Deze Fujifilm-x-t3 systeemcamera is voorzien van een reeks de mooiste technieken zoals de 4e generatie 26 Megapixels X-Trans BSI CMOS 4*1 beeldsensor en X Processor 4 beeldprocessor. Door het gebruiken van deze nieuwe technieken is de beeldkwaliteit en zijn de kleuren van de X-T3 beter dan deze ooit zijn geweest. Ook kan je bewegende onderwerpen makkelijk volgen en fotograferen of vast te leggen op video.

De snelheid van het autofocussysteem is enorm verhoogd en de elektronische zoeker (EVF) biedt nu een continu zicht op het onderwerp dankzij de mogelijkheid om ‘blackout free’ te fotograferen tijdens het maken van een aaneengesloten serie opnames. De FUJIFILM X-T3 systeem camera is trouwde de eerste APS-C systeemcamera in de wereld die kan filmen met een resolutie van 4K/60P. Zeer fraai om te gebruiken is ook de optie ‘Color Chrome’ Het gebruik van ‘Color Chrome’ levert rijpere en diepere kleuren op. Met name opnames met een rijke kleurschakering zijn vaak moeilijk te reproduceren. Door het gebruik van ‘Color Chrome’ is dit nu geen probleem meer.

De FUJIFILM X-T3 is in het bezit van een elektronische zoeker van maar liefst 3.69 miljoen dots. Dit is met recht een hoge kwaliteit EVF te noemen met een vergrotingsfactor van maar liefst 0.75x. De vertraging is slechts 0.005 seconde en het beeld wordt ververst met een beeldsnelheid van 100fps. Deze specificaties zijn in ieder geval prettig in het gebruik en biedt de mogelijkheid om de fotograaf ook in staat om onderwerpen met uiterste precisie te kunnen volgen.

De X-T3 systeemcamera kan zónder grip tot 11 beelden per seconde foto’s maken wanneer gebruik wordt gemaakt van de mechanische sluiter. De X-T3 maakt gebruik van een touchscreen LCD scherm. Hierdoor kan de systeemcamera makkelijk worden gebruikt wanneer gebruik wordt gemaakt van het LCD scherm. De X-T3 is voorzien van grotere druktoetsen. Dit maakt het indrukken van de verschillende toetsen een stuk makkelijker in gebruik.