Starten met fotografie | Welke camera is geschikt voor portretfoto's

Wij van NEBO met zes vestigingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp ervaren steeds meer dat de consument de prikkel heeft om te gaan fotograferen. De camera’s zijn de afgelopen jaren sterk ontwikkelt en je kan zeker stellen dat het weer leuk is om te gaan fotograferen. Leg de emotie van het leven vast op welke manier dan ook. Wij zijn er van overtuigd dat je hier later geen spijt van gaat krijgen. Je kan tegenwoordig echt heel veel met je foto’s doen. Een foto die je zelf gemaakt hebt lekker groot in de huiskamer ophangen is toch iets wat iedereen graag zou willen.

Maar goed, welke type camera gebruik je nu precies voor het gene wat je graag op de foto zou willen vastleggen. Zou je stilletjes wel is een babyshoot willen maken of denk je aan iets anders en bijvoorbeeld bruidsfotografie, het is  eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Om te starten is het belangrijk dat je een camera hebt die bij je past.

Systeemcamera voor familiefoto

Denk je bijvoorbeeld aan het maken van een leuke familiefoto dan raden wij je aan een systeemcamera te kopen. Deze camera’s, zeg maar de opvolger van de spiegelreflex fotocamera, zijn lekker compact gebouwd en makkelijk te bedienen. Je hebt bij een systeemcamera maar weinig licht nodig om een goed resultaat neer te zetten. Wat het nog leuker maakt is dat je van te voren op je beeldscherm kan zien hoe de foto qua belichting en scherpte er uit komt te zien. Voordat je de foto maakt weet je eigenlijk al of de foto geslaagd is of niet. Hoe leuk kan fotograferen zijn. De camera werkt trouwens al prima op de automaat maar kriebelt het toch om iets in te kunnen stellen op het gebied van belichting, dan is dit geen probleem. Net zoals bij de spiegelreflex fotocamera zijn de lenzen van de systeemcamera te wisselen. Afhankelijk van wat je graag zou willen fotograferen kies je samen in overleg met ons het juiste objectief. De systeemcamera zijn  trouwens ook te koppelen met je smartphone waardoor je de gemaakte foto’s snel veilig kan stellen of kan delen met je vrienden. Zo kan je de gemaakte babyshoot bijvoorbeeld binnen aan paar minuten al  met de oma’s en opa’s delen.

foto delen smartphone - camera NEBO

Full frame camera
Leg je de lat wat hoger en zoek je de uitdaging in de vorm van portretfotografie, trouwfotografie of zwangerschapsfotografie dan raden wij je een full-frame systeemcamera aan. Het grote voordeel van een systeemcamera is de grotere sensor. Niet dan een “normale” systeemcamera dan minder van kwaliteit is maar bij een full-frame camera leg je de wat hoger en kan je je zelf nog meer ontwikkelen op het gebied van fotograferen.  Dit soort type camera’s hebben vaak de look & feel van een spiegelreflex camera maar dan in een kleiner jasje. Tot voor kort waren de fullframe camera’s behoorlijk hoog geprijsd. Het merk Sony heeft een zeer fraaie lijn full-frame camera’s met een zeer gunstig prijskaartje. Het gebruik van een full frame camera is voor iedereen nu binnen handbereik.

Tegenwoordig zijn er met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fotocamera’s eigenlijk helemaal geen slechte camera’s meer. We zien steeds meer dat mensen kiezen voor kwaliteit, formaat en gemak. Wij van NEBO willen je dan ook graag helpen bij het kiezen van de juiste fotocamera. Denk goed aan wat je graag zou willen en wat je nu mist tijdens het fotograferen. Wij zorgen met deze informatie én nadat alles nog een keer goed met je is doorgenomen, dat je met de juiste camera naar huis toe gaat. Plezier en enthousiasme tijdens het fotograferen is voor ons een  belangrijk verhaal en daar hoort in ieder geval bij dat je met de juiste fotocamera op pad gaat. 

systeemcamera voor portretfoto

Workshop fotografie

Wist je trouwens dat wij gespecialiseerd zijn in het geven van een fotocursus. Je kan bij ons een workshop fotografie volgen voor wanneer je iets meer wilt weten over je camera en hoe gebruik ik nu mijn camera het beste in de praktijk. Voor de fotografen die graag macro foto’s maken maar dit nog niet goede onder de knie hebben kan bij ons de fotografie cursus macrofotografie of gevorderden fotografie volgen. Op een leuke manier wordt tijdens de fotografie cursus de verschillende vormen van fotograferen onder de aandacht gebracht en je gaat met een opgeheven hoofd vol energie om te fotograferen weer naar huis. Vergeet niet dat je altijd bij een vraag later nog bij ons binnen mag lopen. Graag zelfs. Wij vinden het juist leuk om je met de verschillende vormen van fotograferen op weg te helpen en de lat steeds hoger te leggen.