Camera uitrusting uitgelicht | Microfoon voor je fotocamera of smartphone

Omdat fotocamera’s steeds meer gebruikt worden om te vloggen of videobeelden te maken gaan we ook steeds hogere eisen stellen aan de geluidskwaliteit. In deel vier van Camera uitrusting uitgelicht dan ook speciaal aandacht voor de microfoon voor je fotocamera of smartphone.

Rode microfoon fotocamera - NEBO

Hogere geluidskwaliteit bij video’s

Microfoons voor je fotocamera dragen bij tot een hogere geluidskwaliteit en een meer realistische registratie van het geluid. Dit geldt voor opnames thuis op bijvoorbeeld een (kinder)feest, maar ook op een festival of popconcert. Vanwege de uiteenlopende behoeftes en situaties zijn er naast de universele microfoons ook gespecialiseerde modellen gemaakt die door hun bijzondere eigenschappen voor bepaalde toepassingen grote kwaliteitswinst kunnen leveren.

Externe microfoons zorgen echt voor een betere geluidsopname:

• Zoals bij omstandigheden met veel achtergrondgeluid
• Voor interviews waar gericht bepaalde gesprekken worden opgenomen.
• Door via stereo-opname het ruimtelijk effect of duogesprek te benadrukken.

Smartphone microfoon

Gemiddeld genomen is de standaard ingebouwde microfoon van je smartphone prima geschikt voor korte opnames of impressies. Zoals genoemd wordt vloggen steeds populairder en daarvoor is een cameramicrofoon absoluut noodzakelijk.
Om voor (korte) video’s genomen met je smartphone een beter geluid te kunnen opnemen, maak je gebruik van een externe microfoon.

Rode microfoon iphone - NEBO
Je bent bijvoorbeeld bij een concert en wilt de sfeer en ambiance kunnen delen, dan is een RODE VideoMic Me-L perfect, wanneer je een iPhone hebt.

Microfoon voor je fotocamera

Microfoons zijn op allerlei manieren te gebruiken, microfoon als dasspeld model voor interviews, helemaal los van de camera – al of niet in trillingvrije ophanging – op een statiefje of de microfoonhengel wanneer je dit draadloos wilt.

Bij ons kan je kiezen uit een uitgebreid assortiment microfoons voor je fotocamera of videocamera van de fabrikanten Boya en Rode.

Beste microfoon bij camera

Het is natuurlijk lastig om via een website de juiste microfoon te kiezen, we adviseren je dan ook om in één van onze vestigingen in Den Haag of Pijnacker-Nootdorp langs te komen. Neem je eigen fotocamera mee, zodat we in de winkel de verschillende microfoons kunnen testen. Je bent er dan zeker van dat je met de juiste microfoon naar huis toe gaat. Wij hebben op alle vestigingen een breed assortiment verschillende microfoons op voorraad die te gebruiken zijn voor zowel fotocamera’s, videocamera’s en natuurlijk ook je smartphone.