Spiegelreflexcamera kopen NEBO

Spiegelrelfexcamera kopen

Er zijn 3 modellen fotocamera’s: een spiegelreflexcamera, een systeemcamera en een compactcamera. Dat klinkt allemaal heel spannend en technisch, maar de naam zegt het al. Een spiegelreflexcamera heeft de naam te danken aan de spiegel die binnen in de camera verwerkt is. De spiegel van de reflexcamera klapt omhoog wanneer je een foto maakt. Dit is het moment dat de reflexcamera de foto digitaal vastlegt op de sensor binnen in de camera. In dit artikel leggen we je de voordelen van een spiegelreflexcamera uit en uiteraard goede redenen voor een spiegelreflexcamera kopen.

Fotograferen met een spiegelreflexcamera

Wanneer je door de zoeker van je spiegelreflexcamera kijkt, kijk je via de spiegel door het objectief direct naar je onderwerp. Je ziet precies wat je aan het fotograferen bent en je bekijkt het te fotograferen onderwerp dan zonder vertraging. Vooral bij het fotograferen van snelle objecten komt dat goed van pas. De optische zoeker van de reflexcamera kijkt ook een stuk prettiger dan een elektronische zoeker.

Voordelen spiegelreflexcamera

Een van de voordelen van een spiegelreflex fotocamera is ook dat je lenzen kan wisselen. Hierdoor zijn spiegelreflexcamera's zeer goed te gebruiken voor veel verschillende soorten van fotografie. Je kan dan namelijk makkelijk wisselen tussen bijvoorbeeld een macro lens en een telelens. Afhankelijk van de gekozen vorm van fotografie pas je hier ook je lens op aan.  

De spiegelreflexcamera is soms wat zwaarder dan een systeem- of compact fotocamera. Dit komt door de behuizing van de camera. Daarentegen is de body van een spiegelreflexcamera ook wat steviger gebouwd en ligt de camera wet prettiger in je hand. Vooral wanneer je met de wat grotere telelenzen gaat werken is dit een prettige bijkomstigheid.

Spiegelreflexcamera Engels | DSLR

De spiegelreflex of reflexcamera wordt ook wel DSLR fotocamera genoemd, dit is een Engelse afkorting voor 'Digital Single Lens Reflex'.

DSLR camera kopen

Zeker voor de (wat) vaardige fotografen is een spiegelreflexcamera uitermate geschikt. De DSLR is wat groter en zwaarder en je hebt meer knopjes op de fotocamera hebt zitten, wat het voor een beginnende – of huis, tuin en keuken fotograaf wat ingewikkelder maakt. Met de reflex camera kan je snel reageren op wat er om je heen gebeurd. De optische zoeker is ten opzichte van de elektronische zoeker prettig in gebruik. De spiegelreflexcamera is een camera die in balans is en een goede grip heeft. Een combinatie van mogelijkheden die door veel fotografen als zeer prettig wordt ervaren.

De keuze is reuze, zeker het aanbod fotocamera’s kopen. Zodoende hebben we uitgelegd wat de voordelen van alle modellen fotocamera’s zijn in het artikel Starten met fotografie | Welke fotocamera moet ik kopen.
Wanneer je kiest voor een spiegelreflex dan zijn de mogelijkheden ontzettend groot. Talloze accessoires zijn er voor dit type fotocamera leverbaar. Je kan de meeste spiegelreflexcamera ook gebruiken om schitterende videobeelden mee vast te leggen. Eerder schreven we al een artikel over de beste vlogcamera kopen.

Ook binnen het assortiment spiegelreflexcamera’s zijn er verschillende keuze mogelijkheden. Je kan kiezen voor een instapmodel maar er is ook een breed assortiment camera’s voor de meer gevorderde fotograaf en professional.

Spiegelreflexcamera of systeemcamera kopen

Heel belangrijk is om je zelf de vraag te stellen wat je graag met een spiegelreflexcamera zou willen fotograferen en denk dan ook een paar jaar vooruit. Kies de camera die bij je past. De duurste spiegelreflexcamera hoeft niet gelijk de beste camera te zijn. Het is misschien nog wel belangrijk om naast de camera ook goed na te denken welke lens goed bij je past.

We kunnen ons voorstellen dat het lastig kiezen is. Ons advies is dan ook om even langs te komen in één van onze 6 vestigingen in Den Haag of Pijnacker-Nootdorp. Onze fotospecialisten leggen graag de verschillen aan je uit.

Spiegelreflexcamera aanbieding tweedehands

Naast een groot assortiment nieuwe spiegelreflexcamera’s hebben wij ook een zeer groot aanbod tweedehands spiegelreflexcamera’s.