Het ontstaan van NEBO de fotospecialist

Het ontstaan van NEBO de fotospecialist

NEBO de fotospecialist is één van de langst bestaande bedrijven op fotografische gebied in Nederland. Ons familie bedrijf met zes vestigingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp bestaat al sinds 1923.  De stad Den Haag is de basis van het ontstaan en inmiddels is de 5e generatie van den Boogaardt binnen ons bedrijf werkzaam. We bestaan al meer dan 100 jaar.

Fotospecialist in Den Haag en omgeving sinds 1923

Het ontstaan van de NEBO gaat ver terug in de tijd. We gaan terug naar het jaar 1923 waar 5 gepatenteerde uitvindingen door ons zijn vastgelegd. Vanuit de consument was er toen vraag naar diverse oplossingen op het gebied van fotografisch lichtgevoelig materiaal waar onder andere de NEBO camera box  uit voortgekomen is en die je nu nog terug kan vinden in diverse musea of historische foto websites.

NEBO richt vaklab op

We schuiven een paar jaar op naar het jaar 1930. De fotografie bloeide enorm op en vanuit de consument werd de vraag naar een goed vaklab voor het afdrukken van je foto’s steeds groter. Wanneer de consument hier naar vraagt speelt NEBO hier voor de consument natuurlijk op in en daarom werd een besloten een hoogwaardig vaklab op te richten. Consumenten, bedrijven en de persfotografen wisten de weg naar ons vaklab wel te vinden.

Na de oorlog, we belanden dan in het jaar 1950, werd besloten de eerste winkel op fotografisch gebied in Den Haag te openen. De consument ging steeds meer fotograferen en vele consumenten vonden hun weg naar onze eerste vestiging. Een aantal jaren later werd het bedrijf voorgezet door Henk van den Boogaardt. We praten dan inmiddels al weer over de 3e generatie van den Boogaardt.  De toenmalige directeur wist het bedrijf succesvol uit te breiden. In de loop der jaren werden er meerdere winkels zeer succesvol geopend. Ook tijdens deze periode wist de NEBO weer sterk in te spelen op de behoefte van de consument.

Ons bedrijf kijkt en luistert altijd goed naar de consument. Wij spelen in op de behoefte waar de consument naar vraagt. Juist de laatste jaren is er op fotografisch gebied in positieve zin enorm veel verandert: het is weer leuk en hip om te fotograferen. Gelukkig zien we ook dat men steeds meer wilt doen met de gemaakte foto’s. Het is ongelofelijk wat je allemaal met je gemaakt beelden kan doen.

Fotospecialist met webshop

In de loop der jaren is ons bedrijf enorm gegroeid. De zeer succesvolle lancering van ons website een aantal jaren geleden, blijkt voor de consument nog steeds de beste combinatie. Ons bedrijf gaat met de tijd mee. De vernieuwing in de wereld van de fotografie gaat razendsnel en op dit moment spelen wij sterk in op het vastleggen van beelden voor de diverse sociale media. Met name voor een professionele profielfoto voor social media komen veel klanten bij ons over de vloer. Dit was in het verleden hoofdzakelijk voor het maken van pasfoto’s, wat nu uiteraard nog steeds onze specialiteit is. Sterker nog, wij zijn nu zelfs in staat om je rijbewijs digitaal te verlengen. Daarvoor zijn we een RDW erkende pasfoto specialist. Je kan bij ons eigenlijk voor alles terecht wat met beeld te maken heeft.   

We merken steeds meer dat de consument graag in overleg met ons de juiste keuze wil maken. Dit is natuurlijk geen verkeerde gedachtegang. Onze medewerkers, de fotospecialisten, zijn al jaren bij ons werkzaam en helpen je graag de juiste keuze te maken. Fotografie is hun passie.

Voor nu en later is het vastleggen van beelden het mooiste wat er is. Van jong tot oud helpen wij graag om deze emotie zo goed mogelijk vast te leggen. We maken ons op voor het 100-jarige jubileum van NEBO, maar zien u uiteraard ook nog graag jaren erna in een van onze vestigingen