Canon Powerschot SX70 HS review

Canon fotocamera kopen | Tips compact camera’s

In dit artikel komt er een vervolg op onze “tips compact camera’s” – serie. Na eerder de Panasonic compact camera’s, is het nu de beurt aan Canon. Canon compact camera’s is niet een hele brede lijn, maar daarentegen absoluut niet minder indrukwekkend. Er bestaan twee lijnen,  de Canon Ixus serie voor wie met een kleine camera op pad wil en de Canon Powershot serie. De Powershot serie bestaat uit verschillende modellen en blinken uit in mogelijkheden en veel zoom. In dit artikel aandacht voor het belangrijkste model: de Canon Powershot SX70.

Canon Powerschot SX70 HS review

We beginnen met de Canon powershot SX70.  De Canon powershot SX70 valt onder de groep brug of bridgecamera’s. Een brugcamera valt op door zijn kleine formaat, veel mogelijkheden en enorme sterke zoomlens. De Canon powershot SX70 HS heeft de look en feel van een spiegelreflexcamera. De camera houdt door zijn grip lekker beet en dit komt ten goede wanneer je met de sterke zoomlens op grote afstanden gaat fotograferen. Maar wat zijn nu echt de usp’s van de Canon SX70?

Zoomlens Canon Powershot SX70

De Canon camera is in het bezit van een 65x optische zoomlens. De persfotograaf op het voetbalveld kan alleen maar dromen van zo’n sterke zoomlens. De kans op een bewogen foto is echt nihil. De Canon SX70 is voorzien van een krachtige beeldstabilisatie die zijn dienst bewijst bij het gebruik van de sterke zoomlens en dus een bewogen foto voorkomt.

RAW fotograferen

Wat niet veel camera’s in zich hebben is de mogelijkheid om in RAW te fotograferen in plaats van jpeg. De gemaakt foto wordt in de RAW stand niet gecomprimeerd en wordt als een groot bestand op de geheugenkaart weggeschreven. Dit vraagt wel wat meer aan geheugenruimte, we adviseren je dan ook een grote geheugenkaart te kopen. Voor de fotografen die graag de foto achteraf na willen bewerken is de RAW optie zeer welkom. Voor je normale foto’s kan je prima in JPEG fotograferen.

4K video filmen met fotocamera

De Canon SX70 is voorzien van 4K video. Je legt videobeelden vast in de allerhoogste kwaliteit waar een doorsnee videocamera niet aan kan tippen.  Waarom zou je nog een videocamera op vakantie meenemen wanneer je met deze camera ook in 4K videobeelden vast kan leggen? In combinatie met de sterke zoomlens en de extra mogelijkheden heb je een camera in huis die veel meer mogelijkheden heeft dan een videocamera. En misschien nog belangrijker is dat je maar met één camera op pad hoeft te gaan: gemak dient de mens. Fotograferen en videobeelden vastleggen tijdens de vakantie, de mooiste combinatie om later al je vakantieherinneringen terug te gaan kijken.

Canon compact camera SX70 HS

Bewegende onderwerpen fotograferen

De Canon SX70 is voorzien van een hele snelle processor. Hierdoor kan je heel snel foto’s achter elkaar maken. Deze optie wordt vaak gebruikt bij het fotograferen van snel bewegende onderwerpen.

Heel handig bij de Canon SX70 HS is ook het kantelbare LCD scherm. Wanneer je laag bij de grond of over een mensenmenigte heen wil fotograferen dan kan je door het kantelen van het LCD scherm probleemloos in dit soort omstandigheden fotograferen. Naast het LCD scherm is de Canon SX70 ook in het bezit van een OLED zoeker. Je kan dus kiezen tijdens het fotograferen om door een zoeker of LCD scherm te kijken.

Leuk om te weten is dat je voor de Canon powershot SX70 ook een app kan downloaden. Je kan dan op een makkelijk manier je foto’s delen met je smartphone of tablet.

Conclusie Canon Powershot SX70 kopen

Kortom, de Canon powershot SX70 HS is een kleine camera met de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera, ligt lekker in de hand en kan op hele grote afstanden het onderwerp naar je toehalen.