Waar let je op bij kopen vlogcamera NEBO

TIP: Waar let je op bij het kopen van een vlog camera

Een aantal mensen zal even moeten wennen aan het idee, maar we kunnen er niet omheen. We gaan met ons allen steeds meer vloggen. Het aantal vlogs welke dagelijks online wordt gezet groeit enorm. Wij van NEBO de fotospecialist helpen je graag met aan advies welke vlog camera je op dit moment het beste kan kopen.

Voor hen wie het hele fenomeen vloggen nog niet kent. Een vlogger is iemand die graag de gebeurtenissen van de dag vastlegt met een vlogcamera, zeg maar een soort videocamera. De gemaakte films worden online gezet en gedeeld met de rest van de wereld.

De hoogte kwaliteit vlog maak je op dit moment met een vlog(foto)camera. Op dit moment zie je de grote merken zoals Panasonic en Sony recent een hoogwaardige vlogcamera op de markt gezet hebben waar de resultaten echt indrukwekkend van zijn te noemen.

Hieronder geven we je enkele tips om het kopen van een vlogcamera wat makkelijker te maken.

Het formaat van de vlog camera

Uiteraard is het formaat van de camera waarmee je wilt vloggen van belang. Je kan voor een compactcamera gaan die makkelijk mee te nemen is of voor een iets grotere systeemcamera om te vloggen. De kwaliteit van een  systeemcamera ligt wat hoger  dan een compactcamera, aan de andere kant speelt het formaat van de camera ook een belangrijke rol. Realiseer je dat je veel op pad gaat met de camera en het formaat van de camera geen ballast mag worden. Panasonic heeft recent de Panasonic G100 vlogcamera gepresenteerd. Dit is op dit moment echt de kleinste systeem vlogcamera  die er te krijgen met zeer indrukwekkende mogelijkheden.

Een kantelbaar LCD scherm is echt een must

Om de juiste compositie te bepalen is een kantelbaar LCD scherm van groot belang. Het is anders niet mogelijk om goede vlog te maken. Let bij de aankoop van je nieuwe vlogcamera er dus op dat de camera een kantelbaar scherm heeft (naar boven of naar de zijkant).

Een vlog camera met beeldstabilisatie voor stabiele vlogs

Je kan een vlog maken door de camera op een statief te zetten, maar het komt vaak voor dat je aan de wandel bent en je het statief niet meegenomen hebt. Voor dergelijke situaties is er een speciale vlog statief. Door het wandelen zullen de opgenomen vlogs ook wat op en neer gaan. Een goede vlogcamera moet eigenlijk voorzien zijn van een ingebouwde beeldstabilisatie. Het op en neer dansen van de beelden ben je dan kwijt. Een stabiele vlog levert een beter resultaat op en komt ook professioneler over.

Gebruik een externe microfoon tijdens het vloggen

Zorg ervoor dat het geluid van je opname perfect is met een externe microfoon. Randgeluiden die niets met het onderwerp te maken hebben leiden alleen maar af. De vlogcamera die je wilt gaan kopen heeft negen van de tien keer een ingebouwde microfoon, maar het geluid zal niet van hoog niveau zijn. Uitzondering op dit verhaal is de vlogcamera Sony ZV-1 waar de microfoon wel van hoge kwaliteit is. Let er dus wel op dat de vlogcamera die je wilt gaan kopen is voorzien van een externe microfoonaansluiting. Het is misschien zo dat je niet gelijk een microfoon voor de vlogcamera gaat kopen maar het is wel handig om te weten dat een microfoon op je camera kan worden aangesloten.

microfoon voor vlogcamera NEBO

Een extra accu is heel belangrijk

Het vloggen kost veel stroom, het is echt van belang om teleurstellingen te voorkomen. Zorg er dus voor dat je een tweede accu meeneemt. Voor de prijs en het formaat van de accu hoef jet het in ieder geval niet te laten.

Een goed selfie stick of grip is onmisbaar

Zonder selfiestick of grip is er eigenlijk geen goede vlog te maken. Kies weloverwogen een goede selfie stick om te vloggen. Er zijn verschillende lengtes leverbaar waarvan een aantal ook nog als statief kan worden gebruikt. Sony en Panasonic hebben speciaal voor de door hun ontwikkelde vlogcamera fraaie grips ontwikkelt die echt heel nuttig zijn om een goede vlog te kunnen maken.

Tot slot gaan we het je nog gemakkelijker maken, door je een overzicht te geven van de op dit moment meest geschikte vlogcamera’s. We hebben daarvoor 2 lijsten gemaakt, zodat je per budget kunt kijken wat de beste vlogcamera voor jou is.

Beste compactcamera’s om te vloggen tot €500,-

Met de onderstaande vlog camera’s kan je naast  vloggen ook hele goede foto’s maken. De camera’s zijn ze allemaal voorzien van een kantelbaar LCD scherm.

Sony dsc cybershot wx500

Sony dsc cybershot HX90V

Sony dsc cybershot RX100 III

Panasonic Lumix TZ90

Beste vlogcamera’s tussen de €500,- en €1000,-

Met de onderstaande camera modellen maak je echt een professionele vlog. De camera’s zijn van hoog niveau en worden gebruikt door professionele vloggers.

Sony dsc  cybershot RX100 III

Canon powershot G7x II

Sony dsc cybershot ZV-1 *

Panasonic Lumix DC G100

*meer weten? Eerder schreven we al over de ervaringen Sony DSC Cybershot ZV-1 vlogcamera.