Panasonic lanceert de Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 50-200mm F2.8-4.0 lens, deze is prima te gebruiken voor o.a. natuur- en andere soorten fotografie, deze Panasonic lens heeft een 100-400mm equivalent zoombereik en is ontworpen voor Panasonic en Olympus systeemcamera's. Het enorme telebereik wordt aangevuld door een helder F/2.8-4.0 maximaal diafragmabereik, dat functioneert bij weinig licht en biedt ook controle over scherptediepte voor het isoleren van onderwerpen.

Het optische ontwerp bevat verschillende lage dispersie-elementen, twee asferische elementen en een ultrahoog brekingsindexelement om zowel chromatische als sferische aberraties te beheersen voor verbeterde duidelijkheid en scherpte. Een Nano Surface Coating is ook verwerkt in de 50-200 om lensflare en ghosting te beperken voor meer contrast en kleurechtheid bij het werken in sterk licht.

Met een 240-fps high-speed AF-motor die zowel foto's als video-opnamen mogelijk maakt, biedt deze camera snelle, stille en nauwkeurige autofocusprestaties. Een Power Optical Image Stabilizer compenseert camerabewegingen en werkt met Dual ISI van Panasonic en Dual I.S. 2.0 ingebouwde stabilisatiefuncties om het optreden van cameratrilling te minimaliseren. Bovendien is het fysieke ontwerp van de lens stof- en vochtbestendig, evenals vorstbestendig, voor gebruik in slechte weersomstandigheden