Sony A7 mark iii review

Sony A7 III review

Sony heeft met de Alpha’s een mooie opbouwende lijn systeemcamera’s. Deze systeemcamera’s zijn fraai ontworpen, overzichtelijk en leveren zeer goede prestaties. De lenzen van de Sony Alpha 7 serie camera’s zijn te wisselen. De Sony Alpha kan je goed gebruiken om mee te fotograferen of videobeelden vast te leggen. Meest verkochte model is de Sony A7 III. In dit artikel schrijven we op basis van onze én klantenervaringen de Sony A7 iii review.

Ervaringen Sony A7 iii

De Alpha systeemcamera’s van Sony zijn afhankelijk van het model gemaakt voor de beginnende fotograaf en de ervaren fotograaf. De meeste verkochte Alpha camera is de Sony A7 III. We leggen je graag de mogelijkheden van deze schitterende camera uit.

De Sony A7 iii review kan niet beginnen, zonder te benoemen dat dit een zeer compacte systeemcamera is, die desondanks toch heel solide en robuust is. De Sony A7 III is een fullframe systeemcamera, met een behuizing van magnesiumlegering. De sensor is een stuk groter dan een doorsnee systeemcamera en speciaal gemaakt voor de Sony A7 Mark III.

Sensor Sony A7 III

Deze grote sensor is razendsnel en heel erg lichtsterk. Dit levert je tijdens het fotograferen of filmen echt schitterende resultaten op. De ingebouwde Bionz X processor zorgt tevens voor een superieure beeldkwaliteit en een dynamisch bereik van 15 stops. Dit is echt indrukwekkend te noemen.  De processor is dusdanig ontwikkelt dat je met een instelling van 6400 ISO nog steeds ruisvrije beelden schiet. Het gebruik van een flitser is haast niet meer nodig en dit levert je natuurgetrouwe kleuren op.

Beeldstabilisatie tijdens fotograferen

Wanneer je graag uit de hand fotografeert hoef je je bij deze camera niet druk te maken over een bewogen foto. De camera houdt door middel van de uitstekende grip goed beet en is voorzien van een ingebouwde vijf assige beeldstabilisatie die de beweging vlekkeloos reduceert. Je kan dus makkelijk met een wat langere sluitertijd uit de hand fotograferen. Daarnaast zorgt dit ook voor een stabieler beeld op momenten dat je met de camera gaat filmen.

Het scherpstellen met de Sony A7III systeemcamera is zeer indrukwekkend te noemen. De Sony A7 iii is voorzien van maar liefst 693 fase-detectie punten, het scherpstellen gaat razendsnel en uitermate secuur. Het scherpstelpunt kan je passen via het touchscreen LCD scherm of met de joystick die op een makkelijk te bedienen is. De joystick van de Sony A7 III is achter op de camera verwerkt.

sony a7 touchscreen

Eye focus setting Sony A7 Mark iii

De Eye-tracking-scherpstel mogelijkheid is werkelijk een genot om mee te werken. Met één druk op de knop herkent de Sony A7 Mark III de ogen van de persoon om scherp te stellen. Wanneer je deze instelling gebruikt weet je zeker dat je onderwerp altijd goed scherpstelt. Het maken van een goede compositie heeft dan, zoals dit eigenlijk zo hoort te zijn, je volledige aandacht.

Voorkeursinstellingen fotocamera

Je kan de Sony A7 helemaal naar eigen voorkeur instellen. Opties die je vaak gebruikt kan je onder een sneltoets plaatsen zodat je niet steeds in het menu op zoek hoeft te gaan naar de juiste instelling.

Filmen met de Sony A7 III

We mogen absoluut niet vergeten om in deze review ook aandacht te geven aan de videokwaliteiten van de Sony A7. Filmen met de Sony A7 III werkt heel prettig en intuïtief. Naast de 4K-beeldkwaliteit maakt de camera ook Full-HD slowmotion-beelden met 120 fps. De Sony A7III wordt veel gebruikt in de wereld van het bloggen, omdat je vele mogelijkheden hebt om uit te breiden. Op de Sony a7III kan je ook  een microfoon en koptelefoon aansluiten.

De originele Sony accu is goed voor ongeveer 710 opnamen. De camera is voorzien van een kantelbaar LCD touchscreen en een dubbel kaartslot, goed dus voor twee geheugenkaarten.

Goed om te weten is dat Sony voor de A7 serie een groot pakket aan Sony SEL lenzen levert. Voor iedere vorm van fotografie is wel een passende lens te vinden.