Top 4 beste camera's voor vloggers

We gaan steeds meer vloggen. De laatste jaren is er ook een hoop verandert. Vloggen met een fotocamera is niet ingewikkeld. De grote merken zoals Sony, Panasonic en Canon spelen hier goed op in en bieden de mooiste fotocamera’s aan om te vloggen. Denk goed nog wat je met een vlogcamera wilt gaan doen. Zoek je een vlog camera voor beginners, een goedkope vlogcamera of een typische YouTube camera? Het vloggen in Full HD of 4K kwaliteit is meer standaard dan uitzondering. Een vlog camera kopen is nog niet zomaar eenvoudig en het aanbod (en dus de kwaliteit) van de huidige vlogcamera’s is gigantisch te noemen. We zetten de meeste gekozen camera om te vloggen voor je op een rij. Dit is onze lijst met top 4 beste camera's voor vloggers. 

Panasonic Lumix SZ10

De Panasonic Lumix SZ10 vlogcamera is een voordelig instapmodel en zo klein gebouwd dat deze fotocamera zo in je broekzak past. Geen probleem dus om deze camera overal mee naar toe te nemen. Belangrijk om goed te kunnen vloggen is het ingebouwde kantelbare LCD scherm. Deze Panasonic camera beschikt over 12X optische zoom en tevens de mogelijk om de gemaakte beelden draadloos te delen met je smartphone of tablet. Tot slot is deze camera in het bezit van een groothoeklens, waarmee je nog meer van de omgeving in beeld brengt.

Canon powershot G7X II

De Canon Powershot G7X II mag in ons lijstje niet ontbreken. Ben je op zoek naar een vlogcamera dan heb je waarschijnlijk bepaalde eisen waar de vlogcamera aan moet voldoen. Vaak wordt gekozen voor een camera die licht en compact moet zijn en hierdoor ook prima te gebruiken is om te vloggen. Een kantelbaar LCD scherm is een vereiste anders wordt het vloggen een lastig verhaal. Ook de kwaliteit speelt een rol, met de Canon powershot G7X II kan je in Full HD vloggen. Dankzij de stevige grip aan de voorkant van de G7x II is dit model zeer prettig in gebruik. Je hand past precies goed om de camera waardoor je geen angst hoeft te hebben dat de camera uit je handen glijdt. De Canon G7X is op dit moment één van de meest gebruikte vlogcamera’s.

Vlog camera | Selfiestick

Sony Cybershot DSC RX100 VA

Wil je de lat echt hoog leggen dan is de kwaliteit van de Sony Cybershot DSC RX100 VA ongelofelijk te noemen. Deze Sony camera valt onder de categorie kleinere vlogcamera en past op zeker zo in je broekzak. In het hogere segment is dit de meeste verkochte camera. Veel compactcamera’s hebben last van ruis in donkere omstandigheden tijdens het filmen. Dat is bij deSony DSC RX100 VA camera door de lichtsterke lens en de zeer grote sensor niet aan de orde. Het snelle scherpstelsysteem zorgt ervoor dat je beelden tijdens het vloggen constant mooi scherp zijn Een ander groot voordeel van deze Sony fotocamera is de groothoeklens. Wanneer je de camera in groothoekstand hebt, is het makkelijk om jezelf tijdens het vloggen te filmen. Het delen van de gemaakte beelden is in combinatie met je smartphone een fluitje van een cent.

Nikon Coolpix P900

Voor vloggers die graag gebruik willen maken van een sterke zoomlens is de Nikon Coolpix P900 camera de meest voor de hand liggende keuze. Het bereik van de Nikon Coolpix P900 is zeer indrukwekkend te noemen. De Nikon Coolpix P900 valt onder de categorie brugcamera’s. Met maar liefst 83x optische zoom haal je de onderwerpen op honderden meters afstand naar je toe. De P900 is voorzien van GPS dus je kan later altijd weer terugkijken waar de beelden gemaakt zijn. Een leuke gadget om te gebruiken zijn de ingebouwde filters. Zwart wit en allerlei speciale effecten zijn in de Nikon Coolpix P900 camera ingebouwd en op een eenvoudige manier te gebruiken. Ook met deze vlogcamera bestaat de mogelijkheid de gemaakte beelden te delen.

Welke vlogcamera is het beste?

Wil je toch graag persoonlijk advies om te bepalen welke vlogcamera de beste is? Of wil je ervaren hoe de camera om mee te vloggen in je hand ligt en je wereld vastlegt? Onze specialisten in de winkels helpen je graag. Wij hebben 6 vestigingen, waar altijd een collega klaar staat om de beste vlogcamera, selfiestick of vlog statief samen met jou te selecteren.

Wil je liever een vlog camera online kopen, maar heb je hulp nodig? Stuur ons dan een email en stel je vraag over vloggen en vlogcamera’s.