Welke lens bij camera kopen? NEBO

Welke lens fotocamera?

Bij een goede fotocamera hoort een goede lens. Maar aangezien er ontzettend veel losse lenzen voor fotocamera’s zijn, is het kiezen van een lens voor je camera nogal een uitdaging. Welke lens moet je nu kiezen en kies je dan voor een lens van hetzelfde merk als je fotocamera? Of kies je voor een universeel merk welke gespecialiseerd is in cameralenzen, zoals een Sigma of Tamron lens? NEBO is al sinds 1923 dé cameraspecialist en helpt je graag bij het kopen van een lens voor de fotocamera.

Lens fotocamera afhankelijk van fotografie

Bij het kiezen van de juiste lens (camera lens wordt ook objectief genoemd. In dit artikel noemen we het lens omdat dit bij het grote publiek meer wordt toegepast dan welk objectief moet je kopen) moet je niet kijken naar de keuze van andere fotografen. De vraag die wij je stellen is voor welke vorm van fotografie je de nieuwe lens gaat gebruiken en wat de reden is waarom je een nieuwe lens wilt gaan aanschaffen.

De kwaliteit van de lenzen en het bereik zijn de afgelopen jaren enorm vooruitgaan. De grotere telelenzen zijn een stuk lichter in gewicht en daardoor veel handzamer. Ook zijn de telelenzen  lichtsterker geworden en de alles in één zoomlenzen voor de vakantiefotograaf hebben hun marktaandeel alleen maar groter zien worden.

Merk lens voor fotocamera

Zoals genoemd bedienen wij al sinds 1923 de fotocamera aanhangers. Dat betekend dat onze fotospecialisten in de winkels de meest uiteenlopende vragen krijgen en wij goed herkennen wat er leeft bij onze klanten. Veelgehoord omtrent de camera lenzen is de vraag: “Moet ik nu kiezen voor de fotocamera lenzen van Sony, Canon of Nikon of kan ik ook gaan voor de lenzen van Sigma of de Tamron camera lenzen?” Om eerlijk te zijn maakt het verschil niet meer zoveel uit. De kwaliteit ligt tegenwoordig op zo’n hoog niveau dat het niet meer uitmaakt of je voor de één of de ander kiest. Tamron en Sigma zijn specifiek bezig met het maken van lenzen en kunnen je een breed pakket aan lenzen aanbieden.

Type lens bij fotocamera

Belangrijk is dat je kiest voor de lens die bij je past. Waar loop je tegenaan tijdens het fotograferen en welke lens lost dit probleem dan op. Om die reden gaan we in dit artikel op een paar lenzen wat uitvoeriger in.

Welke telelens bij fotocamera

De laatste maanden stijgt de verkoop van de sterke telelenzen bij fotocamera’s enorm. We zien onder de fotografen een enorme drang om steeds meer in de natuur te fotograferen. Een ideale lens voor in de natuur en op dit moment ook de meest verkochte telelens in zijn klasse is de Sigma 150-600 telelens. Deze Sigma 150-600 is een betaalbare tele zoomlens waar je op grote afstanden prima het onderwerp mee naar je toe kan halen. Deze Sigma telelens is voorzien van een statiefgondel en beeldstabilisatie. De statiefgondel gebruik je om de lens op het statief te plaatsen waardoor er een betere verdeling van het gewicht ontstaat en de stabilisatie voorkomt bewegingsonscherpte tijdens het fotograferen.

Lens op camera bij vakantiefoto’s

Ben je een fanatieke fotograaf tijdens de vakantie en ben je het zat iedere keer weer met een tas vol lenzen op pad te moeten gaan? Dan adviseren wij je een alles in één zoomlens als de 18-400 lens van Tamron. Deze lens start met veel groothoek en eindigt met een sterke telelens. De kwaliteit van de Tamron lens is indrukwekkend te noemen. Probleemloos kan je op echt grote afstanden het onderwerp naar je toehalen met behoud van kwaliteit. De Tamron 18-400 lens is voorzien van beeldstabilisatie die bewegingsonscherpte tijdens het fotograferen voorkomt. Maar het allergrootste voordeel is dat je maar met één lens op pad hoeft te gaan en je de anderen lenzen gerust thuis kan laten. Je kiest met deze Tamron lens voor een stuk gemak en ook voor kwaliteit.

