Sony vlog camera blog

Sony vlogcamera’s | Tips vlog camera kopen

Fotocamera’s worden steeds vaker als vlog camera gebruikt. Of het nu vlog video’s maken betreft voor een groot publiek of in familiare kringen: wij merken dat er een toenemende vraag naar vlogcamera’s kopen is. In dit artikel hebben we een tip voor je: de vlog camera’s van Sony.

Sony vlog camera

Je bent een fanatieke vlogger en je raakt een beetje uitgekeken op je smartphone of fotocamera waar je nu je vlogs mee maakt. Er zijn op het gebied van fotocamera’s natuurlijk een aantal grote spelers te noemen en een daarvan is Sony. Op het gebied van vlogcamera’s is Sony één van de eerste grote spelers die ook serieus hoogwaardige vlogcamera’s in de markt zet. Bij deze speciale fotocamera’s van Sony, ligt de aandacht dan ook meer op het vloggen en het gemak hiervan en minder bij het fotograferen.

Welke vlogcamera kopen

Of je nu begint met vloggen of er al een hele serie vlogs op hebt zitten: een goede vlog camera is van groot belang. Je wilt voorkomen dan kijkers (of volgers) afhaken na slechts een of twee vlogs, puur en alleen omdat de kwaliteit van je video of het geluid te wensen over laat.

Tips beginnen met vloggen

Dit artikel richt zich op de vlogcamera’s van Sony, maar in een eerder artikel gaven we al tips voor beginnen met vloggen.

Sony ZV-1 vlog camera

Sony lever op dit moment twee echte vlogcamera’s. Het gaat dan om de Sony ZV-1 en de Sony ZV-E10. Over het ontwerp van de deze beide Sony camera’s is heel goed nagedacht. Beide camera’s zijn lekker compact en dus ook makkelijk mee te nemen. De Sony ZV-1 vlog camera heeft een ingebouwde zoomlens, waardoor deze wat compacter is.
Ook handig voor het vloggen is het LCD touchscreen en de live streaming functie op de Sony ZV-1 camera.

Het scherpstellen met de beide Sony camera’s gaat echt razendsnel. Een professionele vlogger zal positief verbaasd zijn. Ook is de camera voorzien van Eye tracking. Een speciale ontwikkelt scherpstelsysteem die er voor zorgt dat de camera constant op de ogen van het onderwerp scherpstelt. Je hoeft dan alleen maar op de compositie te letten.

Sony ZV1 vlog camera

Sony ZV-E10 vlog camera

De Sony ZV-E10 vlog camera is voorzien van Sony e-mount vatting wat inhoudt dat je lens van de deze camera kan verwisselen. Afhankelijk van het soort blogs dat je maakt kan je kiezen voor een bijpassende Sony lens. Ook de merken Sigma en Tamron leveren lenzen die je kan gebruiken op de ZV E10. Er is dus keuze genoeg. Dit pakket aan lenzen levert je gewoon veel meer mogelijkheden en plezier op.

De Sony ZV-E10 is iets groter dan de ZV-1, maar dat is ook logisch omdat je bij de ZV-E10 de mogelijkheid hebt om lenzen te verwisselen. De camera’s zijn allebei voorzien van een touchscreen LCD scherm en live streaming.

Hoge kwaliteit vlog

Sony heeft de nieuwe Sony ZV-E10 vlogcamera voorzien van een 24 megapixel APS-C-sensor. Deze is een stuk groter dan de Sony ZV-1. De sensor van de ZV-E10 zorgt echt voor een enorme hoge kwaliteit beeld. De scherpte spat echt van je beeldscherm af. Leuk om te weten is dat op de ZV-E10 een klein knopje zit waar je de scherptediepte mee kan regelen. We noemen deze knop de Bokeh knop. Op een makkelijke manier kan je dan aangeven of je een wazige achtergrond wil hebben.

Vlog camera met microfoon

De beide modellen zijn ook voorzien van een ingebouwde microfoon. De bestaande microfoon functioneert goed, maar wil je echt voor een goede geluidskwaliteit gaan dan raden we je aan om met een externe microfoon voor vlog camera te gaan werken. Je kan de microfoon aansluiten op de externe ingebouwde microfoon ingang. Voor een niet al te grote investering krik je dan de kwaliteit van het geluid omhoog. In de doos van de Sony camera wordt ook een windkap meegeleverd. De windkap plaats je over de microfoon, waardoor je bij extreem veel wind minder geluidshinder ondervindt tijdens het vloggen.

Vlog camera met statief

Sony heeft ook goed over de accessoires nagedacht. Voor de beide camera’s is een losse verkrijgbare Sony grip leverbaar (VPT2BT). De grip kan je gebruiken als stabilizer maar ook als driepoot of statief om de camera ergens neer te zetten. Op de grip zit een ontspanknop zodat je op een makkelijk de opname aan of stop kan zetten. De grip sluit je aan op de usb-c poort van de camera.

Sony heeft met de ZV-E10 een prima vlogcamera in de markt gezet. Je filmt in 4K resolutie met 30 frames per seconde. De mogelijkheid om de lenzen te kunnen wisselen biedt zeker voordelen. Je maakt met deze twee Sony camera’s op zeker een vlog van hoge kwaliteit.