NEBO maak mooie foto Instagram

Hoe maak je de mooiste foto’s voor op Instagram

Voor Instagram gaan we steeds meer foto’s maken. De aantallen per dag stijgen enorm. Hoe maken we nu de beste Instagram foto? Hieronder geven we je enkele tips voor het maken van de  beste foto.

Camera instelling voor Instagram foto

Maak het je zelf niet al te moeilijk. De aandacht moet uit gaan naar een mooie compositie en niet de instellingen van je fotocamera. Het makkelijkst is dan ook om voor de basis instellingen te kiezen op je camera. Op de meeste camera ’s is de dit de P of de IA stand, de camera van tegenwoordig weet heel goed hoe de belichting ingesteld moet worden en past zich aan wanneer de situatie verandert.

De compositie van een foto is heel erg belangrijk. Ga op zoek naar een leuk onderwerp en wat voor iedereen echt fraai oogt wanneer je de Instagram foto gaat maken, verder gaat het om de details. Het onderwerp hoeft niet altijd in het midden van de foto te staan. De compositie van de foto  bepaal je met de lens van de fotocamera en door een positie te kiezen. Verdeel het beeld van je zoeker of lcd scherm in horizontale en verticale vlakken. Bij het maken van een foto moet je hierbij zorgen dat jouw onderwerp op een kruispunt van deze lijnen komt. We noemen dit de regel van derden. Je foto is dan net even wat anders dan de standaard professionele (profiel)foto die je normaal maakt of laat maken.

Een bewogen foto kan wel eens voorkomen maar dit heb je soms niet altijd gelijk door. Pas later wanneer je de foto gaat bekijken komt zoiets vaak aan het licht. Probeer je camera goed stil te houden. Houd de camera met twee handen vast, zodat je meer grip hebt. Klem je ellebogen tegen je lichaam aan om trillingen tijdens het maken van de foto te voorkomen. Voor je mobiel  leveren wij handige grips die het fotograferen een stuk eenvoudiger maken. Invloed op dit bewegende beeld is de sluitertijd. Eerder schreven we al wat is de sluitertijd en hoe werkt het?

Instagram foto bewerken

Je Instagram foto’s bewerken is iets wat regelmatig wenselijk blijkt te zijn. Een veelgebruikte app onder de Instagrammers is de VSCO-cam.  Met deze app kan je op verschillende manieren je Instagram foto bewerken. De app biedt veel meer mogelijkheden dan Instagram zelf. Je kan de belichting, temperatuur, contrast, tint aanpassen. Er zijn verschillende filters te gebruiken waar onder andere je de foto mee kan vervagen, roteren en bij te snijden. Laat je eigen creativiteit los op je foto maar sla ook niet door met het bewerken van je foto.

Instagram foto tips NEBO

Tips Instagram foto’s

Denk aan de juiste compositie tijdens het maken van de foto. Hieronder enkele tips waardoor je net wat anders op je Instagram foto’s staat.

  1. 1. Het kruizen van je beide benen. Wanneer je boven tot onder met je hele lichaam op de wilt gaan neem dan een houding aan waarbij je de beide benen kruist  Met gekruiste benen op de foto komt het net allemaal wat beter over.
  2. 2. Draai als een echte influencer of model weg van de camera. Heel veel mensen hebben moeite om in de lens van de camera te kijken met als gevolg dat je niet relaxed op de foto staat. Wat je kan doen is dat je wegdraait weg van de camera door bijvoorbeeld aan je haar te zitten, op je mobiel te kijken of een drankje te drinken. Het lijkt dan net of je niet bezig bent met poseren.
  3. 3. Mooie pose voor op de Instagram foto. Zorg voor een goede houding. Een rechte rug straalt zelfvertrouwen uit. Doe wat oefeningen in de spiegel. Let er echt op!
  4. 4. Doe net of je aan de wandelen bent. Het komt dan over alsof de foto heel toevallig is genomen en kan voor je volgers een leuke effect creëren.
  5. 5. De kwaliteit van je foto. De uitsnede van je zoeker is rechthoekig maar je Instagram foto is vierkant. Denk tijdens het maken van de compositie in het vierkant.
  6. 6. Instagram foto met daglicht. Het mooiste licht om te gebruiken is gewoon het daglicht van  buiten. Je hebt dan geen last van een kleurzweem. Voor de donkere dagen zou je kunnen werken met een klein LED lampje waar je verassend veel effecten meer kan creëren.
  7. 7. Lens van je fotocamera schoonmaken. Vergeet niet met enige regelmaat je fotocamera en de lens van je fotocamera schoon te maken. Vaak wanneer je foto een wollige toon laat zien  heeft dit verband met een lens die niet goed schoon is. Bij het fotograferen met je mobiel moet je hier zeker rekening mee houden.

Nu we de belangrijkste tips voor het maken van een mooie Instagram foto hebben gedeeld, kun je aan de slag. Mocht je er wat van hebben opgestoken, deel dan je foto’s met NEBO op Instagram.