bij het filmen met een fotocamera?

  Lees meer »
 10. Welke iso waarde gebruik je precies in welke omstandigheden?

  iso waarde bij fotografie NEBO

  Iso is nieuwe benaming voor asa. Bij fotorolletjes of analoge films gebruiken we vaak de term asa, hoe hoger de asa des te lichtgevoeliger de film. Met bijvoorbeeld een film van 400 asa kan je in donkere lichtomstandigheden beter fotograferen dan een film met een lichtgevoeligheid van 200 asa.

  In de wereld van de digitale fotografie praten we eigenlijk haast niet meer over asa maar gebruiken we de term iso. Maar wat is iso waarde en hoe gebruik je dit? Je leest het in dit artikel.

  Lees meer »
Pagina