Waarom zou je voor een fotocamera van Panasonic kiezen?

Panasonic is geen onbekende meer in de wereld van de fotografie. Een aantal jaren terug  heeft Panasonic de markt op het  gebied van de compact fotocamera’s al aardig opgeschud met de introductie van de Panasonic Lumix Traveller compact serie. Deze zeer succesvolle lijn van Panasonic fotocamera’s staat bekend om zijn hoge kwaliteit, fraaie afwerking en de enorme hoeveelheid aan zoom. Maar hoe verhouden de andere modellen Panasonic fotocamera’s zich ten opzichte van de andere merken? NEBO heeft de Panasonic camera’s voor je beoordeelt.

Panasonic Lumix TZ200 review

Panasonic Lumix TZ200 zoom fotocamera

De topper in de Panasonic lijn is wel de Panasonic Lumix TZ200 zoom fotocamera. Een zeer compacte camera van hoog niveau. De knopjes op deze camera zijn overzichtelijk geplaatst waardoor de Panasonic TZ200 makkelijk te bedienen is. Panasonic heeft deze camera voorzien van een 1”” MOS sensor die garant staat voor een zeer hoge kwaliteit foto’s. Ben je de kwaliteit van een spiegelreflex fotocamera gewend en op zoek naar een kleine compacte camera voor naast je spiegelreflexcamera dan is de TZ200 camera zeker een goede optie om te overwegen. Deze camera doet niet onder voor de kwaliteit van een gemiddelde spiegelreflex fotocamera.  De ingebouwde Leica lens bij de TZ200 is van hoge kwaliteit en met de 15x optische zoom kan je zonder kwaliteitsverlies het te fotograferen onderwerp  makkelijk naar je toe halen. Verder zijn de gemaakte foto’s via de gratis Panasonic app makkelijk te delen met je smartphone of tablet.

Onderwerp scherpstellen met Lumix TZ200

De  Panasonic TZ200 is voorzien van Post Focus, wanneer je deze functie inschakelt kan je achteraf nadat je de foto gemaakt hebt de scherpte verleggen. Ideaal bijvoorbeeld bij macrofotografie wanneer je er met de scherpte net naast zit. Met deze functie weet je dus zeker dat het onderwerp op de juiste manier wordt scherpgesteld.

4K videobeelden met Panasonic TZ200

Hoe leuk is het niet dat je met de Panasonic TZ200 naast het maken van foto’s ook op een eenvoudige manier in 4K kwaliteit videobeelden kan vastleggen. Het maken van foto’s en videobeelden is tocht de beste combinatie om je emotie op een leuke manier voor later vast te leggen.
Samenvattend is de Panasonic TZ200 een dijk van een camera die prima te gebruiken is voor bijvoorbeeld het maken van vakantiefoto’s.  En met de ongekende mogelijkheden welke de Panasonic TZ200 heeft, zijn er op dit moment van andere merken geen concurrerende modellen leverbaar met dezelfde prestaties.

Systeemcamera Panasonic

Ook op gebied van de systeemcamera heeft Panasonic de afgelopen jaren niet stil gezeten. Panasonic is een van eerste fabrikanten die met de met een complete lijn systeemcamera’s op de markt is gekomen. De systeemcamera is veel lichtsterker en een stuk kleiner de een spiegelreflex fotocamera. Het grote voordeel is ook dat je eerst de foto ziet voordat je de foto gaat maken. Je weet dus voordat je de knop indrukt om de foto te maken of de foto geslaagd is of niet.

Gemak van een Panasonic systeemcamera

De consument wil dolgraag op een makkelijke manier kwalitatief hoogwaardige foto’s maken maar dan het liefst met een camera die wat kleiner is dan een spiegelreflex fotocamera. Je kan op dit moment wel vaststellen dat de systeemcamera de opvolger is van de spiegelreflex camera. De praktijk heeft nu al bewezen dat met een systeemcamera het enthousiasme om weer te gaan fotograferen bij heel veel consumenten enorm is toegenomen.

Panasonic Lumix DC G9 systeemcamera

Panasonic heeft voor iedere vorm van fotografie wel een camera in het assortiment. We pakken er een paar belangrijke modellen tussenuit en beginnen met de Panasonic Lumix DC G9. Dit is de topper uit de reeks zeer fraaie systeemcamera’s. De Panasonic G9 combineert hoge beeldkwaliteit met ultrasnelle opnames en een compacte body. Dit is dé systeemcamera voor sport en natuurfotografie.

