Webcam kopen NEBO Den Haag

Webcam kopen? Beste webcams van 2020

We leven in een periode dat we steeds meer online met elkaar gaan communiceren. Het gebruik van een webcam voor zowel zakelijk als privé gaat steeds normaler worden. Zeker in deze bijzondere tijden, waarbij thuiswerken de nieuwe standaard lijkt te worden, is het gebruik van een webcam niet meer weg te werken. Denk alleen maar aan alle Teams meetings, waarbij je elkaar op afstand toch wilt kunnen zien. Maar waar moet je op laten bij een webcam kopen?

Webcam kopen voor online meetings

Het wordt steeds makkelijker met elkaar digitaal in contact te treden. Door middel van chat applicaties als Skype en Teams is het mogelijk om bijvoorbeeld online een vergadering te houden, een productdemonstratie te houden, les te geven of met je vriendenkring in contact te treden. Zo worden er online veel (pub)quizen gehouden onder vrienden- of familiegroepen, om op gepaste afstand toch nog interactie met elkaar te hebben. Een vereiste is vaak wel dat je elkaar goed kan zien en horen. Je PC, notebook of monitor is vaak niet voorzien van een ingebouwde camera.  Mocht dit wel aan de orde zijn dan ligt de kwaliteit meestal vrij laag. De beste oplossing is dan een webcam te kopen.

Er zijn diverse redenen om voor een losse webcam te kiezen in plaats van een ingebouwde webcamera. De bekendste merken in de wereld van de webcams zijn Logitech webcam, Microsoft, Odessa en Trust webcam. Een full hd webcam levert eenvoudigweg een veel betere kwaliteit op het gebied van film ten opzichte van de ingebouwde camera die in je laptop of monitor ingebouwd zijn. Er zijn ook webcams leverbaar met een ingebouwde microfoon wanneer je niet over een losse externe microfoon beschikt. Kies echt de beste webcam die bij je past om te praten en te kijken. Het levert je zoveel meer plezier op en het maakt de communicatie een stuk aangenamer.

Beste webcams 2020

Wat voor webcams zijn er eigenlijk leverbaar en welk model moet je nu uiteindelijk kiezen? Vragen omtrent de aanschaf van een webcam welke volstrekt logisch zijn. De meeste webcams zijn in het bezit van een ingebouwde microfoon om het communiceren makkelijker te maken. Bij sommige merken staat de kwaliteit van het beeld juist voorop en kan deze kwaliteit zelfs oplopen tot 4k. Er zijn verschillende beeldkwaliteiten leverbaar. Zo kan je kiezen voor een usb webcam die hd video's kan maken of je kiest een camera met microfoon die in 4k kan filmen. Denk goed na welke webcam het beste bij je past om zo de beste ervaring binnen een online gesprek creëren. Kom je er niet uit dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice van NEBO of je loopt even binnen in één van onze NEBO vestigingen in Den Haag of Pijnacker-Nootdorp.

Slaan webcams gegevens op

Hoe veilig is een webcam eigenlijk? Om direct de angst weg te nemen: hackers kunnen met behulp van je webcam niet inbreken en ook niet meekijken. De hacker moet altijd eerst speciale software op je computer plaatsen. Het slechte nieuws is dat dit zonder dat je het weet achter je rug om gedaan kan worden. Hackers sturen je bijvoorbeeld een link over iets wat je interessant vindt. Wanneer je daarop klikt dan kan er software op je computer geïnstalleerd worden. Op die manier kan de hacker eenvoudig toegang tot je webcam en microfoon krijgen. Zodoende is het altijd verstandig om onbekende mail, welke je niet vertrouwd, te verwijderen. Wat is dan verstandig? Heel simpel, om te voorkomen dat kwaadwillende op je webcam inbreken kan je het beste de webcam uitzetten.