NEBO blog Sony compact camera kopen RX serie

Sony fotocamera kopen | Tips compact camera’s

Als fotospecialist zien we dagelijks alle vragen omtrent fotografie voorbij komen. Een mooie ontwikkeling is dat we zien dat steeds meer mensen besluiten om een mooie fotocamera te kopen. Bij aankoop van een fotocamera speelt natuurlijk de kwaliteit van de foto een belangrijke rol, maar waar men exact op moet letten bij het kopen van een fotocamera is voor velen lastig inschatten. Wij van NEBO de fotospecialist helpen je graag met het kiezen van een fotocamera die bij je past. In deze blog bespreken we de Sony compact camera’s.

Sony camera kopen

Het merk Sony heeft bij de compact en brugcamera’s voor een hele mooie opbouwende lijn  gekozen. Ben je een beginnende of gevorderde fotograaf? Voor iedere fotograaf levert Sony eigenlijk wel een passende fotocamera. Cybershot is inmiddels een al een begrip binnen de camera wereld.

Sony HX90v

Ben je een fotograaf die graag op vakantie een leuke foto wil maken dan is de Sony HX90v camera een prima camera om te gebruiken. De Sony HX90V is klein en compact en past zo in je broekzak. Deze fotocamera is voorzien van een flinke zoomlens waardoor je het onderwerp op grote afstanden makkelijk naar je toehaalt. Je kan de camera op verschillende manieren instellen en je kunt de camera zelf de juiste belichting laten bepalen. Ook is het mogelijk videobeelden met de Sony HX90v vast te leggen. De Sony HX90v kan je koppelen aan je smartphone zodat makkelijk en snel de gemaakte foto’s met je vrienden kan delen. Kortom, een prima camera voor op vakantie om leuke kiekjes te maken.

Sony RX100 serie

Wil je de lat wat hoger leggen en kies je voor de hoogste kwaliteit dan heeft Sony met de RX100 een serie camera’s in huis die gelijkwaardig zijn aan de kwaliteit van een systeemcamera of spiegelreflex fotocamera. De Sony RX100 serie bestaat uit de RX100 III, RX100VA, RX100VI en de RX100 VII. Deze lijn camera’s zijn lekker compact en makkelijk mee te nemen. De kracht van de Sony RX camera zit in de sensor die gebruikt wordt. Hoe groter de sensor des te beter de kwaliteit.

Sony RX100 VII kopen

Het topmodel uit deze lijn is de Sony RX100 VII. Een betere fotocamera is op dit moment niet leverbaar. De Sony Cybershot RX100 VII kan je gebruiken om mooie foto’s of een vlog te maken. De camera is voorzien van een 1.0 inch CMOS sensor en een krachtige zoomlens. Het instellen van de camera gaat zeer eenvoudig. Je kan er voor kiezen dat de camera’s zelf de juiste belichting instelt maar voor de fanatieke fotografen onder ons bestaat ook de mogelijkheid om zelf de camera in te stellen. Het scherpstellen met de Sony Cybershot RX100 VII gaat echt razendsnel wat juist bij het vloggen zeer goed van pas kan komen. De Sony Cybershot RX100 VII is ook een voorzien van een externe microfoonaansluiting. Vind je de kwaliteit van de ingebouwde microfoon niet goed genoeg dan bestaat dus de mogelijkheid om een extra microfoon op de camera aan te sluiten. Geen enkele ander merk kan op dit moment een fotocamera van gelijkwaardig niveau leveren. Wanneer je kiest voor de hoogste kwaliteit dan kies je voor de Sony RX100 VII.

NEBO sony rx10 bovenkant

Sony RX10 serie

Sony heeft bij de brugcamera ook gekozen voor een opbouwende lijn. Deze Sony Cybershot lijn bestaat uit de RX10, RX10 III en de RX10 IV. De brugcamera is een wat grotere camera en te vergelijken met een hoogwaardige spiegelreflexcamera. Je hebt bij de Sony brugcamera dezelfde mogelijkheden als een spiegelreflex camera alleen kan je bij een brugcamera niet de lenzen wisselen. Hiervoor in de plaats heeft Sony bij alle brug een sterke zoomlens ingebouwd. Het topmodel uit de lijn brugcamera is de Sony RX10 iv. De kwaliteit van de Sony RX10 iv kan je makkelijk vergelijken met een spiegelreflexcamera in het hogere segment.

Sony RX10 IV

Met de Sony Cybershot DSC-RX10-IV heb je een zeer indrukwekkende fotocamera in handen. Ook de RX10 iv is in het bezit van een razendsnel scherpstelsysteem waar weinige andere camera’s aan kunnen tippen. In de continu stand fotografeer je met maximaal 24 beelden per seconde. Een leuke film maken? Met de Sony RX10 IV leg je 4K videobeelden vast in de hoogste kwaliteit. De Sony RX10 IV is in het bezit van een 24-600mm zoomlens, met deze zoomlens kan je met alle gemak de onderwerpen van veraf naar je toehalen. De behuizing van de Sony RX10 IV is stof- en spatwaterdicht, wel zo handig wanneer je in extreme situaties foto’s moet maken.

Maak foto’s van wilde dieren of sporters met de High Density Tracking AF techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat snel bewegende onderwerpen scherp in beeld blijven. Vooral bij sportfotografie of het fotograferen van dieren kan dit heel prettig werken. Combineer je dit met de instelling 24 frames per seconde in continu opnames dan weet je zeker dat je bij maken van actiefoto’s altijd goed zit.

De zoomlens van de Sony RX10 IV bevat een enorm zoombereik van 24 tot 600mm. Een prima lens om  landschappen, architectuur, portretten, natuur, sporters of onderwerpen die zich op een grote afstand te fotograferen. Door de lichtsterkte van de lens f/2.4-f/4 vangt de sensor genoeg licht voor het maken heldere foto's. Kortom, wij kunnen de Sony RX10 IV camera kopen van harte aanbevelen. Het is een fotocamera met een uitstekende grip, veel instelmogelijkheden heeft, echt topkwaliteit in huis en waar je zeker van kan zeggen dat dit de camera is waar je op vakantie de allermooiste foto’s mee zal gaan maken. Een betere fotocamera is er op dit moment niet.

Heb je nog vragen dan ben je altijd welkom. Met maar liefst zes vestigingen in Den Haag en Pijnacker Nootdorp staan onze fotospecialisten voor je klaar en helpen je graag met het kiezen van de camera die bij je past.