Blog NEBO Review Nikon Coolpix P1000

Review: Nikon Coolpix P1000 getest

Ben je op naar een camera die echt op hele grote afstand het onderwerp naar je kan halen? Wij hebben de Nikon Coolpix P1000 voor je getest. Lees hier hoe wij de Nikon Coolpix P1000 beoordelen.

Nikon coolpix P1000 beoordeling

Wil je op grote afstand fotograferen, dan denk je al gauw aan de Nikon Coolpix P1000 kopen. Op dit moment is de Nikon Coolpix P1000 de enige fotocamera ter wereld met 125x optische zoom. Andere grote merken zoals Canon en Sony kennen zo’n type fotocamera niet.

Nikon Coolpix P1000 foto’s maken van grote afstand

De 125x optische zoom biedt je werkelijk een gigantisch zoombereik van 24-3000mm en de 250x Dynamic Fine Zoom breidt de bovengrens digitaal zelfs uit tot 6000mm. Zo kan je naast het maken van macro foto’s of van wilde dieren, ook opnamen maken van de kraters op de maan, iets wat tot voor kort werkelijk onmogelijk was. Op de sociale media kan je foto’s terugvinden waar bij een heldere maan de kraters haarscherp zichtbaar zijn. De kritieken zijn lovend.

Met een lichtsterke van slechts f/2.8 biedt het objectief van de Nikon coolpix P1000 uitstekende resultaten bij weinig licht. De gebruikte techniek in deze lens beperken de vertekening tot een minimum en levert je opmerkelijk scherpe beelden op, zelfs wanneer opnamen worden gemaakt bij ultrazoom-brandpuntsafstanden.

Krachtige stabilisatie Nikon P1000

De Nikon P1000 is voorzien van een krachtige stabilisatie die ervoor zorgt dat je ondanks de sterke zoomlens geen statief nodig hebt. Met de ingebouwde RAW-ondersteuning kan je gemaakte foto’s ongecomprimeerd opslaan en exporteren naar je computer. Wanneer je de foto wilt nabewerken is de RAW functie een mooie aanvulling.

Filmen met de Nikon Coolpix

De supertele videobeelden van de Nikon P1000 worden in 4K Ultra HD kwaliteit opgenomen zijn prima te gebruiken voor het veraf filmen van wilde dieren of vogels in de natuur.

De Nikon P1000 is een wat grotere camera dan een doorsnee fotocamera. Maar daar staat wel een enorm zoombereik tegenover waar bijvoorbeeld een sportjournalist langs het voetbalveld jaloers op is. Deze coolpix is heel mooi afgewerkt en voelt door zijn uitstekende grip heel goed aan.

Functionaliteiten Nikon Coolpix P1000

De mogelijkheden van de Nikon Coolpix p1000 zijn ongekend. Je bent natuurlijk niet verplicht om ze allemaal te gebruiken. De camera kent ook heel veel automatische standen, waar de camera dan de juiste belichting voor je instelt. Je hoeft je dan alleen maar te concentreren op de juiste compositie en de P100 regelt de juiste belichting en scherpstelling.

Nikon Coolpix P1000 lcd scherm

Verder is de camera voorzien van een groot LCD scherm die uitklapbaar is. Het kunnen neigen van het LCD scherm is uitermate handig wanneer je vanuit een hoge of lage positie een foto wilt maken. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van de ingebouwde zoeker die er toe bijdraagt dat je in een wat betere en stabiele houding kan fotograferen.

De mogelijkheid bestaat ook om de camera te koppelen aan je smartphone. De smartphone kan je dan gebruiken als een remote of om je gemaakt foto’s vanuit je camera naar de smartphone over te brengen waardoor je altijd een backup hebt van je gemaakte foto’s.

Onze conclusie is dat deze camera, net als in onze Nikon Coolpix P900 review, enorm fijn is om mee te werken.
Voor de jongere generatie is een andere Coolpix enorm interessant. De Nikon Coolpix P950 is de ideale vlogcamera. Zo toont Nikon wederom aan waarom ze al jaren aan de top van de markt opereren: ze zijn voor alle soorten fotografen interessant.

Je bent natuurlijk altijd welkom in één van onze vestigingen in Den Haag of Pijnacker-Nootdorp. We laten je graag zien dat deze camera echt mogelijkheden in zich heeft die ongekend zijn.