Met de 5-assige beeldstabilisatiesysteem is de Fujifilm X-H1 systeemcamera een zeer fraaie en degelijke fotocamera in de huidige lijn van de Fujifilm X-Serie. De ingebouwde stabilisatie zorgt voor stabiele beelden tot wel 5.5 stops. Zo fotografeer je met nog langere sluitertijden uit de hand en maak je tijdens het filmen werkelijk schitterende stabiele beelden. 

De Fujifilm X-H1 is als eerste systeemcamera uit de X-serie voorzien van de vijf-assige beeldstabilisatie. Fujifilm heeft hiervoor een twee keer zo accuraat meetinstrument ontwikkeld. Een nieuw veermechanisme onderdrukt nog beter de allerkleinste trillingen bij het gebruik van de mechanische sluiter. Sensor en processor De Fujfilm X-H1 is uitgerust met dezelfde sensor en processor als de professionele Fujifilm X-Pro2 en Fujifilm X-T2. Het garandeert je buitengewone beelden waarop je vrijwel ieder detail terugziet. 

Het nieuwe vlaggenschip van de X-serie is stof- en spatwaterdicht. Deze systeemcameral kan ook tegen een stootje dankzij de magnesium behuizing. Je werkt tot temperaturen van -10 graden Celsius. De Fujifilm X-H1 systeemcamera is extra degelijk gebouwd met een verstevigde lensmount en een krasbestendige laag. Betere ergonomische vormgeving De Fujifilm systeemcamera is uitgerust met een verbeterde en grotere greep.

Dit levert meer comfort en grip op. Verder heeft de ontspanknop een nieuwe bladveer. Stille camera Het geluid van de mechanische sluiter is nog verder afgenomen waardoor je het toestel goed kunt gebruiken in situaties waarbij je als fotograaf niet onbedoeld de aandacht wilt trekken. Eterna filmsituatie De Eterna filmsituatie is een nieuwe gesimuleerde cineastische filmmodus. Deze filmsimulatie kent ingetogen kleuren en rijke schaduwtonen. Hierdoor nemen de creatieve mogelijkheden tijdens het nabewerken enorm toe. 'Flikker' reductie modus Dankzij de 'flikker' reductie modus schiet je als indoor sportfotograaf beelden met een stabiele belichting bij het maken van foto's in burst modus. De TL-verlichting is geen probleem meer om te fotograferen.