Camera uitrusting uitgelicht | Draagriem voor je fotocamera

Draagriem fotocamera natuurfotografie NEBO

In ons vorige blog over Camera uitrusting uitgelicht, bespraken we de Lume Cube 2.0. In dit deel van camera uitrusting uitgelicht een item welke weliswaar zeer praktisch is, maar toch nog vaak wordt vergeten. In dit artikel bespreken we de draagriem voor je fotocamera.

Comfortabel foto’s maken met een draagriem

Wat je tegenwoordig ziet is dat de fotograaf steeds meer voor comfort kiest. We lopen liever niet meer met een grote fotocamera inclusief een cameratas vol met objectieven. Gemak dient de mens en zo ook de voorkeur voor het maken van foto’s. Makkelijk en kwalitatief goede foto’s of vlogs maken is de nieuwe trend. De verschuiving van de spiegelreflexcamera naar een systeemcamera is enorm te noemen.

NEBO draagriem comfortabel fotograferen

De juiste draagriem voor je fotocamera

Wat zeker bijdraagt in dit verhaal is de aankoop van goede draagriem voor je fotocamera. De draagriemen zijn de laatste jaren sterk ontwikkelt en kan je niet meer vergelijken met de draagriemen die we een aantal jaren geleden hebben gebruikt. De riem die vaak bij de fotocamera wordt meegeleverd is smal en snijdt vaak in je nek wanneer je aan het fotograferen bent.

Een goede riem afgestemd op de fotograaf in combinatie met de fotocamera zorgt voor een beter draagcomfort. De elastische riem zorgt voor een behoorlijk vermindering van het gewicht wanneer je met een wat zwaardere camera aan het fotograferen. De connectie van de riem wordt niet meer gemaakt aan de zijkant van de fotocamera maar aan de onderkant. Dit is even wennen maar wanneer je de camera pakt om een foto te maken staat deze gelijk in de juiste positie.

Draagriem fotocamera NEBO

Draagriem fotocamera Den Haag en Nootdorp

Komt langs in één van onze vestigingen en we gaan samen op zoek naar de juiste draagriem. Ervaar het comfort van een goede riem tijdens het fotograferen, deze riemen zijn in verschillende maten leverbaar. De riem stellen we natuurlijk gelijk in overleg met je af.