Foto's, dia's en negatieven digitaliseren NEBO

Je oude negatieven of foto’s laten digitaliseren

Zeker nu we meer aan huis gekluisterd zijn, schenken we meer aandacht aan woning inrichting, maar ook meer praktische zaken als opruimen en sorteren. Hierdoor merken we een enorme toename van het laten digitaliseren van oude negatieven of foto’s. Ook het aantal fotoherstel aanvragen is enorm toegenomen. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om foto’s of dia’s met veel emotionele waarde te optimaliseren, beschermen maar vooral te gebruiken.

Naast de videobanden is het aantal foto’s, dia’s en negatieven dat we nog in huis hebben liggen van de afgelopen jaren echt ongekend. De hoeveel emotie welke dit vertegenwoordigd is niet uit te rekenen.  

Oude foto’s scannen

Het valt ons op dat de consument steeds meer bereid is iets met de oude foto’s van vroeger te gaan doen. Het zou zonde zijn wanneer de foto’s van vroeger niet meer zichtbaar zouden zijn voor de nieuwe generatie.

Heb je nog oude foto’s van vroeger en zijn deze wellicht beschadigt of niet mooi van kleur meer dan zijn de mogelijkheden echt ongekend. Voor een aantrekkelijke prijs knappen we de foto weer voor je op. De beschadigingen op de foto kunnen we wegwerken en de kleur kunnen we in heel veel gevallen weer terugbrengen op het originele niveau.

Oude foto’s herstellen

De meeste fotoherstel aanvragen die we binnen krijgen hebben vaak betrekking op emotionele situaties. Zo kan het zijn dat een foto van iemand die overleden is, snel bewerkt moet worden voor een begrafenis of crematie. Ook komt het voor dat wij foto’s herstellen of bewerken die gebruikt gaan worden voor een speciaal gedenkplekje voor een overleden naaste. Bij foto’s die op deze manier de herinnering aan een dierbare levend moeten houden, kan het als bijzonder negatief worden ervaren als er op de achtergrond iets zichtbaar is dat voor afleiding zorgt. Het herstellen en verfraaien van deze dierbare foto’s is bij de NEBO in goede handen. We kunnen in dit soort omstandigheden echt heel veel voor u betekenen. Alle foto’s worden door ons in eigen huis bewerkt.

De mogelijkheid bestaat ook dat we de originele foto groter of kleiner voor je maken. We kunnen een gedeelte uit de foto halen en overzetten in een nieuwe foto. Of wil je van een kleurenfoto een zwart wit foto laten maken. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Foto's uit fotoboek herstellen

Dia’s en negatieven scannen

De negatieven of dia’s van vroeger kunnen we ook voor je afdrukken in allerlei formaten. Wil je de negatieven liever gedigitaliseerd hebben om de oude foto’s van vroeger op televisie te bekijken dan is dit geen enkel probleem. Je geeft net zoals je vroeger de foto’s na ging bestellen aan welke foto’s je wilt hebben en in plaats van een afdruk digitaliseren wij het bestand naar een usb stick.

Wil je liever zelf je negatieven of dia’s digitaliseren dan is er voor een zeer aannemelijk prijs al een scanner leverbaar waar je op een makkelijke manier de negatieven en dia’s van vroeger kan digitaliseren.

Doe in ieder geval iets met je foto’s van vroeger. Onze ervaring is dat de consument even een zetje nodig heeft om de oude schoenendoos of fotoalbums met de foto’s van vroeger van zolder te halen maar na het zien van de mogelijkheden en het eindresultaat echt met een tevreden gevoel naar huis toe gaat.