Beste vlogcamera kopen NEBO

De beste vlogcamera kopen

Wil je gaan vloggen? Waar moet een goede vlogcamera dan minimaal aan voldoen? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aankoop van een vlogcamera.

Vlogcamera met kantelbaar scherm

Het belangrijkste in ieder geval is dat je fotocamera een klapschermpje heeft die ook kan kantelen om jezelf te zien terwijl je in de lens kijkt. Dit is met name handig voor het maken van de juiste compositie tijdens het vloggen. Een vlogcamera met lcd scherm is in 2020 de meest gekozen vlogcamera.

De aandacht welke mensen aan je geven wordt, door alle online afleidingen, steeds minder. Je wilt dus vooral goed zichtbaar én hoorbaar zijn. Denk daarom ook aan het geluid van de camera tijdens het vloggen. Wanneer je slecht bent te verstaan dan haken je volgers ongetwijfeld af.
Een goede microfoon is dus belangrijk, maar je kunt ook kiezen voor een vlogcamera waar een externe microfoon voor fotocamera’s op geplaatst kon worden. Er zijn kleine microfoons leverbaar die de kwaliteit van het geluid echt een stuk verbeteren.

Vloggen in full HD of 4K

Een goede vlogcamera heeft minimaal de mogelijkheid om in 1080p kwaliteit te filmen. Op zich is dit al voldoende maar je kan de later ook hoger leggen door voor 4K kwaliteit te gaan kiezen. Vaak voor een kleine extra investering extra krik je de kwaliteit van de gemaakt beelden al een enorm stuk omhoog.

De camera moet op jouw gezicht kunnen scherpstellen. Dit is belangrijk, omdat je zelf niet steeds tijdens het vloggen de camera scherp kan stellen terwijl je aan het praten bent. Een aantal camera’s zijn voorzien van Eye tracking. Dit systeem zorgt ervoor dat de camera continue op je ogen scherpstelt. Dit systeem werkt echt ongelofelijk goed en is ideaal om te gebruiken tijden het maken van een vlog. Goed voorbeeld van een vlogcamera met eye tracking is de Sony cybershot dsc zv-1, welke een speciale vlogcamera van Sony is.

Compact camera’s met een kantelbaar LCD scherm worden het meest gebruikt door vloggers doordat ze zo licht en compact zijn, de compact camera neem je makkelijk overal meer naar toe. Maar het vloggen met een systeem- of spiegelreflexcamera is zeker het overwegen waar. We leggen het graag aan je uit. Zoek je de beste vlogcamera voor YouTube, lees daarover in een ander artikel.

Vloggen met een compact camera

Met een compact camera kun je goed vanuit de hand filmen. De camera is compact en licht, wat een groot voordeel is wanneer je langdurig wilt opnemen. De camera is makkelijk mee te nemen waardoor je op ieder moment van de dag een leuke vlog kan maken. De automatische instelling voor het filmen werkt heerlijk zorgeloos en zorgt ervoor dat je de camera snel kunt pakken en inschakelen. Laat de camera voor je denken en jij zorgt verder voor de juiste tekst en compositie.

Vloggen met een systeemcamera

Een systeemcamera is makkelijk mee te nemen. Het grote voordeel van een systeemcamera is dat je het objectief van de camera kan wisselen. Er is een groot verschil tussen de systeemcamera’s voor beginners en camera’s met meer professionele videomogelijkheden. Afhankelijk van hoe hoog je de lat wil gaan leggen maak je de juiste keuze. Maar door de combinatie van het compacte formaat en de vele mogelijkheden en de enorme hoge videokwaliteit is er voor elke vlogger wel een juiste systeemcamera te vinden.

Vloggen met stabilizer NEBO

Vloggen met een spiegelreflexcamera

De spiegelreflexcamera is over het algemeen wat groter en iets zwaarder dan een systeemcamera. Toch zijn er veel vloggers die graag filmen met een spiegelreflex camera vanwege de hoge beeldkwaliteit, aansluitingen en de uitgebreide instelmogelijkheden. Vanuit de hand filmen met een spiegelreflex is goed te doen, maar er zijn fraaie gimbals / stabilizers te koop die vloggen met een spiegelreflexcamera een stuk aantrekkelijker maken.

Verlichting bij vloggen

Verlichting is bij vloggen ook erg belangrijk, je wilt immers voorkomen dat je gezicht deels bedekt is met schaduw. Zeker voor de zogenoemde beauty vloggers is het licht enorm belangrijk. Hiervoor leveren wij speciale ringlampen, waarbij we zien dat vloggers vooral de LED ringlampen kopen. In een ander artikel schreven we over LED ringlamp kopen voor Tik Tok en Instagram.