Black Friday deals | Top 3 camera’s voor beginners

14 nov. 2019 12:37:12

Black Friday deals | Top 3 camera’s voor beginners

Ben je in het bezit van een smartphone of een compact fotocamera en je wil de lat voor wat betreft de kwaliteit en mogelijkheden een stuk hoger gaan leggen? Dan adviseren wij je de onderstaande drie toppers van fotocamera’s. Deze camera’s met stuk voor stuk specifieke eigenschappen zijn ideaal om als beginner verder in de aantrekkelijk wereld van het fotograferen te stappen.

Black Friday Deal

Net als de voorgaande jaren, hebben we ook dit jaar weer een aantal geweldige aanbiedingen rond Black Friday en Cyber Monday. Om ook de beginnende fotograaf te kunnen helpen én stimuleren om deze fantastische fotografie wereld binnen te stappen hebben we zelfs van de top 3 beste fotocamera’s voor beginners een geweldige deal voor je. Kijk op onze Black Friday Deals pagina voor alle aanbiedingen.

Panasonic Lumix G7 met 14-140 zoomlens

We trappen deze reeks af met een fantastische fotocamera: een systeemcamera van Panasonic.

Panasonic Lumix G7 met zoomlens

Zoomlens voor alle vormen van fotografie

De Panasonic G7 is een systeemcamera die wordt geleverd met een zoomlens die voor alle vormen van fotografie prima te gebruiken is. Met deze Panasonic zoomlens kan je een bijvoorbeeld makkelijk een portret of actiefoto maken. Van heel breed tot heel ver kan je met deze lens prima uit de voeten. Verder kan je met de Panasonic G7 op verschillende manieren fotograferen. Je kiest bijvoorbeeld voor de automatische stand, de camera stelt dan de juiste belichting in en je hoeft verder alleen maar naar de juiste compositie te kijken. Lekker op een makkelijker manier fotograferen maar je bent wel gegarandeerd van een hoge kwaliteit foto. Zou je toch de camera handmatig in willen stellen dan is dit uiteraard ook geen probleem. Van halfautomatisch tot volledig handmatig is allemaal mogelijk met deze Panasonic systeemcamera. Verder is de camera voorzien van een kantelbaar LCD scherm zodat je uit de meeste vreemde standen de mooiste foto’s kan maken. Het grote voordeel van een systeemcamera is trouwens dat je de kwaliteit van de foto ziet voordat je op de knop drukt om de foto te maken. Je weet van te voren dus al of een foto geslaagd is of niet. De Panasonic G7 fotocamera is te koppelen met je smartphone, wat als grote voordeel heeft dat je de gemaakte foto’s snel kan delen en veilig kan stellen.

Sony A7II met 28-70 zoomlens

De Sony A7II fotocamera is een systeemcamera met een full frame sensor. Wanneer je deze 28-70 lens vergelijkt met de Panasonic 14-140 die hierboven wordt benoemt is met name het telebereik van de Sony een stuk korter. Dit betekent dat de lens wat minder naar je toe haalt, maar deze Sony fotocamera is nog steeds goed te gebruiken voor verschillende vormen van fotografie.

Sony A7II met zoomlens

Sensor Sony fotocamera

Wat deze Sony A7 II zo bijzonder maakt is de sensor van de camera. De sensor die zorgt voor een hoge scherpte is van de Sony A7 II een stuk groter dan andere systeemcamera’s. Niet dat de sensor van de Panasonic G7 ineens een stuk minder van kwaliteit zou zijn maar wanneer je echt kritisch bent en bijvoorbeeld ook veel groothoek foto’s zou willen maken dan biedt een full frame sensor voor een betaalbare prijs echt veel meer mogelijkheden. Sony is op dit moment de enigste aanbieder die voor een zeer lage prijzen diverse aantrekkelijke full frame fotocamera’s in de markt zet. Verder is ook deze Sony A7 III handmatig of volledig automatisch te gebruiken en kan je tevens in een zeer hoge kwaliteit schitterende vlogs of videobeelden maken. Ook de Sony A7 II is te koppelen met je smartphone, daarvoor heeft Sony een schitterende app.

Nikon D3500 met 18/55vr zoomlens

Wanneer je budget niet hoog is maar je toch graag met een spiegelreflex fotocamera aan de slag zou willen gaan dan is Nikon D3500 de ideale camera om mee te beginnen.

Nikon D3500 met zoomlens

Perfecte low budget spiegelreflex fotocamera

De Nikon D3500 is robuust gebouwd en ligt door zijn brede grip werkelijk ideaal in de hand. Deze Nikon camera wordt geleverd met een standaard zoomlens wat voor dagelijks gebruik prima te gebruiken is. Wil je later uitbreiden dan biedt Nikon je een breed pakket aan lenzen voor allerlei verschillende vormen van fotografie. De Nikon D3500 fotocamera is vanwege zijn gunstige prijsstelling op dit moment één van de meeste verkochte camera’s zijn klasse.  

 

Geplaatst in Nieuws door

NEBO dé fotospecialist sinds 1923