Firmware update: Voor de Panasonic LUMIX GH5-, GH5S- en G9 systeemcamera is nu de nieuwste firmware te downloaden om je camera van nog betere prestaties en gebruiksgemakken te voorzien. Leer meer over belangrijke voordelen en verbeteringen en hoe je de camera('s) kunt updaten.

Extra grip voor de Panasonic G9:  De Panasonic DMW-BGG9E Batterijgrip voor de Panasonic G9 systeemcamera. De grip is  waterbestendig en robuust ontworpen hoeft u niet bang te zijn voor het ruigere werk. Deze Panasonic grip biedt ruimte aan één extra Panasonic BLF19 accu en zorgt daardoor voor extra lange tijd om te fotograferen. De grip is tevens uitgerust met een extra ontspan- en instelknop waardoor u in de verticale stand gewoon door kunt fotograferen.

BlueTooth op de Pansonic: De Panasonic DC-TZ200 fotocamera beschikt over enkele schittenede mogelijkheden. Panasonic voorziet natuurlijk altijd al in prachtige en gebruiksvriendelijke opties. Ook bij de Panasonic TZ200 is dit niet anders. Al enige jaren rust Panasonic zijn camera’s uit met WiFi voor het delen van je foto's  

Via deze verbinding sluit je eenvoudig je camera aan op je smartphone of tablet. Uw telefoon of website moet voorzien zijn van de Panasonic Image App. Het voordeel hiervan is dat je de foto’s makkelijk kunt kopiëren naar uw smart device. Ook kan je de camera vanaf je smartphone of tablet bedienen. Ee nadeel van de connectie via WiFi is dat deze telkens verloren gaat wanneer je de camera uitzet, of wanneer deze in sluimerstand schiet. Bluetooth lost dit probleem op. Wanneer je telefoon voorzien is van Bluettoth LE (de nieuwste standaard) dan behoudt je een continue verbinding. Dit vergemakkelijkt het kopiëren aanzienlijk.

De foto’s die je maakt worden direct gekopieerd naar je smartphone of tablet. Een ander, mogelijk, voordeel is dat  je de locatiegegevens kan opslaan. Wanneer  je de GPS op je smartphone aan hebt staan worden de GPS gegevens gekopieerd naar de bestandsgegevens van de foto. Zo weet je altijd tot op de meter nauwkeurig waar de foto gemaakt is.