Blog tips fotograferen bruiloft NEBO

Tip voor het fotograferen van een bruiloft

Stel je wordt gevraagd voor het fotograferen van een bruiloft. Waar moet je dan rekening mee houden? In dit artikel geven we je trouwfotografie tips.

Trouwfotografie tips

Onderschat in ieder geval niet wat er gevraagd wordt. Je mag het zien als een compliment want jij mag één van de mooiste dagen uit het leven voor iemand vastleggen.
Hierbij een aantal tips waar je rekening mee kan houden tijdens het fotograferen van de bruiloft.

Bespreek met het bruidspaar ruimschoots van te voren wat zij graag gefotografeerd zien worden. En maak ook goede afspraken hoeveel foto’s ze verwachten dat je in totaal maakt. Dit is belangrijk, omdat je dan weet of het gewaardeerd wordt wanneer je alle momenten gedurende de hele dag vastlegt, of dat het juist ongewenst is wanneer er continu een camera in de buurt is. Zo voorkom je misverstanden en zul je voldoende en de mooiste foto’s afdrukken.

Schema bruiloft fotograferen

Maak een schema wanneer en hoe laat je foto’s gaat maken. De ceremoniemeester die alles deze dag goed in de gaten houdt kan hier dan rekening mee houden. Ze kan het zijn dat het bruidspaar speciale verzoeken heeft en wellicht zijn er familieleden of vrienden die nog apart op de foto gezet moeten worden. Noteer alles op papier zodat je op een later tijdstip alles nog even goed door kan nemen. Neem vooral voldoende tijd voor het bruidspaar, het is tenslotte hun dag. Het is dan ook belangrijk dat je uitstraalt dat je alle tijd neemt voor de perfecte trouwfoto en voor het bruidspaar dé portretfoto maakt zoals zij vooraf hoopten.

Locatie trouwfoto

Bespreek ook de locatie waar de foto’s gemaakt moeten worden. Mochten de weersomstandigheden niet meezitten, probeer er dan voor te zorgen dat er een alternatief is om ergens binnen te fotograferen.

Camera uitrusting

Als fotograaf is op zo’n belangrijke dag snelheid geboden. Zorg er voor dat je overal net wat eerder bent zodat je alles goed kan voorbereiden. Zorg er wel voor dat je foto uitrusting altijd dicht in de buurt blijft. Even snel je lens wisselen of een andere camera pakken moet niet onnodig veel tijd in beslag nemen.

Controleer ruimschoots voor de bruiloft je fotocamera. Is de accu nog goed en staat alles nog goed ingesteld. Wanneer je over iets twijfelt kom dan gewoon even  langs in één van onze vestigingen en dan lopen we alles samen nog even na. We maken de camera dan gelijk voor je schoon.

We raderen je ook aan om een tweede camera mee te nemen, als een reservecamera. Mocht je deze niet hebben leen dan bij iemand een fotocamera. Je hebt dan ieder geval de rust dat wanneer je fotocamera onverhoopt niet goed zou functioneren je dan altijd nog een tweede fotocamera bij je hebt. Ook belangrijk is om een tweede accu voor je fotocamera en een extra geheugenkaart mee te nemen. Je maakt op zo’n dag toch meer foto’s dan normaal. Je accu is dan ook sneller leeg dan normaal maar door de drukte van de dag zul je geen tijd hebben om de accu weer op te laden. Een tweede accu voor je fotocamera komt dus altijd goed van pas.

Neem ondanks de mogelijke tijdsdruk, toch echt de tijd voor het maken van de trouwfoto’s. Hoe langer je aan het fotograferen bent, hoe meer het bruidspaar zich op het gemak gaat voelen.

Ideale moment trouwfoto NEBO

Ideale moment voor de trouwfoto

Aan het einde van de dag, is er een zogenaamde “Golden Hour”. Het licht is dan “flattering”. Wanneer het weer het toelaat, maak dan van dat moment gebruik. De druk is na alles op zo’n dag ook een beetje van de ketel, het bruidspaar is dan ook wat meer ontspannen en je zal zien dat je op zo’n moment net nog even paar leuke foto’s maakt.

Camera instellingen trouwreportage

Belangrijk bij een trouwreportage zijn natuurlijk de camera instellingen. Stel  je camera goed in en maak op de locatie van te voren een paar proefopnames om na te kijken of de belichting goed staat ingesteld. Je mag er als fotograaf vanuit gaan dat je een drukke dag krijgt, maak het jezelf dus iets eenvoudiger door te voorkomen dat je niet continu naar de instellingen hoeft te kijken. Wanneer de camera instellingen helemaal in orde zijn, dan hoef je alleen te kijken naar de juiste compositie.

Trouwfoto’s afdrukken

Wanneer je helemaal origineel wilt zijn, maak je gebruik van onze laatste tip. Wat altijd ontzettend wordt gewaardeerd door het bruidspaar, is wanneer je ze ’s avonds al een deel van de trouwreportage kunt overhandigen. Kom na de bruiloft (het officiële gedeelte) even snel langs op één van onze vestigingen en laat een aantal foto’s afdrukken. We leggen deze foto’s direct in een fotoalbum. De foto’s zijn gelijk klaar en ’s-avonds tijdens het feest of avondeten kan je de eerste foto’s aan het bruidspaar overhandigen. Zeker weten dat je hier mee scoort.

Zorg dat je in ieder geval goed uigerust. Het is best wel spannend maar het geeft je ook heel veel voldoening wanneer het bruidspaar tevreden is over het bereikte resultaat.