Sony A7C review

Sony A7C review

Zo aan het einde van het jaar is het een goed moment om de fotocamera’s te beoordelen. Deze week een beoordeling van Sony’s A7C full frame systeemcamera. De Sony A7C is de nieuwste fotocamera van Sony en ook de meest verrassende fotocamera die Sony op de markt heeft gebracht. In dit artikel lees je de Sony A7C review van onze professionals.

Sony A7C full frame camera kopen

Met het zeer fraaie uiterlijk, prima grip en werkelijke topprestaties maakt deze full-frame A7C van Sony weer grote stappen ten opzichte van de concurrentie op het gebied van systeemcamera’s.

De Sony A7C full frame systeem camera kan je niet vergelijken met de lijn camera uit de Sony Alpha serie. De specificaties zijn niet te vergelijken en ook meer gerelateerd aan het vastleggen van videobeelden. De body van A7C is degelijk en een stuk lichter dan die van de Sony A7III en het formaat van de A7C is ook een stuk kleiner. De letter C in de benaming staat dan ook voor compact, dus makkelijk om mee te nemen. Wanneer je de Sony A7C in hand hebt voelt de camera lekker degelijk aan. De behuizing is zeer mooi afgewerkt en met de brede grip houdt je de camera stabiel en goed in de hand.

Filmen en vloggen met Sony A7C fotocamera

De Sony A7C systeemcamera is voorzien van een nieuw type omklapbare aanraakscherm dat ook in de ZV-1 vlogcamera terug te vinden is. Met name voor het maken van een goede vlog is dit scherm heel goed te gebruiken. Ben je geïnteresseerd in vloggen, lees dat een eerder artikel beste vlogcamera kopen.

vloggen met Sony A7C

Sony A7C specificaties

In de Sony A7C zit een enkele SD-kaartslot ingebouwd. De camera is ook voorzien van een micro-HDMI-poort, een USB-C aansluiting, een microfoonaansluiting en een 3,5mm jack voor de hoofdtelefoon. Alle poorten worden netjes afgedekt door een klepje zodat de camera inwendig gevrijwaard blijft van stof. De Sony A7C systeemcamera is ook in het bezit van een Multi Interface-shoe bovenop voor bijvoorbeeld ledlampen en microfoons. Verder is de camera voorzien van een zeer scherpe elektronische zoeker.

De Sony A7C fotocamera is perfect te gebruiken voor zowel fotografie als videografie (vloggen). De camera is in het bezit van een 24,4MP full-frame Exmor R CMOS-sensor met een ISO-bereik van 100-51.200 (uitgebreid tot 204.800). De 5-assige in-body stabilisatie en het ontwerp van de sluiter zijn aangepast ten opzichte van de oudere modellen dit om een compact ontwerp mogelijk te maken. Op videogebied gebruikt de A7C camera 4:2:0 8-bit 4K 30 fps en 1080p 100 fps opname zonder limiet.

Het scherpstelsysteem van de A7C is uitmuntend en met name voor het videoverhaal een absolute aanrader. Zo ondersteunt de camera oog-autofocus en kan de A7C objecten makkelijk blijven volgen tijdens het fotograferen of filmen. Met de Sony NP-FZ100-batterij kun je tot 740 beelden fotograferen. Een tweede accu is in de praktijd altijd wel een aanrader.

De Sony A7C maakt het de concurrenten op dit moment heel erg lastig. Het kleine en lichte ontwerp zal voornamelijk interessant zijn voor op een gimbal of als vlogcamera. De A7C camera is trouwens ook te gebruiken met de zeer handige draadloze handgrip van Sony.

Sony A7C conclusie

De full-frame prestaties in zo'n kleine behuizing zijn echt indrukwekkend te nomen. Ook met dit model (Sony A7C) weet Sony weer een nieuwe trend neer te zetten.