NEBO Panasonic DC G9

De Panasonic G9 fotocamera fotografeert met de ingebouwde Venus Engine processor in zeer hoge kwaliteit en is met scherpstellen echt supersnel. Ideaal dus om bijvoorbeeld sportfoto’s mee te maken. De camera is stevig gebouwd, spat- en stofbestendig en voorzien van een goede grip. Hierdoor ligt de G9 echt heel lekker in de hand. Met het kantelbare LCD scherm kan je vanuit iedere hoek de leukste foto’s maken. De camera is ook prima te gebruiken om videobeelden in hoge kwaliteit mee vast te leggen. Een bijkomende optie is 4K en 6K Photo, de videobeelden zijn namelijk dusdanig hoog van kwaliteit en ook te gebruiken als foto bestand. Je hebt dus mogelijkheid om uit je gemaakte videobeelden een hoogwaardige foto te trekken.

Panasonic Lumix DC GH5

Nog een bestseller is de Panasonic Lumix GH5. Dit model is al een paar jaar op de markt en heeft eigenlijk maar weinig concurrentie van andere modellen. Wat de Panasonic GH5 uitzonderlijk maakt is in ieder geval de 5-assige Dual I.S. 2 beeldstabilisatie die bewegingsonscherpte voor het gebruik bij zowel foto- als video-opnames nihil maakt. Door het samenwerken van Optical Image Stabilizer en Body Image Stabilizer worden grotere bewegingen sterk gereduceerd. Een schitterende techniek die tot voor kort nog niet toegepast werd. De hoogwaardige Panasonic gyrosensor die in de GH5 verwerkt is stuurt zowel de O.I.S. als de B.I.S.-compensatie aan door de brandpuntsafstand en opname omstandigheden te bestuderen, waardoor je een tot vijf stops langere sluitertijd kan gebruiken. Dit is prima te gebruiken voor groothoek- en telefoto-opnamen, maar ook bij situaties met weinig licht of opnamen vanuit de hand, zonder statief dus. De  Panasonic GH5 is ook voorzien van 6H photo en 4K video.

NEBO Panasonic GH5

De Panasonic LUMIX GH5 systeemcamera  is ook in het bezit van een snel scherpstelsysteem en is heel stil in het gebruik, waardoor je snel en langdurig bij een hoge framesnelheid foto's kan blijven maken. De Panasonic  GH5 is compact en lichtgewicht ontworpen, zodat je de camera makkelijk overal mee naartoe kan nemen om waar je maar wilt foto’s of videobeelden te maken. Deze hoogwaardige systeemcamera is gebouwd om in extreme omstandigheden te gebruiken.  Zo is de camera vorstbestendig tot -10 graden en door de afgedichte naden, draaiknoppen en knoppen is de GH5 ook spat- en stofbestendig. De behuizing va de Panasonic is gemaakt van een gegoten magnesiumlegering waardoor de camera lichtgewicht, maar toch heel sterk is. De camera voelt goed aan en door de wat grotere grip ligt de camera prima in je hand.

Panasonic Lumix DC-G90

Een dijk van een  systeemcamera uit het middensegment is de Panasonic Lumix DC-G90. De camera is gebouwd voor amateurs en professionals. Deze Panasonic systeemcamera heeft een hogere resolutie en veel meer videofuncties dan de kleinere broer de Panasonic Lumix G80. De robuuste behuizing komt zeer goed over, de G90 is ook afgedicht tegen stof en water. De Panasonic G90 fotocamera is voorzien van beeldstabilisatie. De camera wordt geprezen in de fotovakbladen en door professionele reviewsites.

NEBO Panasonic G90 fotocamera

Panasonic vlog camera

De OLED-zoeker levert een helder zoekerbeeld met realistische kleuren. Het touchscreen LCD scherm gebruikt ook OLED en is volledig uitklapbaar en naar voren te draaien. De vloggers en mensen die regelmatig selfies maken, zijn hier zeer over te spreken. Het  autofocussysteem is snel en precies. Met de functie AF-tracking  kan je snel bewegende onderwerpen scherp in beeld te houden.  Wanneer je aan portretfotografie doet kan je met Eye-autofocus op het oog scherpstellen en ben je zeker van je scherpte. De G90 is voor de vloggers voorzien van een externe microfoon aansluiting en kan videobeelden in 4K kwaliteit vastleggen. Zeer handig zijn ook de voorkeuze toetsen die je naar eigen smaak kan instellen, bepaalde functies die je vaak gebruikt zijn dan heel snel op te roepen.  Ook is de G90 in bezit van Postfocus waar je dus achteraf de scherpte van je opname kan verleggen. Een camera die zeer gunstig geprijsd is en ontzettend veel mogelijkheden biedt.

Je ziet dus dat Panasonic in alle takken van sport wel een camera heeft. Met een ontzettende groot aanbod aan Panasonic camera lenzen is er voor iedere fotograaf wel de juiste lens leverbaar. Er zijn eigenlijk maar weinig redenen op te noemen waarom je op dit moment niet voor een Panasonic fotocamera zou kiezen.

Op alle vestigingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp staat het complete assortiment Lumix camera’s van Panasonic gepresenteerd. Graag laten wij je van dichtbij de Panasonic fotocamera modellen zien en overtuigen we  je graag van de mogelijkheden.