spiegelreflexcamera kopen voor beginners 2021

Beste spiegelreflexcamera 2021 voor beginners

2020 was een bijzonder jaar, waarin we hebben bewezen heel flexibel te kunnen zijn wanneer hierom wordt gevraagd. We hebben aangetoond snel te kunnen schakelen, ondanks tegenslagen en onzekerheid. Ook in 2021 zijn we nog niet zo vrij in ons doen en laten als wat we gewend waren. We zien dat mensen behoefte hebben aan ontspanning en zodoende zien we de verkoop van spiegelreflexcamera’s enorm toenemen. Fotograferen met een spiegelreflexcamera is booming. Ben jij ook helemaal op je gemak wanneer je bijvoorbeeld de natuur in gaat om in alle rust te fotograferen en daardoor de spanning en onzekerheid even te vergeten? In dit artikel geven we je uitleg wat je allemaal kan doen met een spiegelreflexcamera en welke spiegelreflexcamera je in 2021 moet kopen.

Digitale spiegelreflexcamera kopen

Wil je een digitale spiegelreflexcamera kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Vooropgesteld is het belangrijk dat je na gaat denken wat voor foto’s je graag zou willen maken met je spiegelreflexcamera. Met name voor de keuze van de juiste lens nu of later voor op je camera is dit belangrijk.

Hieronder geven je uitleg wat je allemaal kan doen met een spiegelreflexcamera’s gevolgd door een overzicht van instap spiegelreflexcamera’s die door beginnende fotografen veel gekocht worden. Heb je na dit verhaal nog vragen neem dan gerust contact met ons op. Eerder schreven we al een artikel over de basis van een spiegelreflexcamera: starten met fotografie – spiegelreflexcamera voor beginners . We denken graag met je mee en we demonstreren je graag hoe makkelijk het is om zonder enige kennis toch mooie foto’s te maken.

Wat is een spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera, ook wel DSLR genoemd, is een fotocamera met een aantal specifieke kenmerken. Zo heb je met een reflex camera de mogelijkheid om lenzen te wisselen en kan je de camera op verschillende manieren instellen. Voor beginnende fotografen is het ook mogelijk  de camera de juiste belichting zelf in te laten stellen, je geniet dan alsnog van de hoge kwaliteit die een spiegelreflexcamera oplevert.

Van onze klanten krijgen we keer op keer als feedback dat de grip van een reflex camera zo prettig is. Een spiegelreflexcamera ligt lekker in je hand en houdt stevig beet. De grip is enorm belangrijk, want wellicht wil je later een wat grotere camera lens kopen.

Bij een spiegelreflex bepaal je de compositie door de zoeker van de camera. Dit heeft te maken met de constructie van de camera. Je kijk namelijk door de lens van de camera. Een prettige bijkomstigheid is dat wanneer je door de zoeker van de camera kijkt je automatische de camera veel beter in je handen hebt.

Foto’s maken met fotocamera of smartphone

Een spiegelreflexcamera heeft flink wat voordelen ten opzichte van een compact camera of smartphone. De spiegelreflexcamera’s is in het bezit van een grote sensor die meer licht doorlaat en automatisch ook een hoge kwaliteit foto oplevert. Je kan dus in situaties met weinig licht toch mooie en goede foto’s kan maken.

Verder heeft de spiegelreflexcamera’s ontzettend veel instelmogelijkheden. Hierdoor kan je zelf bepalen hoe je foto met welke belichting gemaakt wordt. Maar wees gerust, wanneer je de kennis nog niet in huis hebt dan is de spiegelreflexcamera ook in het bezit van een automatische stand. We adviseren je ook in deze stand te starten met fotograferen. Je bent dan in ieder geval overtuigd dat je reflex camera de kwaliteit in huis heeft om mooie foto’s te maken. Daarnaast hebben de meeste recente spiegelreflexcamera’s handleidingen ingebouwd die je precies uitleggen wat een bepaalde instelling doet. Hoe makkelijk wordt het je gemaakt. En wil je toch meer uit je camera halen, dan kun je je aanmelden voor een van onze fotografie workshops.

camera lens spiegelreflexcamera

Lens voor de fotocamera

Nog een groot voordeel van een spiegelreflexcamera is dat je de mogelijkheid hebt om lenzen te wisselen. Hierdoor kan jij je camera aanpassen naar de vorm van fotografie die jij wilt gaan uitoefenen. Wil je bijvoorbeeld graag natuur foto’s schieten? Dan kan je een lichtsterke telens op je spiegelreflexcamera plaatsen waardoor je in de natuur de mooiste foto’s kan vastleggen. Wil je graag een landschap fotograferen? Dan heb je geen lichtsterke lens nodig, maar juist een lens met veel groothoek, oftewel een groothoek lens. Er zijn ook allround lenzen te koop die voor alle vormen van fotografie te gebruiken zijn. Het grote voordeel is dat je maar met één lens op stap hoeft te gaan. De standaard kitlens die vaak bij een spiegelreflexcamera geleverd wordt is goed om mee te beginnen. Na enige tijd wanneer je wat verder bent zal je ervaren dat je toch op zoek gaat naar een andere lens voor je camera zodat je voor de gekozen vorm van fotografie er nog meer uit kan halen.

Laat je verder niet gek maken dat de duurste camera gelijk de beste zou zijn. Het is altijd nog zo dat de fotograaf de foto maakt en niet de camera. Om die reden helpen we je dan ook aan een lijst met de beste spiegelreflexcamera’s voor beginners in 2021.

1) Nikon D3500
2) Nikon D5600
3) Canon EOS 250
4) Canon EOS 2000
5) Canon EOS 90