Beste koop systeemcamera 2019 | Sony Alpha 7 III systeemcamera

Met regelmaat worden er door diverse instanties zoals o.a. de Consumentenbond systeemcamera’s getest. Ondanks dat je veel over fotocamera’s kan vinden op het internet is het altijd prettig wanneer bekende instanties ook hun mening geven over het product. In haar test voor de beste systeemcamera of beste koop systeemcamera van de consumentenbond, komt de Sony Alpha 7 III als winnaar uit de bus. In onze verschillende winkels in de regio Den Haag, Pijnacker-Nootdorp krijgen we verschillende soorten klanten. Van professionele fotografen tot scholieren die starten met vloggen en van jonge ouders die familiekiekjes willen nemen tot fotograven die portretfoto’s maken. Wij hebben dus niet alleen zelf de fotocamera’s al kunnen testen, maar ook vanuit onze brede klantengroep de nodige terugkoppeling gekregen. We beschrijven in dit artikel de ervaringen van de Sony Alpha 7 III.

Beste koop systeemcamera 2019 | Sony Alpha 7 III systeemcamera

Beste systeemcamera | Sony Alpha 7 III

Van de geteste systeemcamera’s springt er toch wel één bovenuit en dat is de Sony Alpha 7 III. De Sony Alpha 7 III is een full frame camera met een zeer hoge kwaliteit en een stuk kleiner dan de al weer even op de markt zijnde full frame spiegelreflex fotocamera’s. Ook de Sony A7II, de kleinere broer van de Sony A7III, is trouwens goed uit de test gekomen. Uit gesprekken met onze klanten horen we steeds meer dat er gekozen wordt voor een hoge kwaliteit fotocamera maar deze mag niet al te groot zijn. Dit laatste wordt steeds belangrijker en de consument kiest steeds meer voor gemak.

Grote sensor van de Sony A7 III

Wanneer je kiest voor een Sony A7 III full frame systeemcamera dan weet je zeker dat je gaat fotograferen in de hoogste kwaliteit. De full frame fotocamera’s hebben namelijk een grotere sensor dan de doorsnee fotocamera’s. De logica is heel simpel, hoe groter de sensor des te beter is de kwaliteit van je foto. De systeem camera’s zijn veel kleiner dan een spiegelreflex fotocamera en een stuk lichtsterker dan voorheen. Nog een groot voordeel van een systeemcamera is dat je eerst het resultaat te zien krijgt voor dat je de foto daadwerkelijk gaat maken. Het plezier van een geslaagde foto wordt dan steeds groter.

Je kan de Sony A7 III op verschillende manieren gebruiken, op de automatische stand en dan zorgt de camera voor de juiste belichting en je hoeft dan alleen maar te concentreren op de juiste compositie. Of wil je graag zelf de camera instellen dan zijn er verschillende vormen van handmatige belichting mogelijk. 

Lens bij de Sony A7 III

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij de Sony A7 III de lenzen te wisselen. Wanneer je nog niet helemaal zeker bent welke je lens gaat kopen dat start je gewoon met de Sony SEL 28-70 lens die als standaard kit aangeboden wordt. Later in de praktijk kan je ons dan precies aangeven wat je mist en wij gaan dan samen op zoek naar de juiste lens voor je Sony fotocamera. Het aanbod Sony lenzen is enorm te noemen.

Vloggen met je camera

Wil je graag vloggen of professioneel filmen? De Sony A7 III neemt in 4K videobeelden op en is in het bezit van een kantelbaar LCD scherm. Het filmen met deze camera is werkelijk een genot te noemen. De stabilisatie in de camera zorgt tijdens het filmen voor mooie stabiele beelden.

Nog even iets over de lichtsterkte. De lichtsterkte van de Sony A7 III is uniek te noemen. Het gebruik van een flitser is haast niet meer nodig en geeft je een veel mooiere belichting. Met de ingebouwde stabilisatie kan je in donkere situaties zo uit de hand fotograferen zonder dat je een statief nodig hebt.

Sony Alpha 7 III uitproberen

Ben je nieuwsgierig geworden? Op alle vestigingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp staat de Sony A7 III klaar om gedemonstreerd te worden. Je bent altijd welkom.