NEBO blog Nikon Z50 review

Nikon Z50 review

Het is weer tijd voor een Nikon camera review. Nikon timmert lekker aan de weg met het uitbrengen van haar Nikon systeemcamera’s. In een relatief korte tijd heeft Nikon een volwaardige reeks systeemcamera’s op de markt gebracht. Voor iedere fotograaf is er nu wel een Nikon systeemcamera leverbaar. De meeste verkochte systeemcamera uit de bestand reeks camera’s is de Nikon z50. In dit artikel dan ook onze én klantervaringen in ons Nikon Z50 review.

Nikon Z50 systeemcamera

De Nikon Z50 systeemcamera heeft dezelfde Z-mount lensvatting die ook gebruikt wordt bij de Nikon fullframe systeemcamera's. Groot voordeel hiervan is dan ook dat je gebruik kan maken van dezelfde Nikon lenzen.  

De huidige fotograaf kiest steeds meer voor gemak en wil eigenlijk niet meer met een grote camera op stap. Op deze trend springt Nikon dan met de Nikon Z50 goed in. De Nikon Z50 is heel erg compact gebouwd, maar wel voorzien van heel veel mogelijkheden. Ondanks het kleine formaat van de camera is de grip ideaal te noemen. De camera ligt echt prima in de hand ten opzichte van andere systeemcamera’s. Voor wat betreft het scherpstellen is de Nikon Z50 voorzien van maar liefst 209 autofocuspunten en fotografeert het met 11 beelden per seconden.

Nikon Z50 specificaties

Een 3 inch kantelbaar LCDscherm met touchscreen draagt bij dat je eenvoudig vanuit elke hoek foto’s kan maken en videobeelden kan vastleggen en filmen. De Z50 kan je ook prima gebruiken voor het maken van selfies. Met behulp van Snapbridge app kun je eenvoudig je foto's en video’s delen met anderen.

Vlogcamera Nikon

De Nikon Z50 is goed te gebruiken door vloggers en videografen. De Nikon Z50 legt beelden vast in 4K met 30 frames per seconde en is ook voorzien van een slow-motion stand, waarbij je in Full-HD filmt met 120 frames per seconden. Deze film functies in combinatie met het kantelbaar touchscreen LCD scherm, maakt de Nikon Z50 een ideale vlogcamera. De vloggers onder ons zijn hier heel erg blij mee. De Nikon Z50 is ook voorzien van een microfoon ingang, afhankelijk van wat je filmt kan je hier dus ook de microfoon op aanpassen.

Nikon z50 vlogcamera

Nog even terugkomend op de grip van de camera. De Nikon Z50 heeft ondanks het zeer compacte ontwerp een uitstekende grip ten opzichte van andere merken zoals Sony. Door de uitstekende grip ligt de camera echt prima in je hand en kost het je geen inspanning om de camera goed beet te houden. De Nikon z50 kan je ook gebruiken voor de grotere Nikkor-Z lenzen en met de lensadapter kan je ook de oudere lenzen van Nikon gebruiken.

Met de Nikon FTZ adapter kan je dus de oudere F mount lenzen op een Nikon systeemcamera. Nikon heeft met dit systeem iets unieks in handen waardoor het aanbod lenzen echt enorm is. Indrukwekkend is ook de ontwikkeling van de nieuwe Nikon Z objectieven. In een rap tempo brengt Nikon een groot aantal betaalbare objectieven in huis.

Nikon Z50 kopen

Samenvattend: een Nikon Z50 kopen is waar voor je geld. Je krijgt met de Nikon Z50 fotocamera een goed ontwikkeld en aantrekkelijk geprijsde camera in huis met heel veel mogelijkheden.