Blog NEBO Review Nikon Coolpix P1000

Nikon Coolpix P1000 review

De beste fotocamera willen we allemaal hebben. Maar welke fotocamera is de beste koop voor jou? Onze specialisten hebben de Nikon Coolpix P1000 voor je getest en in dit artikel delen we onze ervaringen met de Coolpix P1000.

Coolpix P1000 125x optische zoom

De Nikon Coolpix P1000 is een camera met een indrukkende zoomlens die op ongekende afstanden het te fotograferen onderwerp naar je toe kan halen. Je kan met de zoomlens maar liefst 125x inzoomen. Je kan het haast niet geloven maar met deze Nikon P1000 kan je kinderlijk eenvoudig de kraters op de maan fotograferen.

Dit is de eerste camera met een zoombereik tot 3000mm en 125x zoom. De filtermaat van de P1000 is maar liefst 77mm. Deze filtermaat zie je eigenlijk alleen maar terug bij professionele lenzen. Het objectief begint bij 24mm met lekker veel groothoek dus wat je prima kan gebruiken om architectuur of landschappen te fotograferen. Het tele zoombereik tot 3000mm kan je andersom weer gebruiken om op heel afstanden het onderwerp naar je toe te halen. Met de P1000 de maan of vogels fotograferen is echt geen probleem. De Nikon P1000 heeft zelfs icoontjes met speciale standen voor het fotograferen van de maan en vogels op grote afstand.

Formaat Nikon P1000

Het formaat van de Nikon P1000 oogt bij de eerste aanblik best groot, maar wanneer je kijk wat je hier voor terugkrijgt dan ben je het formaat van de P1000 gauw vergeten. De Nikon P1000 is een robuuste en degelijke camera die lekker in de hand ligt. De Nikon P1000 is niet met een gewone compact fotocamera vergelijken. De Nikon P1000 koop je bewust om op grote afstanden te fotograferen.

Ideale vakantiecamera

De Nikon P1000 is ook de ideale vakantiecamera. Met zijn indrukwekkende zoomlens kan je tijdens je vakantie werkelijk van alles fotograferen. De zoomstand biedt twee snelheden zodat je goed gebruik kan maken van het grote zoombereik. De P1000 kan in jpeg als raw fotograferen. Voor wie later de foto nog zou willen bewerken is de RAW functie dus ideaal. De P1000 is voorzien van Wifi en Bluetooth om je gemaakte foto’s makkelijk te kunnen delen met de smartphone of tablet.

Gemak van de Coolpix P1000

De bediening van de camera lijkt op die van een spiegelreflex camera. De P1000 bezit een ingebouwde flitser en is ook nog voorzien van een extra flitsschoen waar je een externe flitser of microfoon op kan plaatsen. De zoomlens is voorzien van een multifunctionele zoomring waar je op verschillende manieren mee kan zoomen.

De Nikon P1000 is lekker makkelijk te bedienen wat het fotograferen aangenaam maakt. De camera is voorzien van twee draaiwielen en een aparte knop voor het instellen van de juiste opname stand. Verder zijn er nog andere programmeerbare knoppen waardoor je de P1000 helemaal naar eigen voorkeur in kan stellen je langzamer en gelijkmatige kan zoomen en dat is fijn als je wilt zoomen tijdens het filmen.

4K video functie en kantelbaar LCD scherm

De Nikon P1000 kan ook videobeelden vastleggen in zowel 4K als Full HD kwaliteit In 4K kan dat tot 30 beelden per seconde, In Full HD, 1920×1080 pixels, tot 60 beelden per seconde. De Coolpix P1000 heeft een aparte knop om gelijk  vanuit ieder menu te kunnen starten met het maken van videobeelden. Je krijgt dan uiteraard wel een volledig automatische stand. De Nikon P1000 is voorzien van een scherpe en heldere elektronische zoeker en een LCD scherm dat draai- en kantelbaar is.
De Nikon P1000 kan maar liefst 7 beelden in een seconde achter elkaar schieten en filmen in doe je in 4K of full-HD kwaliteit.  De Nikon P1000 is ook voorzien van een externe microfoonaansluiting.  Met name voor de videoliefhebbers is dit een prettige bijkomstigheid. De sensor heeft een lichtgevoeligheid van 100 tot 6400 iso. Het scherm is draai- en kantelbaar en de zoeker beschikt over 2,36 megapixel, wat heel goed is.

Nikon Coolpix P1000 lcd scherm

Review Nikon Coolpix P1000: conclusie

Wil je op grote afstanden fotograferen, lekker veel zoom dus,  dan is een Nikon Coolpix P1000 kopen een gegarandeerd succes. Het zoombereik echt ongekende mogelijkheden, en dan niet alleen voor het fotograferen van vogels of de volle maan, maar ook voor landschapsfotografie, macrowerk en zelfs sportfotografie is mogelijk. Het meest indrukwekkende van de Nikon P1000 is natuurlijk het gigantische zoombereik. En dan hebben we het niet alleen over dat de P1000 in kan zoomen tot 3000mm  maar je ook gewoon in de camera nog een schitterende groothoek in de  lens hebt zitten.  Hoe groot dat bereik is, zie je pas als je er ook echt foto’s mee gaat maken. De beeldkwaliteit van de P1000 is uitstekend te noemen.

De  Nikon Coolpix P1000 is voorzien van ingebouwde beeldstabilisatie. Dit heb je wel nodig met zo’n enorm zoombereik. Echter raden we je wel aan wanneer je het volledige zoombereik gaat gebruiken om de camera te ondersteunen met een monopod of statief. Natuurlijk kan de je Nikon ook handmatig bedienen. Het is maar net wat je prettig vind om te gebruiken.