NEBO Beste vlogcamera voor YouTube kopen

Beste vlogcamera voor YouTube

Welke vlogcamera moet ik kopen, wanneer ik mijn video’s wil delen op YouTube? Dit is een vraag welke onze verkopers in de winkels regelmatig krijgen. Dit is natuurlijk een logisch gevolg van de toegenomen interesse in vloggen. We zien steeds meer influencers en juist de keuze van de camera is daarbij essentieel voor het eindresultaat. In dit artikel nemen we je mee naar de beste vlogcamera voor YouTube.

Hoe kies je de beste vlogcamera?

Omdat de kwaliteit van de video voor een vlogger of influencer allesbepalend is, merken we dan ook zelfs de doorsnee vlogger bereid is om te investeren in een goede camera. Maar hoe mag je er vanuit gaan dat de gekozen vlogcamera voldoet aan de verwachtingen?

Er is heel veel aanbod  en de ontwikkelingen op het gebied van vlogcamera’sgaat echt in een rap tempo. De grote merken zoals Canon, Sony en Panasonic geven het vloggen echt aandacht en verwerken mogelijkheden in de camera’s die dan ook het vloggen een stuk aangenamer maken. Bij het kopen van een vlogcamera moet je in ieder geval letten op de handzaamheid. Een goede vlogcamera moet lekker vastgehouden kunnen worden en dit kan bij ieder vlogger weer anders zijn.

Kwaliteit vlogcamera

We kunnen direct geruststellend zijn. Bij de nieuwste fotocamera’s ligt de kwaliteit van het opgenomen beeld anno 2020 al op een zeer hoog niveau. Fotocamera’s van de gerenommeerde merken zijn dan ook goed te gebruiken voor video’s op YouTube.

Keuzes bij kopen vlogcamera

In ieder geval moet de camera in het bezit zijn van een kantelbaar LCD scherm. We noemen dit ook wel een flipscreen. Wanneer je aan het vloggen bent is het kantelen van het LCD scherm natuurlijk wel een vereiste. Het is anders niet mogelijk om te zien wat je aan het opnemen bent. Eerder beschreven we dit al in ons artikel beste vlogcamera kopen.

Daarnaast is het voordeel van een kantelbaar natuurlijk dat je de tijd én de tijdsduur van de accu in de gaten kunt houden.

Microfoon bij vlogcamera

Geluid is een van de belangrijkste elementen van je vlog. Goed geluid maakt je vlog een stuk professioneler. Het advies is om een vlogcamera te kopen met een externe microfoonaansluiting. De investering van een externe microfoon voor je vlogcamera van het merk Rode of Boya valt reuze mee en mag eigenlijk niet aan je vloguitrusting ontbreken.

Statief voor vlogcamera

Je kan vloggen door je vlogcamera op een statief te zetten, maar of dit nu echt handig is, dat lijkt ons niet. Door het lopen beweeg je nu eenmaal en de opgenomen beelden zullen daarom ook niet stabiel worden weergeven. Dit is zonder stabilisatie niet te voorkomen, maar het is tegenwoordig zo dat een goede vlogcamera voorzien is van beeldstabilisatie en dat je tijdens het wandelen gewoon je vlog kan maken zonder dat je met bewogen beelden thuiskomt. Wel zijn er fantastische gimbals of stabilizers te koop die het vloggen bijzonder eenvoudig maken. Onderschat dus de kwaliteit van de het beeld en het geluid niet. Het is superbelangrijk dat de mensen die naar je vlog kijken er van kan overtuigen, door middel van een goede kwaliteit, dat ze de volgende vlog ook weer gaan bekijken.

Verder hebben we in alle vestigingen een zeer groot assortiment houders, selfiestick en microfoons. Met deze accessoires voor relatief een kleine investering kan je het vloggen naar een nog hoger niveau tillen.

Vlogcamera voor influencers NEBO

Beste vlogcamera kopen | TIP

Om je een beetje op weg te helpen kan je alvast gaan kijken naar de meest verkochte vlogcamera’s van dit moment. De top vlogcamera’s zijn op dit moment de Sony ZV-1, de Panasonic G100 en de Canon powershot SX740. Dit zijn vlogcamera’s in verschillende prijsklassen, maar hiermee hopen we je een beetje te kunnen helpen in je zoektocht naar de beste vlogcamera.

Wanneer je echt persoonlijk advies wilt, raden wij je aan om even langs te komen in één onze 6 vestigingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp. Je krijgt namelijk een beter beeld wanneer je de vlogcamera ook even hebt vastgehouden.