Uitgelicht: Nikon Z50 systeemcamera

Nikon Z50 systeemcamera

Na een lange tijd wachten is de Nikon Z50 systeemcamera nu uit voorraad leverbaar. Nu we de Nikon Z50 systeem fotocamera echt in onze handen hebben gehad, is het mogelijk om een juist beeld te schetsen van deze nieuwe systeemcamera.

Beoordeling Nikon Z50

De Nikon Z50 camera lijkt veel op de zeer succesvolle Nikon Z6 met fullframe-sensor. De Nikon Z50 is iets kleiner en heeft een kleinere sensor, maar dit mag de pret niet drukken want de Z50 levert werkelijk topprestaties.

Eigenschappen Nikon Z50 camera

De Nikon Z50 heeft een elektronische zoeker met een oledpaneel van 2,36 miljoen beeldpunten. Dit lever een hele scherpe zoeker op waar je de foto’s goed mee kan beoordelen.

Deze Nikon systeemcamera is ook voorzien van een nieuwe type accu, deze nieuwe accu is goed voor het maken van gemiddeld 320 foto's via de lcd of 280 foto's met de elektronische zoeker.

Nikon Z50 eigenschappen

De zeer hoogwaardige Nikon 20,9-megapixelsensor is van het bsi-cmos-type en is voorzien van 209 autofocuspunten. Dit levert je echt de meeste fraaie beelden op en dekt horizontaal en verticaal zo'n 90 procent van het beeldoppervlak. De hoogwaardige chip in deze Nikon Z50 heeft een gevoeligheid van 100 tot 51.200iso en een 4k-filmfunctie met maximaal 30fps. In full-hd gaat de filmsnelheid tot 120fps. Zoals je ziet kan je met deze specificaties naast foto’s ook zeer fraaie videobeelden maken.

Nikon Z-vatting

De Nikon Z-vatting is gelijk aan de eerder uitgebrachte Nikon Z systeemcamera's in de serie. Je kan dus de bestaande Z-objectieven en -adapters gebruikt worden. Met de Nikon adapter is et mogelijk om de Nikon objectieven zoals de Nikon Z 14-30 4.0 S Nikkor te gebruiken die gemaakt zijn voor de spiegelreflexcamera’s van Nikon. Het aanbod objectieven voor deze Nikon Z50 is dus gigantisch te noemen.

Vloggen met de Nikon Z50

Ben je een fanatiek vlogger dan gaat er met deze fotocamera echt een wereld voor je open. Aan de achterkant van deze Nikon camera zit een kantelbaar lcd scherm, ideaal voor vloggers. De Z50 is de eerste camera uit de serie Nikon camera’s met ingebouwde uitklapbare flitser.

Nikon Z50 vloggen

De Nikon Z cameralijn wordt met de introductie van de Nikon Z50 nog completer. De eerste reacties van klanten zijn echt ongelofelijk te noemen. De kwaliteit en het ontwerp van deze fotocamera is werkelijk schitterend te noemen.