Fotografie

 1. De analoge wegwerpcamera

  De analoge wegwerpcamera

  Plezier met een wegwerpcamera

  Als je denkt aan fotografie, denk je misschien aan geavanceerde camera's of zelfs smartphones met indrukwekkende lenzen. Maar soms is eenvoud het sleutelwoord, en dat is precies waar de analoge eenmalige wegwerpcamera in beeld komt. Dit type camera, ook wel bekend als wegwerpcamera, is perfect voor allerlei gelegenheden en biedt verrassend veel plezier en mogelijkheden. Laten we eens dieper ingaan op waarom de wegwerpcamera zo leuk is om te gebruiken.

  Eenvoudig en makkelijk in gebruik

  Een van de grootste voordelen van de wegwerpcamera is de eenvoud. Er zijn geen ingewikkelde instellingen om je zorgen over te maken; je richt, klikt, en dat is het! Dit maakt de wegwerpcamera ideaal voor mensen

  Lees meer »
 2. De magie van de selfie stick

  De magie van de selfie stick

  De magie van de selfie stick

  Selfie sticks zijn niet langer alleen maar gadgets voor fervente selfie liefhebbers. Je kan de selfie stick gebruiken voor je telefoon of actioncam. Met een groeiende populariteit zijn selfie sticks uitgegroeid tot een accessoire waar mee je mooiste herinneringen mee kunt vastleggen. De selfie stick heeft zich ontwikkeld voor zowel recreatieve als professionele toepassingen. De mooiste beelden leg je vast mee selfie stick.

  Wat maakt de selfie stick zo handig om te gebruiken en wat kan ik allemaal doen met selfie stick. Van reisavonturen tot groepsfoto's, hier zijn een aantal leuke tip hoe je een selfie stick kunt gebruiken.

  Een selfie stick biedt heel veel leuke mogelijkheden voor het maken van selfies, groepsfoto's

  Lees meer »
 3. Hoe maak ik de mooiste insecten foto

  Hoe maak ik de mooiste insecten foto

  Insectenfotografie, wat komt er allemaal bij kijken

  Insectenfotografie is een boeiende tak van de fotografie die geduld, precisie en een scherp oog voor detail vereist. Met de juiste macrolens en technieken kun je de fascinerende wereld van insecten vastleggen en de kleinste details onthullen. In deze uitgebreide blog duiken we in de wereld van insectenfotografie en bespreken we welke macrolens je het beste kunt gebruiken om indrukwekkende macrobeelden te maken.

  Wat is insectenfotografie?

  Insectenfotografie is een vorm van macrofotografie waarbij je close-upbeelden maakt van insecten en andere kleine wezens. Het doel is om hun details en unieke eigenschappen vast te leggen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Insecten zijn een geweldig onderwerp vanwege hun diverse vormen, kleuren en gedrag.

  Waarom insectenfotografie?

  Er zijn verschillende redenen waarom mensen zich aangetrokken voelen tot insectenfotografie:

  Detail: Insecten zijn

  Lees meer »
 4. Hoe maak ik een mooie landschapsfoto

  Hoe maak ik een mooie landschapsfoto

  Hoe maak ik de mooiste landschapsfoto

  Landschapsfotografie is een van de meest betoverende en bevredigende vormen van fotografie. Het vastleggen van uitgestrekte vergezichten, adembenemende landschappen en de pracht van de natuur vereist niet alleen een scherp oog voor compositie, maar ook diepgaande kennis van de juiste uitrusting en technieken. In deze blog zullen we dieper ingaan op alle aspecten van landschapsfotografie, inclusief de essentie ervan, compositie en perspectief, de rol van licht en weersomstandigheden, en natuurlijk, welke lens je het beste kunt gebruiken om verbluffende resultaten te bereiken.

  De essentie van landschapsfotografie

  Landschapsfotografie draait niet alleen om het vastleggen van mooie landschappen, maar ook om het overbrengen van de emotie en het gevoel van een plek. Het begint allemaal met het vinden van een inspirerende locatie en het kiezen van het juiste moment om het perfecte licht vast te leggen. De beste landschapsfoto's
  Lees meer »
 5. Tips fotografen en vloggen met je smartphone

  fotograferen smartphone

  Foto’s maken met je smartphone is al heel gewoon geworden. Ook voor het vloggen gebruiken we soms de smartphone, voordat we een professionele vlogcamera kopen. Natuurlijk wordt de fotocamera nog steeds het meest gebruikt voor het serieuze werk en maken we mooie foto’s met de smartphone wanneer het spontane momenten betreft. Maar hoe maak je nu de beste foto’s met je smartphone? En kun je foto’s van je smartphone afdrukken? Met dit artikel laten we je zien welke accessoires er allemaal leverbaar zijn om de beste foto’s met je smartphone te maken.

  Lees meer »
 6. Fotostudio set en fotostudio apparatuur | Thuis een fotostudio inrichten

  NEBO fotostudio inrichten

  Er wordt steeds meer gefotografeerd. Een fotostudio thuis of een fotostudio op locatie inrichten is voor veel fotografen een uitdaging. Toch is een eigen fotostudio inrichten voor fotografen iets wat hoog op het verlanglijstje staat. Wat heb je nodig voor het inrichten van een fotostudio? In dit artikel leggen we je uit hoe je met een kleine investering al een professionele fotostudio inrichten kan.

  Lees meer »
 7. Tips voor het maken van de beste vakantiefoto’s

  NEBO beste vakantiefoto maken

  Juist in deze roerige tijden is het fijn om vooruit te kijken naar de zomervakantie. We gaan er vanuit dat we straks weer “gewoon” vakantie kunnen vieren en deze mooie momenten en herinneringen in de maak, wil je natuurlijk vastleggen. Wij vertellen je hoe je je voorbereid op het maken van de beste vakantiefoto’s.

  Lees meer »
 8. Tips voor beginnende fotografen

  Tips voor beginnende fotografen NEBO

  Ben je een beginnende fotograaf en sta je te popelen om mooie foto’s te gaan maken? Met dit artikel hopen we je te helpen hoe je het beste kan starten met fotograferen.

  Lees meer »
 9. Tips voor landschapsfotografie

  Blog Tips voor landschapsfotografie NEBO

  Er zijn diverse vormen van fotografie. Een van die aansprekende vormen van fotografie is het maken van landschapsfoto’s. In dit artikel helpen we je goed voorbereid te werk te gaan, wanneer je er met je fotocamera op uit gaat om prachte landschapsfoto’s te schieten.

  Lees meer »
 10. Tips voor fotograferen in de herfst

  Tips voor fotograferen in de herfst NEBO

  Foto’s maken in de herfst is iets speciaals. Het hele jaar kan je mooie foto’s maken, maar fotograferen in de herfst springt er eigenlijk wel tussen uit. De natuur levert tijdens deze periode een enorme hoeveelheid aan herfstkleuren waardoor je de mooiste foto’s kan maken. Met name de laatste week van oktober en begin november is de natuur op zijn best en maak je de betere herfstfoto’s. Fotografie in de herfst is schitterend, denk aan foto’s maken in het bos of heide fotografie.
  Hieronder geven we je enkele tips die je kan gebruiken om de mooiste herfstfoto’s te maken.

  Lees meer »