Blog analoge fotografie

Analoge fotografie is hot

Het is misschien gek te geloven, maar de markt van de analoge fotografie explodeert momenteel. Het ouderwets met een filmrolletje fotograferen is dus weer helemaal hip. In dit artikel leggen we je de mogelijkheden van analoge fotografie uit, zodat ook jij helemaal up-to-date bent bij het kopen van een eenmalige of wegwerpcamera.

Wat is analoge fotografie?

Analoge fotografie heeft betrekking op het fotograferen met een analoge camera en film. Je stopt zo’n filmrol in de camera en je kan beginnen met foto’s maken. Hoe spannend is het niet dat je een paar dagen moet wachten om te weten of je foto’s gelukt zijn. Want de filmrollen komen in een fotolab tot leven, waar de foto’s uiteindelijk ontwikkeld worden.

Analoge wegwerpcamera

We beginnen met de analoge wegwerpcamera. De wegwerpcamera is in verschillende soorten leverbaar. Zo is er bijvoorbeeld een speciale onderwater fotocamera. Ga je op vakantie snorkelen of kano varen dan kan je het beste de wegwerpcamera gebruiken die je ook mee onderwater kan nemen en natuurlijk kan je deze camera ook voor bovenwater gebruiken. Voor de fotograaf die graag tijdens een bruiloft analoge foto’s wil maken is er de speciale “wedding” uitvoering. En voor wie gewoon de leukste kiekjes wil gaan maken is er natuurlijk de wegwerpcamera met ingebouwde flitser waar je binnen en buiten foto’s mee kan maken. De camera voor de kiekjes is leverbaar in een variant voor het maken van kleurenfoto’s of zwartwit foto’s.  

Hervulbare analoge camera

Helemaal leuk is de hervulbare analoge camera van de merken Agfa en Ilford. Met deze analoge camera met een trendy ontwerp val je echt op. Je kan zelf bepalen wat voor filmrol je wil gebruiken. Zwart wit of foto’s in kleur fotograferen, rolletjes van 24 of 36 foto’s. Je hebt met een hervulbare camera veel meer mogelijkheden. De analoge camera  van Agfa en Ilford is in verschillende kleuren leverbaar en voorzien van een ingebouwde flitser.

Fotorollen of filmrollen voor foto camera

Het aanbod filmrollen wordt steeds groter. Alle grote merken zoals Kodak, Agfa en Fujfilm zijn weer volop aan het produceren. De meeste gebruikte filmrol is de “kleinbeeld” variant. Deze filmrol is leverbaar in 24 en 36 foto’s en je kan kiezen tussen een kleuren of zwart wit film. Maar ook de “rolfilm” wordt steeds meer verkocht. We noemen dit type ook wel de “120 spoel” variant. Vergeet niet afhankelijk van het onderwerp voor de juiste film te kiezen. De lichtgevoeligheid van de film speelt hierbij een belangrijke rol. Voor de zomer raden we je aan een 200 iso film te gebruiken en wanneer de donkere dagen er weer aankomen kan je beter met een lichtgevoeligheid van 400 iso fotograferen.

Voor het ontwikkelen en afdrukken van je volle filmrol kan je ook bij ons terecht. Onze afdrukspecialisten weten precies hoe ze met je volle filmrol om moeten gaan.