Panasonic fotocamera kopen NEBO

Panasonic fotocamera kopen | Tips compact camera’s

In dit artikel breiden we onze serie “Tips compact camera’s” uit. We bespreken vandaag de lijn Panasonic compact fotocamera’s. De Panasonic Lumix fotocamera’s is één van meeste complete opbouwende lijnen fotocamera’s die er bestaat. Kenmerkend aan de Panasonic Lumix camera’s is de compacte vorm en de goede houvast.

Panasonic Lumix serie

Andere cameramerken zoals Sony, Nikon en Canon hebben niet zo’n breed assortiment compact camera’s als deze Panasonic Lumix serie. Voor iedere consument van jong tot oud is er wel een passende Panasonic Lumix fotocamera leverbaar. Of je nu wilt fotograferen op vakantie, onder water, op reis of juist wilt fotograferen bij dagelijkse zaken: Panasonic heeft met de Lumix serie de afgelopen jaren bewezen in deze markt een zeer goede speler te zijn.

Panasonic FT30 Lumix camera

We beginnen met de Panasonic FT30 Lumix fotocamera. De Panasonic DMC FT30 is lekkere kleine platte fotocamera die zo in je broekzak past en is voorzien van een 4x optische zoomlens. De camera is robuust gebouwd en kan tegen een stootje. De FT30 kan je ook voor onderwater fotografie gebruiken. Je kan maar liefst tot een diepte van 8 meter onderwater fotograferen. Deze camera is in verschillende kleuren leverbaar en is zeer gunstig geprijsd. Wil je niet teveel geld uitgeven maar op vakantie toch de leukste foto’s maken dan boek je met de Panasonic FT30 de leukste resultaten.

Panasonic Lumix FZ serie

De Panasonic Lumix FZ-serie bestaat uit een serie brugcamera’s met opbouwende mogelijkheden. Alle modellen uit deze serie zijn voorzien van een sterke optische zoomlens die het onderwerp op hele grote afstand naar je toe kan halen. De lijn start met de Panasonic Dc FZ82, FZ300, FZ1000II en eindigt met de FZ2000.  De brugcamera is een camera met ontzettend veel zoom, je fotografeert met het gemak van een compact camera maar met de kwaliteit van een spiegelreflex camera. De brugcamera is op dit moment één van de meest verkochte camera’s vanwege de enorme sterke zoomlens.

Panasonic FZ82 kopen

Het instapmodel uit deze lijn is de Panasonic FZ82 gevolgd door de FZ300.  Wil je de lat wat hoger leggen en kies je ervoor om in bepaalde omstandigheden zelf de instellingen te bepalen dan kan je het beste kiezen voor de Panasonic FZ1000II of de FZ2000. Met instellingen zoals “post focus” en “4K foto en video” heb je de mogelijkheid om foto’s te maken die je voorheen niet kon maken. De kwaliteit van deze laatste twee camera’s ligt ook wat hoger dan de FZ82 en de FZ300.

Panasonic TZ serie

De Panasonic TZ traveler serie staat voor een compactcamera met een groot zoombereik. De benaming Traveler geeft het al aan: dit is de ideale camera om mee te nemen op vakantie. We praten dan over Panasonic Lumix TZ100 en de TZ200. Een kleine camera met een zeer groot zoombereik. Beide modellen zijn voorzien van een hoogwaardige lens en sensor waardoor je twee modellen makkelijk zou kunnen gebruiken naast je systeem- of reflexcamera. De camera’s zijn voorzien van een degelijke grip waardoor de camera ook lekker in de hand ligt. Ideaal wanneer je de sterke zoomlens van de camera optimaal gebruikt. Naar eigen keuze kan je zelf de belichting bepalen of laat je de camera zelf de juiste instelling kiezen. Met deze twee modellen maak je echt foto’s van topkwaliteit. Zowel de TZ100 als de Panasonic Lumix TZ200 leveren een betere kwaliteit foto op dan een doorsnee fotocamera.

Panasonic compact camera's Lumix

Panasonic LX lijn

En dan hebben we nog de Panasonic LX lijn die bestaat uit de Panasonic LX15 en de Panasonic LX100II. Deze camera’s zijn erg fraai ontworpen in een retro look, zijn mooi compact en hebben veel instelmogelijkheden. Dit is ideaal voor de fotograaf die in plaats van de automatische instellingen graag handmatig de instellingen wil verrichten. De Panasonic LX 15 en de Panasonic LX100 II hebben maar weinig zoom, maar wel een grote beeldsensor voor betere beeldkwaliteit en veel handmatige instelmogelijkheden. De Panasonic LX15 en de LX100 II is gemaakt voor de fotograaf die graag een mooie foto wil maken.

Panasonic fotocamera aan smartphone koppelen

Leuk om te weten is dat de Panasonic fotocamera’s te koppelen zijn met je smartphone. Je kan dan op een makkelijke manier de gemaakte foto’s delen en veilig stellen op de smartphone. Andersom kan je de smartphone ook als een remote gebruiken. Ideaal voor het maken van een selfie of wanneer er niemand in de buurt is die een foto van je kan maken.

Panasonic is zoals je ziet van alle markten thuis en heeft voor iedere fotograaf wel een camera in huis.