Welke printer moet ik kopen?

Canon printer kopen

Of het nu gaat om mensen die regelmatig thuiswerken, gezinnen met kinderen die een schoolopdracht moeten afdrukken of juist voor het afdrukken van een mooie foto: een printer is in iedere huishouding geen overbodige luxe. In dit artikel beschrijven we de verschillende opties en noemen we tevens welke opties je hebt wanneer je inkt voor je printer moet kopen.

De meeste verkochte printers zijn eigenlijk de MFC printers van de merken Canon, Epson en HP printers. Dit zijn printers waar je mee kan printen, kopiëren en scannen. Doorsnee genomen heeft iedereen aan zo’n type printer voldoende.

Het prijsverschil tussen een printer zonder al deze extra mogelijkheden en een MFC printer is tegenwoordig echt maar heel klein. Ons advies is dan ook om voor een MFC printer te kiezen.

Draadloze printer kopen

Bijna alle MFC  printers bieden de mogelijkheid om draadloos te kunnen afdrukken. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om met een kabel de printer aan te sluiten op je computer, maar dit is dus niet langer meer noodzakelijk. Je bent ook niet meer verplicht om de printer naast de computer neer te zetten. Vanwege de draadloze verbinding kan je printers overal in huis neer zetten. Het grote voordeel van draadloos printen is dat je ook de foto’s die op je smartphone of tablet staan rechtstreeks zonder tussenkomt van de computer kan afdrukken. Belangrijk voor later is dat je met de gemaakte foto’s wel iets gaat doen. Denk er bijvoorbeeld aan om je foto’s te bewaren in een Henzo fotoalbum.  

Wanneer je kiest om naast het printen van documenten ook foto’s van hoge kwaliteit te afdrukken kies je voor een printer met een hoge resolutie. In combinatie met wat dikker fotopapier druk je echt op deze manier foto’s van hoge kwaliteit af. Een doorsnee printer drukt foto’s af tot A4 formaat.

HP laserprinter kopen

HP Laser printer kopen

En dan zijn er ook nog de laserprinters. De laserprinters worden vaak door bedrijven gebruikt om behoorlijke aantallen facturen of documenten printen. De printer maakt dan geen gebruik meer van inktcartridges. De inkt om te printen komt uit een toner. Een goed voorbeeld hiervan is de HP Officejet Pro laserprinter. De mogelijkheden van dit soort type printers ligt bijna gelijk aan de MFC printers. Wel ligt de aanschafprijs van een laserprinter ligt een stuk hoger dan een MFC printer

Canon fotoprinter kopen

Naast de MFC printer en de laserprinters zijn er ook kleine compact fotoprinters van Canon leverbaar. Met deze printer die zeer compact is en die je overal mee naar toe kan nemen bestaat de mogelijkheid zonder tussenkomst van je computer rechtstreeks foto’s van je smartphone of geheugenkaart af te drukken. De foto die draadloos naar de Canon Selphy printer verstuurd kan worden is ook nog te bewerken voordat je de foto gaat afdrukken. De maat van de foto is gebaseerd op briefkaart formaat.  

Canon selphy fotoprinter kopen NEBO

Inkt voor printer kopen

Belangrijk om te weten is dat er voor de inktcartridges die in de printer zitten twee verschillende uitvoeringen op de markt zijn. Er zijn printers waar de kleur van iedere inktcartridges gescheiden is. Wanneer je dus met regelmaat print is hier het grote voordeel van dat wanneer een bepaalde kleur op is je deze los kan kopen. Bij de printers waar alle kleuren als het ware in één inktcartridge verwerkt zijn kan dit dus niet. Het kopen van losse cartridge is dus een stuk voordeliger.
Wanneer je met regelmaat iets moet afdrukken is het verstandig om te kiezen voor een printer met gescheiden inktcartridges.

Er zijn twee mogelijkheden wanneer je inkt voor je printer aanschaft. Je kan kiezen voor de originele merken van Canon, HP, Brother en Epson of voor het zeer aantrekkelijke alternatief van het merk Second Life. Het grote voordeel van printer inkt Second Life is de veel lagere prijs en de dubbele hoeveelheid inkt inhoud ten opzichte van de originele inktcartridges. De vaste aanbieding op Second Life is dat wanneer je drie inktcartridges koopt je de vierde van ons gratis erbij krijgt.  Wanneer je een van onze vestigingen in Den Haag of Pijnacker-Nootdorp langskomt laten we graag je zien hoe voordelig je uit bent met Second Life inktcartridges.

Printerpapier kopen

Vaak koop je om te printen de bekende pakken kopieerpapier met 500 vel inhoud. Wanneer je nu van plan bent om foto’s te gaan afdrukken kies je voor dikker glanzend papier. Het fotopapier is in verschillende maten leverbaar. Van het briefkaart formaat tot A3 in verschillende dikte hebben we standaard in huis. Wanneer je foto’s gaat afdrukken is het belangrijk dat je voor de hoogste kwaliteit door middel van het menu aan de printer doorgeeft dat je gebruikt maakt van fotopapier. Wanneer de printer hier van op de hoogste is zal de techniek van de printer hier op aangepast worden.