Blog Sony A6000 review

Review: Sony A6000 getest

Zo af en toe komt er weer een pareltje voorbij, waar wij fotografen enorm enthousiast van worden. Vaak wordt de vraag gesteld welke fotocamera geschikt is en in dit gevoel gaat het om de Sony A6000 kopen. De Sony A6000 is inmiddels alweer een aantal jaren een bewezen systeemcamera, maar nog altijd doet het niet onder voor nieuwere modellen. In dit artikel lees je onze Sony A6000 review.

Sony A6000 systeemcamera review

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dit geldt ook zeker voor onze klanten. Waar de een gaat voor een compacte of lichte fotocamera, wil de ander juist een fotocamera met vele mogelijkheden. Wanneer je echter kijkt naar de sterke en meer universele argumenten om een systeemcamera te kopen, dan zie je dit zeker terug bij de Sony A6000 systeemcamera. De Sony A6000 is een zeer compacte systeemcamera waar je de lens van kan verwisselen en beelden vastlegt in zeer hoge kwaliteit.

De Sony A6000 is licht van gewicht en daarom ook eenvoudig en handzaam om mee te nemen. We kiezen tegenwoordig steeds meer voor gebruiksvriendelijk. Fotograferen moet plezier zijn. De tijd dat we met een tas vol fotospullen op pad gingen laten we steeds meer achter ons.

De A6000 is voor alle vormen van fotografie te gebruiken. Met name de snelheid van deze camera is indrukwekkend te noemen. De camera schiet maar liefst 6 foto’s per seconde, ideaal dus voor onder andere aktie- of sportfotografie.

Beste camera voor videobeelden

Over de kwaliteit van deze Sony camera hoef je niet te klagen. De camera is in het bezit van een 24,3 megapixel APS-C sensor. De gemaakte foto’s en videobeelden zijn echt ongelofelijk scherp.

Een leuke optie om te gebruiken is de gezichtsherkenning. Wanneer je deze instelt blijft de camera scherpstellen op de persoon waar het op ingesteld staat. De functie gebruik je veel bij sportfotografie of de kinderen die druk aan het heen en weer rennen zijn. Je hoeft dan alleen maar te letten op de compositie, wel zo makkelijk toch?

De mooie eigenschappen van de Sony A6000 willen we graag nog even aan je kwijt. De A6000 is in het bezit van een kantelbaar lcd scherm, handig wanneer je uit lage of hoge posities foto’s gaat maken. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de Sony A6000 gebruikt wordt door veel YouTube r’s. Verder is de A6000 voorzien van zeer heldere en scherpe zoeker. Ten opzicht van andere modellen is een genot om door deze zoeker te kijken.

Sony A6000 lenzen

De lenzen van de Sony A6000 zijn te verwisselen. Het aanbod Sony lenzen is echt indrukwekkend te noemen. Sony heeft alle lenzen in huis voor onder andere sport, portret of macrofotografie. Standaard wordt de Sony A6000 geleverd met een 16-50 lens, waarmee je al uitstekende foto’s kunt maken. Als liefhebber, raden wij je daarnaast ook de Sony A6000 met verwisselbare 16-70 lens aan.

De A6000 is voorzien van WiFi en MFC techniek. Je kan dus zonder kabel op een hele makkelijk manier bestanden (foto’s en video’s) overbrengen naar je telefoon of tablet. De camera kan ook in RAW fotograferen, dit zijn enorme bestanden waar met name de fotografen die veel nabewerken heel blij mee zijn.

De camera is op verschillende manier te gebruiken. Je kan kiezen voor de verschillende automaten. De camera regelt dan de juiste belichting voor je. Wil je echter de instellingen zelf bepalen dan is dit ook geen probleem.

Ook is de Sony A6000 voorzien van een goede grip. De camera past lekker in je hand en zorgt voor stabiliteit tijdens het fotograferen. Daarnaast is de camera, zoals je van Sony gewend bent, zeer mooi afgewerkt. Aan de bovenkant vind je een hot shoe, je kan hier dan een microfoon of een extra ledlamp op plaatsen.

Sony A6000 kopen

Samenvattend is de Sony A6000 een hele aantrekkelijke systeemcamera in een zeer gunstige prijsklasse. Je krijgt echt waar voor je geld en er zijn op dit maar weinig andere merken die meer te bieden hebben. De Sony A6000 bewijst daarmee al jaren dat het een enorm goede camera is, eerder schreven we al of de Sony A6000 de moeite van het kopen waard is.