Fotograferen met 50mm lens

Wat eigenlijk niet mag ontbreken in je uitrusting is een standaard lens met een brandpunt van 50mm. Fotograferen met een 50mm lens is absoluut aan te bevelen. De 50mm standaardlenzen van Canon en Nikon zijn voordelig geprijsd en met een lichtsterkte van slechts 1.8 prima te gebruiken in donkere omstandigheden. De lens is lekker compact en makkelijk mee te nemen en kan je ook gebruiken voor het maken van portretfoto’s. Met name door de lichtsterkte en de gunstige prijs is dit een lens die je eigenlijk altijd bij je moet hebben.

Lens voor portretfoto’s

Maak je graag portretfoto’s? Een objectief met een brandpuntsafstand tussen de 50mm en de 200mm is prima te gebruiken voor portretfotografie. Het grote voordeel van deze lenzen is dat zij nagenoeg niet vertekenen. Hoe groter het brandpunt van de lens hoe verder weg je van het model moet staan voor het maken van de juiste compositie. Wanneer je niet zo ver van het model af wil staan of graag met je model in gesprek gaat dan is het handiger om te kiezen voor een objectief waarbij je niet al te ver van het model af hoeft te staan. De 50mm en de 85mm objectieven zijn de meest gebruikte lenzen voor het maken van portretfoto’s.

Lens bij camera kopen

Welke lens voor macro foto?

In de natuur kan je de mooiste macrofoto’s maken. Denk aan een bloem of insect die je van dichtbij wil fotograferen. Wanneer je wilt weten welke lens voor macro foto geschikt is, dan hebben wij hier wat tips voor je. Met een macrolens kan je echt van dichtbij de meest schitterende beelden vastleggen. Van een bloem tot aan de kleinste insecten is geen enkel probleem. De macrolenzen hebben een vergrotingsfactor van 1:1. Dit houdt in dat je onderwerp 1:1 kan fotograferen en wat je ziet is wat je krijgt.

Het brandpuntsafstand, de minimale scherpstelafstand en het diafragma zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede macrolenzen. De keuze van het juiste brandpunt bepaalt namelijk hoe dicht je het onderwerp kan benaderen. Dit is variabel van 50 tot 200mm. De minimale scherpstelafstand bepaalt hoe dicht je op het onderwerp kunt scherpstellen. Hoe korter de scherpstelafstand is hoe dichter je het te fotograferen onderwerp kan benaderen.

Het diafragma bepaalt hoe je het onderwerp eruit laat springen. Hoe groter het diafragma, des te waziger de achtergrond en hoe scherper de voorgrond. Je kan hier hele leuke effecten mee bewerkstelligen. We noemen dit ook wel het bokeh-effect.

Er zijn echt ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer je kiest voor een Sigma of Tamron lens dan is de keuze echt enorm. We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om te kiezen. Wij als fotospecialist helpen je graag op weg en adviseren je dan ook om met je fotocamera langs te komen in één van onze zes vestigingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp. De meeste gevraagde lenzen in alle vattingen hebben wij op voorraad. We luisteren goed naar de gestelde eisen en daarna gaan we bepalen welke lens bij je past. De gekozen lens wordt dan op je camera gezet en samen gaan we dan bepalen of de gekozen lens inderdaad de lens is die bij u past.

Hopelijk is met dit artikel de eerste vraag: “Welke lens fotocamera kopen?” hiermee beantwoord. We nodigen je graag uit in een van onze vestigingen of online, want samen gaan we er voor zorgen dat je nog meer plezier gaat krijgen in fotograferen.